Manisaspor Evinde Torku Konyaspor'a Boyun Eğdi - Son Dakika
Spor

Manisaspor Evinde Torku Konyaspor'a Boyun Eğdi

Manisaspor Evinde Torku Konyaspor\'a Boyun Eğdi

PTT 1.Lig'in 15.haftasında Manisaspor sahasında gol ile başladığı maçta Torku Konyaspor'a 2-1 mağlup oldu.

08.12.2012 22:56

PTT 1. Lig'in 15. haftasında Manisaspor sahasında gol ile başladığı maçta Torku Konyaspor'a 2-1 mağlup oldu.

Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanan maça hızlı başlayan Manisaspor, henüz 40. saniyede Brazilyalı oyuncusu Kahe'nin ayağından bulduğu gol ile 1-0 öne geçti. Torku Konyaspor, etkili baskısı sonucunda 16. dakikada Ömer Ali'nin kafa golüyle durumu eşitledi. İkinci yarıya da hızlı başlayan konuk ekip, 51. dakikada Sinan'ın golüyle öne geçerek, Manisaspor deplasmanında önemli bir 3 puanı elde etti.

Karşılaşma sonrası basın toplantısında konuşan Manisaspor Teknik Direktörü Reha Kemal Erginer, "Geçtiğimiz 14 haftadaki Manisaspor'dan çok daha farklı bir takım vardı sahada. Bizi buralara getiren, bizim en büyük gücümüz, silahımız; takım oyunu, oyun disiplini ve taktik disipliniydi. Bunları bugün sahaya yansıtamadık. Takım oyununu iyi oynayamadık. Rakibe çok pozisyon verdik ve hücumda da etkisizdik. Böyle olunca da mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Konyaspor'u tebrik ediyorum" dedi.

Maça çok iyi başladıklarını dile getiren Manisaspor'lu oyuncu Hasan Ali Durtuluk, "Henüz 1. dakikada 1-0 öne geçmek bizim için çok büyük bir avantajdı. Gol attığımız zaman kolay kolay gol yiyen bir takım değildik. Bugün iyi futbol oynayamadık. Kendi futbolumuzu sahaya yansıtabilseydik, çok rahat bir galibiyet alabilirdik. Umarım önümüzdeki haftalarda bu maçı telafi ederiz" şeklinde konuştu.

Manisaspor'un başarılı kalecisi Volkan Babacan ise geçen hafta Denizlispor deplasmanında aldıkları 1 puanın anlam kazanabilmesi için Torku Konyaspor maçına mutlak galibiyet için çıktılarını belirterek, "Maça iyi başlamıştık. Çok erken de bir gol bulduk. Daha sonra çok fazla topa sahip olamadık. Topa sahip olamayınca da Konyaspor'un atakları geldi. Bugün Manisaspor olarak iyi oynamadık. Belkide 15 haftadır en kötü oyunumuzdu diyebilirim. Önümüzdeki haftaya iyi hazırlanacağız. Eksiklerimizi gidereceğiz. Henüz kaybedilmiş hiç birşey yok. Haftaya yine 3 puan parolasıyla sahaya çıkacağız. Amacımızdan ve yolumuzdan hiçbir şekilde dönmüş değiliz" ifadelerini kullandı.

TORKU KONYASPOR CEPHESİ

Manisaspor deplasmanından galibiyet ile döndükleri için mutlu olduklarını dile getiren Torku Konyaspor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker, "Takımımı gerçekten tebrik ediyorum. Son 10 günden beri antrenmanlarda inanılmaz bir özveri gösterdiler. 1-0'dan yani mağlup durumdan 2-1'e getirmek maçı hakikaten Manisa gibi iyi bir takıma karşı çok önemliydi. Öyle veya böyle burada 3 puanı almamız lazımdı. Bu bizim için inanılmaz bir moral oldu. Bu moralle inşallah Urfa maçına da çıkacağız. PTT 1. Lig'de maçlar gerçekten hiç belli olmuyor. Her takım her takımı yenebiliyor. O yüzden biz her maça tek tek bakıyoruz. Önümüzdeki hafta Urfa maçına çıkıp oradan da 3 puan almayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Maça 1-0 mağlup olarak başladıklarını dile getiren Torku Konyaspor'un başarılı oyuncusu Ömer Ali Şahiner, "Maçın ilk 5-10 dakikası bocaladık, belki 2. golü bile yiyebilirdik. Daha sonra bir reaksiyon gösterdik ve oyuna ağırlığımızı koyduk. Beraberlik golünü attık ve ikinci yarının başında da bulduğumuz bir gol ile skoru 2-1'e getirdik. 2-1 olduktan sonra elbette biraz geriye yaslandık. Kaç haftadır galibiyet alamıyorduk. Kontrataklar yakaladık, belki 3-1 olacaktı maç ama final paslarını değerlendiremedik. Önemli olan bugün galip gelmemizdi. Bunun için tüm takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. İnşallah ligde hak ettiğimiz sıralara yavaş yavaş yükseliriz. Manisaspor'a da bundan sonraki maçlarda başarılar diliyorum" açıklamasında bulundu.

40. saniyede gol yemek kendilerine hiç yakışmadığını fakat daha sonra kendi oyunlarını sahaya yansıttıklarını ve galibiyeti hak ettiklerini kaydeden Torku Konyasporlu oyuncu Sinan Özkan, 3 puan aldıkları için mutlu olduklarını söyledi. Özkan, Manisaspor'a kendi evinde ilk mağlubiyetini tattırdıklarını ve üstlerindeki stresi attıklarını kaydetti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Manisaspor Evinde Torku Konyaspor'a Boyun Eğdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement