Kick Boksçu Kardeşlerden Büyük Başarı - Son Dakika
Spor

Kick Boksçu Kardeşlerden Büyük Başarı

Kick Boksçu Kardeşlerden Büyük Başarı

Adıyaman'daki Kick Boks Türkiye Şampiyonası'nda başarılı olan Çağlar ve Ceren Bingöm kardeşler Dünya Takımlar Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı Çağlar Bingöm, "Elde edilen başarı tesadüf değildir" Ceren Bingöm, "Şampiyonaya katılacağım için çok mutluyum"

11.09.2013 12:33

MEHMET ÇAKAN- Diyarbakırlı kicks boksçu Çağlar ve Ceren Bingöm kardeşler Dünya Takımlar Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı.

Adıyaman'da 18-24 Ağustos tarihlerinde yapılan Kick Boks Türkiye Şampiyonası'nda 63 kiloda Çağlar (21) ve 50 kiloda Ceren (17) kardeşler aralık ayında yapılacak Dünya Takımlar Şampiyonası'na ay yıldızlı formayla katılacak.

Spora 4 yıl önce başlayan kardeşler, kısa sürede büyük başarı elde etti. İki kardeşten Çağlar Bingöm ilk yılda (2009) Türkiye şampiyonu oldu. Aynı yıl eğitimi için spora ara veren Çağlar, 2011 yılında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümüne yerleşti. Üniversiteyi kazandıktan sonra 2012 yılında tekrar ara verdiği spora başladı.

Lise son sınıf öğrencisi Ceren Bingöm ise hem kick boks hem de tekvando yapıyor. Kısa sürede katıldıkları turnuvalarda 15'er madalya kazanan Bingöm kardeşlerin şimdiki hedefi ise aralık ayındaki Dünya Takımlar Şampiyonası'nda başarı elde etmek.

Kardeşiyle şampiyonaya katılacağı için sevindiğini ifade eden Çağlar Bingöm, "Elde edilen başarı tesadüf değil, uzun ve yorucu bir çalışmanın ürünüdür. Ailemin desteği benim için önemliydi. Ben de inandım ve başarıya ulaştım. Şampiyonaya katılacağım için mutluyum. Ayrıca kardeşimle şampiyonaya katılmam beni daha da sevindiriyor. Kardeşimle kupa kazanarak dönmek istiyorum" dedi.

"Ağabeyim bana cesaret veriyor"

Ağabeyinin kendisine cesaret verdiğini belirten Ceren Bingöm de şöyle konuştu:

"Şampiyonaya katılacağım için mutluyum. Özellikle ağabeyimle katılmam beni hem sevindiriyor hem de bana cesaret veriyor. Turnuvalarda onun da yakınımda olduğunu düşünerek yarışmak, rakibim karşısında beni daha çok hırslandıracak. Ağabeyimle altın madalya ile dönmek istiyoruz."

Gençlerin sporla yeni bir hayat kazandığını ifade eden kicks boks antrenörü İbrahim Ufuk Ertaş ise şunları söyledi:

"Temel amacımız gençlere yeni bir hayat kazandırmak. Spor bunun için en önemli etken. Biz gençleri sporla tanıştırıp yetiştiriyor ve onlara destek veriyoruz. Bu iki kardeşimiz de verilen bu desteği en iyi şekilde yerine getirdi" diye konuştu. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Kick Boksçu Kardeşlerden Büyük Başarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement