Kongolu Başkanın Gözü Dünyanın Zirvesinde - Son Dakika
Spor

Kongolu Başkanın Gözü Dünyanın Zirvesinde

Kongolu Başkanın Gözü Dünyanın Zirvesinde

Kongo’nun ve Afrika kıtasının önde gelen takımlarından TP Mazembe’nin başkanı Moise Katumbi, hedefinin FIFA Dünya Kulüpler Şampiyonası’nı kazanan bir ekip yaratmak olduğunu belirtti.

11.12.2013 01:31

Afrika Şampiyonlar Ligi'ni bugüne dek 4 kez kazanan ve 2009 ile 2010 yıllarında üstüste 2 şampiyonluk eden Kongo futbolunun dünyaya armağan ettiği TP Mazembe'nin başkanı Moise Katumbi, hedeflerini büyük tutuyor.

1960'larda 2 kez Afrika'nın zirvesine çıkan Mazembe daha sonra 70'ler ve 80'lerde 1 kez lig şampiyonu olabilmiş ve 2000 yılına kadar isminden söz ettirememişti. Ta ki Katumbi başkanlık koltuğuna oturup kulübün çehresini değiştirene kadar. Yeni bir stadyum inşa eden, kulübe ait bir özel uçak satın alan, oyuncu ücretlerini cazip hale getiren Katumbi, aynı zamanda kulüp altyapısına da Tanzanya, Gana, Zambia, Kamerun, Botswana ve Malawi gibi ülkelerden getirdiği genç yetenekleri yerleştirdi. İdealist başkan, "En iyi Afrikalı futbolcular Avrupa'da top koşturuyor, çünkü orada aldıkları ücretler çok yüksek, Afrikalı politikacılar bu konuda bir şeyler yapmalı. Örneğin akademimizde çok yetenekli oyuncular var, 3 sene içinde FIFA Dünya Kulüpler Kupası'nı kazanacak bir takım yaratabiliriz, ancak bu futbolcuları elimize tutmalıyız" diyerek başarının birinci önceliği olduğunu belirtti.

TP Mazembe 2010 yılında kazandığı Afrika Şampiyon Kulüpler Kupası'ndan sonra yıl sonunda FIFA'nın düzenlediği ve kıta şampiyonlarının katıldığı turnuvada, sırasıyla, CONCACAF Şampiyonlar Ligi şampiyonu, Meksika'nın Pachuca ve Libertadores Kupası galibi Brezilya'nın Internacional kulübünü mağlup etmiş, finalde Inter'e 3-0 mağlup olmuştu.

2013 Kongo Ligi'nde de şu anda lider durumda bulunan takım, bu sezon kıtanın kulüpler düzeyindeki en büyük ikinci organizasyonu Konfederasyon Kupası'nda final oynamış ancak Tunus'un Sfaxien takımına kaybetmişti.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Kongolu Başkanın Gözü Dünyanın Zirvesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement