Manchester City'de Neler Oluyor? - Son Dakika
Spor

Manchester City'de Neler Oluyor?

Manchester City\'de Neler Oluyor?

İki haftadan tek puan çıkarabilen Manchester City'de sakatların çokluğunun yanı sıra Yaya Toure'nin ceza alma riski de can sıkıyor.

10.02.2014 22:46

Zirve artık Chelsea'nin

Bir hafta önce evinde Chelsea'ye kaybeden Manchester City, hafta sonu da Norwich deplasmanında 0-0 berabere kalarak 2 puan bıraktı. Üstelik sakatların çok olduğu şu günlerde Yaya Toure'yi kaybetme riski de var.

Liverpool'un Arsenal'i mağlup etmesinin ardından Norwich deplasmanına liderlik için çıkan Manchester City, maçın ilk yarısında rakip kaleye tek bir isabetli şut atamadı. Fernandinho'nun yokluğunda orta sahada James Milner oynarken Edin Dzeko kulübede oturdu ve Stevan Jovetic maça ilk on birde çıktı. Fakat Alvaro Negredo ile kurdukları ikili, takımı rakip kaleye taşıyacak güce ulaşamadı.

Fenerbahçe'den transfer edilen Joseph Yobo'nun yeni lideri olduğu Norwich savunması, ortadan etkin olamayan rakibe kenarlardan da fırsat vermezken ikinci devre işleri biraz olsun değişti. Dzeko'nun oyuna girmesiyle daha etkin görünen Man City, rakip kalede pozisyonlar bulsa da Norwich'in disiplinli, organize ve konsantre savunmasını aşamadı. Cılız ataklar eridi, üstelik gole daha net pozisyonlarla yaklaşan taraf Norwich oldu.

Golsüz sonuçlanan maçın ardından konuşan Manuel Pellegrini, sakatlardan ve bazı oyuncularının hazır olmamasından yakındı:

"Sakatlarımız var, ayrıca %100 hazır olmayan oyuncularımızın durumu takımı etkiliyor. Özellikle de üç santrforumuz. Sergio'nun [Agüero] iyileşmek için daha zamanı var, Negredo'nun üç haftadır omzundan sıkıntısı vardı, Dzeko'nun bileği de tam olarak iyi durumda değil."

"At küçük ama zengin"

Yaya Toure'ye ceza kapıda

Agüero'nun yerine Dzeko oynarken, bu hafta ikisinin yerine formayı alan Stevan Jovetic beklentileri karşılamaktan epey uzak kaldı. Aralık ve Ocak ayını gol bombardımanı ile geçiren Manchester City, kritik bir eşikte sorunlar yaşadı ve eski havasını yakalaması için biraz zamana ihtiyacı var görünüyor. İki yılın ardından ilk kez iki maç üst üste gol bulamadılar ve şimdi de federasyondan gelecek Yaya Toure kararını bekliyorlar.

Fildişili yıldız Yaya Toure, maçın sonlarına doğru Norwich santrforu Ricky van Wolfswinkel ile girdiği bir hava topu mücadelesi sonrası yere düşen rakibinin kalçasına tekme atmıştı. Bu olay hakem tarafından herhangi bir şekilde cezalandırılmazken, yeni kurallar icabı hadise video görüntüleri ile izlenecek. Eğer hakem pozisyonu görmemişse ve görmesi halinde kırmızı kartın gerektiğine hükmedilirse, Yaya Toure en az 3 maç ceza alacak.

Forvet hattındaki eksiklerle birlikte Fernandinho'nun yokluğunu tolere edemiyor görünen Manchester City, Yaya Toure'yi kaybetmesi halinde çok daha sıkıntılı maçlar oynayabilir.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Manchester City'de Neler Oluyor? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement