Kastamonuspor Taraftarları, Düşen Takımlarına Ateş Püskürdü - Son Dakika
Spor

Kastamonuspor Taraftarları, Düşen Takımlarına Ateş Püskürdü

Kastamonuspor Taraftarları, Düşen Takımlarına Ateş Püskürdü

Spor Toto 3.Lig 1.Gurup'ta küme düşen Kastamonuspor'da, taraftarlar ateş püskürdü.

09.05.2013 21:14

Spor Toto 3. Lig 1. Gurup'ta küme düşen Kastamonu spor'da, taraftarlar ateş püskürdü.

Kastamonuspor taraftarı, kulüplerinin ligden düşmesine tepki göstermek için Cumhuriyet Meydanı'nda "Büyük Kastamonuspor Mitingi" düzenledi.

Kastamonuspor Taraftarlar Derneği tarafından organize edilen mitinge yeteri kadar ilgi gösterilmemesi taraftarlarda ayrı bir öfke konusu oldu. Kastamonu'nun tek profesyonel takımı olan Kastamonuspor'un geçtiğimiz hafta sonu oynanan karşılaşmalar sonunda Spor Toto 3. Lig'den Bölgesel Amatör Lig'e düşmesine tepki göstermek için düzenlenen mitingde spor alanında profesyonel liglerde Kastamonu'ya ait başka bir takımın daha bulunmadığı öne çıkartıldı.

Ayrıca sık sık sloganlar atan taraftarlar, Kastamonuspor ile birlikte Kastamonulularında küme düştüğünü söyledi.

Miting, Cumhuriyet Meydanı'nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Mitingde konuşan Kastamonuspor Taraftalar Derneği Başkanı Hüseyin Yazıcı, Kastamonuspor yönetiminin kendilerinden özverili bir şekilde fedakarlık yaparak mesailerini harcadıklarını belirterek, bu yönetime destek verecek asıl insanların olmadığını ve bu yüzden bunların suçlu olduğunu söyledi. Bu kulübe maddi destek olmayınca o kulüben yaşamayacağını belirten Yazıcı, diğer illerin futbol takımlarının büyük oranlardan para harcadıklarını ifade ederek, kendilerinin ise sezon başında dahi 150 bin TL gibi komik bir rakamı bulamadıklarını aktardı. Bunun kimin suçu olduğu şeklinde soru yönelten Yazıcı, Kastamonuspor'a asıl destek vermeyen fakat bu takımın üzerinden para kazanan Kastamonu'nun zenginlerinin suçlu olduğunu belirterek, "47 yıllık bir takımı Kastamonu'nun çınarını bu zenginler yerle bir etti. Hepimizi dilim dilim mezara soktular. Ama biz burada düşmeyeceğiz. Dimdik her zaman ayakta duracağız, bu takımı tekrar 3. lige çıkarmak için üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız ve yapacağız da" dedi.

Kastamonuspor Taraftarlar Derneği Başkanı Sadettin Küçüktarakçı, yönetimin seçildiği zaman bu takımın ligden düşeceğini söylediklerini hatırlatarak, "Ayrıca milletvekillerine ve Valiye ve ilgili herkese bu yönetimle bu takımın düşeceğini söyledik. Fakat bizi dinleyen olmadı. Futbolcuların bazen sabah kahvaltısı, öğlen ve akşam yemekleri bile olmadı. Fakat kimsenin umurunda olmadı. İstanbul ve Ankara'da Kastamonuluların olduğu çeşitli dernekler var. Ama sadece bu dernekler dernek adına 'ben başkanım' diyebilmek için başkanlık yapıyor. Şimdiye kadar bu derneklerden hiçbir şekilde Kastamonuspor destek görmedi" diye konuştu.

Kastamonuspor'a sezon başından beri emniyet güçleri ile Kastamonu Belediyesi'nin büyük destekler verdiğini belirten Hüseyin Yazıcı, seçim zamanında geleceğini hatırlatarak, şuanda burada olmayan siyasilerin zamanı gelince kendilerinden oy istemeye geleceklerini ve bu siyasilere o zaman en güzel cevabı burada yaşananlarla birlikte vereceklerini söyledi.

Öte yandan taraftarlar, sık sık sloganlar attı ve meşale yaktı. Halaylar çeken taraftarlar Kastamonuspor'un tertemiz yeni bir sayfa açarak tekrar profesyonel lige yükseleceğini belirttiler.

Mitinge, Çığlık 37 ve Forza Birader Taraftar Grupları da büyük destek verdi. Mitingde vatandaşların ilgisiz kalması ise dikkatlerden kaçmadı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Kastamonuspor Taraftarları, Düşen Takımlarına Ateş Püskürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement