Londra-2012 - Son Dakika
Spor

Londra-2012

Londra-2012

Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Hüseyin Ar, Londra Olimpiyatları'ndaki başarısızlığın temel nedeninin altyapıya önem verilmemesi olduğunu söyledi.

08.08.2012 22:57

Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Hüseyin Ar, Londra Olimpiyatları'ndaki başarısızlığın temel nedeninin altyapıya önem verilmemesi olduğunu söyledi.

Hüseyin Ar, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Kırıkkale Şube Başkanlığı tarafından düzenlenen iftarda AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkelerin kendilerine ait spor politikalarının olması gerektiğini belirtti. Ar, spor kültürünü ve spor politikasının ciddi manada planlı, programlı üretilmediğinde ya da yürütülemediğinde Londra Olimpiyatları'ndaki gibi hüsran yaşanacağını dile getirdi.

Yıllardır altyapıya ve amatör sporlara önem verilmediğini ifade eden Ar, şöyle konuştu:

"Kısa vadede sportif başarılar bekliyoruz. Oysa üreteceğimiz projeler, kısa, orta ve uzun vadeli olmalı. Kısa vadede bazı sportif başarılar bekleyebiliriz ancak uluslararası alanlardaki spor faaliyetlerinde, sportif başarıdan daha ziyade öncelikle altyapıya önem verilmeli ve ciddi bir altyapı oluşturmalıdır. Bu 5 yıllık dilimler halinde 3 periyotta olabilir. Dikkat edilecek olursa Avrupa'daki bir çok ülkenin yapmış olduğu sistem, 5-6 yaşlarındaki sporcuları alıp belli bir elemeden geçirip rehber hocaların vasıtasıyla yetenekli oldukları alanlara yönlendiriyorlar. Daha sonra belirli gruplar halinde herkes branşında çalışarak, uluslararası veya kendi ülkesinde başarılı oluyor."

-"Türk sporu masaya yatırılmalı"-

Türk sporunun yeniden ele alınması gerektiğini belirten Ar, şunları kaydetti:

"Türkiye olarak, Londra Olimpiyatları'nın ardından Türk sporunu bir masaya yatırıp, yeni bir spor politikası geliştirerek, spor kültürü ile de birleştirerek, bir organizasyon yapmamız gerekiyor. Başarısızlığın temeli altyapıya önem verilmemesidir. Bu konuda yerel yönetimlere büyük görev düşüyor. Kanunlarda ve yasalarda eksikliklerimiz var. Yerel yönetimlere bazı yetkilerin verilmesi lazım."

ASKF Kırıkkale Şube Başkanı Sırrı Zengin de temeli olmayan binaların yıkılmaya mahkum olduğunu belirterek, amatör spor kulüplerinin desteklenmesiyle, Türk sporunun yeniden kalkınmaya başlayacağını kaydetti.

Muhabir: Emrah Yaşar/ Yahya Oğuz

Yayıncı: Hüseyin Doğru - KIRIKKALE

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Londra-2012 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement