Motokrosun "Geçilmez" Şampiyonu - Son Dakika
Spor

Motokrosun "Geçilmez" Şampiyonu

Motokrosun "Geçilmez" Şampiyonu

Halil İbrahim Avşar - Milli motokrosçu Şakir Şenkalaycı, 15 yıldır üst üste şampiyon olan ve "şampiyonlar şampiyonu" unvanını elinde bulunduran tek Türk sporcu olarak yarışlara katılıyor.

06.09.2012 11:10

Halil İbrahim Avşar - Milli motokrosçu Şakir Şenkalaycı, 15 yıldır üst üste şampiyon olan ve "şampiyonlar şampiyonu" unvanını elinde bulunduran tek Türk sporcu olarak yarışlara katılıyor.

İsmini kendisi gibi eski motokrosçu olan dedesinden alan Şakir Şenkalaycı, AA muhabirine, ilkokul 4. sınıfta motokros yarışlarına başladığını ve yarışmaktan üniversite öğrenimine fırsat bulamadığını söyledi.

Dededen toruna motosiklet sporuyla uğraştıklarını ifade eden 31 yaşındaki Şenkalaycı, "Motorokros, benim ailevi mesleğim. 4 nesil motosikletçiyiz. Dedem, hem profesyonel sporcu hem de motosiklet tamircisiydi. Bana bu sporu dedem sevdirdi" dedi.

Herkesin bir idolü olduğunu belirten Şenkalaycı, şöyle konuştu:

"Benim bir idolüm yoktu. Hayranlıkla bakabileceğim hiç kimse olmadı. Deneme yanılma metoduyla bu işleri öğrendim. 15 yıldır Türkiye şampiyonuyum. Henüz bir rakibim çıkmadı. Balkan şampiyonluğu ve Avrupa 3'üncülüğü derecelerim var. Ayrıca, 2005 yılında 9 ayrı kategoriyi birinci tamamlayarak 'şampiyonlar şampiyonu' unvanını aldım."

-"Her şey yetenekte bitiyor"-

Şenkalaycı, iyi bir motosikletçi olabilmek için her gün mutlaka sürüş tekniğinin yanında kondisyon çalışmasının da yapılması gerektiğini söyledi.

Motor sporlarında başarıyı yakalamak isteyenlere başka bir işle uğraşmamaları tavsiyesinde bulunan Şenkalaycı, "Bu işi yapmak için ciddi antrenman yapman gerekir. İyi sponsorların olması lazım. Sadece motor sporlarıyla ilgilenmelisin. Ama yeteneğin yoksa bunların hiçbiri bir işe yaramaz. Her şey yetenekte bitiyor" diye konuştu.

-"Dışarıda motosiklet kullanmak tehlikeli"-

İnsanların trafikte birbirlerine saygılı davranmadıkları yorumunu yapan Şenkalaycı, "Bu nedenle dışarıda motosiklet yerine arabamı kullanmayı tercih ediyorum" dedi.

Şenkalaycı, "Motor sporları, trafiğe kapalı alanda hakemlerin ve sağlık görevlilerin kontrolünde yapıldığı için son derece güvenli. Ancak dışarıda motosiklet kullanmak tehlike. İnsanın, insana saygısı kalmamış durumda. Bizim memlekette, motosiklet kullanıcıları da düzgün giyinmiyor. Hiç kimse kurallara uymadığından ciddi sakatlıklar yaşanıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Profesyonel yarışçı olarak artık bir hedefinin kalmadığını anlatan Şenkalaycı, eğitmenlik yaparak genç sporcuları desteklediğini sözlerine ekledi.

Yayıncı: Hüseyin Doğru - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Motokrosun 'Geçilmez' Şampiyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement