Kütahya Belediyesi'nden 'Altın Madalya'ya Gümüş Ödül - Son Dakika
Spor

Kütahya Belediyesi'nden 'Altın Madalya'ya Gümüş Ödül

Kütahya Belediyesi\'nden \'Altın Madalya\'ya Gümüş Ödül

2012 Londra Olimpiyatlarında atletizm branşında birincilik elde ederek altın madalya kazanan Dumlupınar Üniversitesi öğrencisi Aslı Çakır Alptekin'e Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, belediyenin el sanatları merkezince özel olarak yapılan ve...

10.09.2012 18:44

2012 Londra Olimpiyatlarında atletizm branşında birincilik elde ederek altın madalya kazanan Dumlupınar Üniversitesi öğrencisi Aslı Çakır Alptekin'e Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, belediyenin el sanatları merkezince özel olarak yapılan ve üzerinde şampiyon atletin isminin bulunduğu bir gümüş kolye hediye etti. Başkan İça ayrıca Aslı Çakır Alptekin'in isminin verileceği bir atletizm tesisi yapılacağını da duyurdu.

ASLI ÇAKIR ALPTEKİN'İN ADINA ATLETİZM TESİSİ

Aslı Çakır Alptekin'e ödül takdim töreninde konuşan Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, olimpiyat şampiyonunun Kütahya ilinden çıkmasının kendisini oldukça mutlu ettiğini bildirdi. Kütahya'da yapılan bir spor kompleksine şampiyonun isminin verileceğini kaydeden İça konuşmasında şunları söyledi. Aslı Çakır Alptekin'in Londra Olimpiyatlarında kazandığı başarı ve elde ettiği altın madalya bizleri gerçekten mutlu etmiştir. Özellikle kadınlarımıza rol model olması, çalışınca nelerin yapılabileceğini göstermiş olması çok önemlidir. Aslı kızımızı bu başarısından dolayı kutluyorum, başarılarının devamını diliyorum" dedi. Aslı Çakır Alptekin'in antrenmanlar için tartan pist isteğinin olduğunu, bunun için çalışma içerisinde olduklarını ifade eden Başkan İça, "Aslı hanımın bu isteği üzerine harekete geçtik. İl Spor Müdürümüzle de istişare ettik, meclis üyelerimizin önergesiyle Zafertepe Spor Kompleksine Aslı Çakır Alptekin'in ismini verdik. Bu tesisler artık atletizm tesisleri olarak yerini aldı. Tesisin biran önce tamamlanmadı adına bunu ilgililere ilettik. Her türlü desteği vereceklerini bildirdiler. Yapılacak bu tesislerin yeni "Aslı Çakır'lara" fırsat vermesini umuyorum" diye konuştu. Belediye Başkanı Mustafa İça daha sonra Kütahya Belediyesi El Sanatları Merkezinde özel olarak yaptırılan ve üzerinde Aslı Çakır Alptekin'in isminin yazılı olduğu bir gümüş kolye, ve yine üzerinde isim yazılı olan çini tabak ve çiçek hediye etti.

"DESTEKLERLE KÜTAHYA DAHA ÇOK ŞAMPİYON GÖRECEK"

Aldığı hediyelerin maddi değerinin dışında manevi değerlerinin de önemli olduğunu bildiren ve dolayısıyla çok mutlu olduğunu ifade eden şampiyon Aslı Çakır Alptekin de duygularını dile getirdi. Alptekin, "Aldığım hediyeler gerçekten mutluluk verici ama aslı mutlu olduğum konu, Kütahya'da bir atletizm tesisinin faaliyete geçirilecek olması. Bu sadece beni değil Kütahya'daki tüm atletleri mutlu edecek olan bir proje. Kütahya'da o kadar çok atletizm sporu ile uğraşan atlet var ki, eminim Kütahya daha birçok şampiyon çıkaracak. Atletizm tesisi için de kendi adıma ve bütün atletler adına teşekkür ediyorum" dedi. Kütahya Belediyesi El Sanatları Merkezince kendisi için özel olarak yapılan kolye için de müteşekkir olduğunu kaydeden Alptekin, "Olimpiyat hatıra olsun diye eşim ve antrenörüm ihsan Hocayla da olimpiyat hatırası özel bir kolye yaptırmayı konuşuyorduk, aldığım bu hediye isabet oldu. Sonsuz teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"KÜTAHYA'NIN SUYU BAŞARI GETİRİYOR"

Kütahya'da yaşamaktan son derece mutluyum. Her yarışma öncesi Kütahya'ya uğrayıp burada birkaç gün kaldıktan sonra yarışmalara katılıyorum. Kütahya dışından bir yerden yarışmalara gittiğimde kötü sonuçlar elde ediyorum. Ama Kütahya farklı, suyunu içip öyle gidiyorum yarışmalara. Kütahya'nın suyunun bana yaradığını düşünüyorum. Kütahya'ya geldiğimde bana, "Kütahya'nın suyunu içersen bir daha buradan ayrılamazsın" dediler. Hakikaten de öyle oldu. Yaklaşık 7-8 yıldır buradayım ve burada olmaktan son derece mutluyum. Burada yaşamayı düşünüyorum. Kütahya'da imkanlar da var. Bir sporcu için orta rakım bir yer. Antrenmanlar için de hava koşulları oldukça uygun. Yapılacak yeni tesis sayesinde de Kütahya'ya ilgi daha da artacak ve çokça başarılar elde edilecek" dedi.

Kütahya Belediyesinin olimpiyat şampiyonuna ödül törenine katılan AK Parti İl Başkanı Kamil Saraçoğlu da her zaman sporun ve sporcunun yanında olduklarını, bundan sonra da bunun böyle devam edeceğini bildirerek Aslı Çakır Alptekin'i bir kez daha tebrik ettiğini ifade etti.

Verilen ödüller sonrasında Aslı Çakır Alptekin ve törene katılanlar günün anısına fotoğraf çektirdi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Kütahya Belediyesi'nden 'Altın Madalya'ya Gümüş Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement