Lizzy Yarnold'dan Bir İlk - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Lizzy Yarnold'dan Bir İlk

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Lizzy Yarnold\'dan Bir İlk

2014 Sochi'nin ardından 2018 PyeongChang'da da zafere ulaşan Britanyalı sporcu, skeletonda iki olimpiyat altını alan ilk isim olarak tarihe geçti.

2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları'nda, Büyük Britanyalı Lizzy Yarnold kadınlar skeletonda altın madalya kazandı.

Güney Kore'nin PyeongChang kentinde düzenlenen oyunların sekizinci gününde, 29 yaşındaki Yarnold 3.27.28'lik zamanlamasıyla Soçi 2014'ün ardından ikinci olimpiyat altınını aldı.

Alman sporcu Jacqueline Loelling 3.27.73'lik derecesiyle gümüş, Büyük Britanyalı Laura Deas da 3.27.90 ile bronz madalyanın sahibi oldu.

Yarnold, kış olimpiyatlarında şampiyonluk unvanını koruyan ilk Büyük Britanyalı sporcu olurken, Büyük Britanya ise ilk kez farklı sporcularıyla aynı gün içinde üç madalya birden kazandı.

Kaynak: EuroSport.com