Nou Camp, Johan Cruyff Olacak! - Son Dakika
Spor

Nou Camp, Johan Cruyff Olacak!

Nou Camp, Johan Cruyff Olacak!

Barcelona Kulübü, geçtiğimiz günlerde akciğer kanseri sebebiyle 68 yaşında hayatını kaybeden Johan Cruyff'un ismini ölümsüzleştirmek için harekete geçti.

30.03.2016 12:38

SPORCOPE DIŞ HABERLER - Barcelona Kulübü, geçtiğimiz günlerde akciğer kanseri sebebiyle 68 yaşında hayatını kaybeden Johan Cruyff'un ismini ölümsüzleştirmek için harekete geçti.

Katalan devi, kulübün sembol isimlerinden olan Hollandalı efsanenin ismini maçlarını oynadığı stada vermeye hazırlanıyor. Barcelona yönetimi, Nou Camp Stadı'nın ismini Johan Cruyff Stadyumu olarak değiştirmek için düğmeye bastı.

İspanyol basınının servis ettiği haberde, Barcelona Yönetim Kurulu'nun 29 Mart Salı günü bir toplantı gerçekleştireceği ve konunun bu görüşmede masaya yatırılacağı kaydedildi.

Söz konusu görüşmeden olumlu karar çıkmasının ardından Cruyff ailesinin kapısını çalacak olan Barcelona Yönetimi, aileden de onay alınması halinde ilgili işlemleri ivedilikle başlatacak ve bu anlamlı proje en kısa zamanda hayata geçirilecek.

Aynı haberde ayrıca, Johan Cruyff'ın oğlu Jordi Cruyff'un haftasonu Barcelona Başkan Yardımcısı Jordi Cardoner ile biraraya geldiği ve teklifi değerlendirdiği belirtildi.

329B77E400000578-0-image-m-12_1459158128278

14 NUMARA EMEKLİYE AYRILACAK

Katalan temsilcisinin Johan Cruyff için yapmayı planladığı özel projeler yalnızca bununla sınırlı değil. Stadın girişine büyük bir Cruyff heykeli dikmeyi planlayan Barcelona yönetimi, 14 numaralı formayı emekli etmek için de harekete geçti.

Stadın 14 numaralı giriş kapısına da Cruyff'un ismi vermeye hazırlanan Barcelona, her maçın 14. dakikasında Hollandalı efsanenin ismini tezahürat edilmesi için de taraftarları örgütleme girişminde bulunacak.

Katalan taraftarlar arasında yapılan kamuoyu yoklamasında, taraftarların %60'ının Nou Camp isminin Johan Cruyff ile değiştirilmesine sıcak baktığı belirlendi.

AMSTERDAM ARENA'NIN İSMİ DEĞİŞTİ

Hollanda Futbol Federasyonu daha önce resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklama ile Amsterdam Arena'nın isminin Johan Cruyff olarak değiştirildiğini duyurmuştu.

Federasyon başkanı Michael van Praag, "Amsterdam Arena'nın ismini değiştirmek için bir dakika dahi bekleyemezdik. Ona şükranlarımızı sunabileceğimiz en iyi yol bu idi" açıklamalarını yapmıştı.

Kaynak: Sporcope.com

Son Dakika Spor Nou Camp, Johan Cruyff Olacak! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement