Olimpiyat 2.'si Nur Tatar'a Çiçekli Karşılama - Son Dakika
Spor

Olimpiyat 2.'si Nur Tatar'a Çiçekli Karşılama

Olimpiyat 2.\'si Nur Tatar\'a Çiçekli Karşılama

Londra Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar 67 kiloda gümüş madalyanın sahibi olan milli tekvandocu Nur Tatar, Antalya Havalimanı'nda çiçeklerle karşılandı.

17.08.2012 13:58  Güncelleme: 14:26

2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar 67 kiloda gümüş madalyanın sahibi olan milli tekvandocu Nur Tatar, Antalya Havalimanı'nda Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Tarkan Tüzken ve ailesi tarafından karşılandı.

Çiçeklerle karşılanan Tatar, gazetecilere yaptığı açıklamada, böyle bir madalyayı ülkesine kazandırdığı için büyük onur duyduğunu söyledi.

Türkiye'ye girişinde de coşkulu bir şekilde karşılandıklarını, bu ilginin devam ettiğini ifade eden Tatar, "Türkiye'ye o madalyayı armağan etmek benim için gurur vericiydi. Başbakanımız, bakanımız, genel müdürümüz bize büyük ilgi gösterdiler. Bana destek veren tüm Türkiye'ye teşekkür ediyorum" dedi.

Spora karşı büyük bir ilginin uyandığını dile getiren Tatar, bu ilgilin artmasına katkıda bulundukları için de mutlu olduğunu kaydetti. Tatar, olimpiyatta alınan başarının küçük sporculara örnek olacağını, daha büyük başarıları teşvik edeceğini vurguladı.

Hedefinin 2016 yılında Brezilya'da yapılacak olimpiyatta altın madalya almak olduğunu belirten Tatar, "4 yıl boyunca dünya ve Avrupa şampiyonalarına katılacağım inşallah. Oralarda ve 2016'da Rio'da Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edip altın madalya almak istiyorum" diye konuştu.

Antrenörü Ali Şahin ile başarılı bir antrenman süreci yaşadığını anlatan Tatar, şunları söyledi:

"Bu başarıyı kolay almadım. Zorlu bir emek sonrası gümüş madalya aldım. Vanlı'yım. Ankara'da antrenman yaparken ailem depremi yaşadı. Üzücü bir durumdu. İnsan o anda Van'a gitmek istiyor, çünkü canı, kanı orada. Olimpiyatlara böyle zor bir süreçte hazırlandım. Ama bu madalyayı almak, Van halkını ve Türkiye'yi onurlandırmak benim için büyük bir şereftir."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 2016'da Brezilya'da yapılacak olimpiyatlar için altın madalya sözü verdiğini bildiren Nur Tatar, "İnşallah Rio'da altın madalya alıp, sözümü tutmak istiyorum. Altın madalyayı da Türkiye'ye armağan etmek istiyorum" diye konuştu.

Nur Tatar, daha sonra ailesiyle evine gitti.

Muhabir: Hatice Özdemir

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Olimpiyat 2.'si Nur Tatar'a Çiçekli Karşılama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement