Ölüm Grubu'nun Celladı Kosta Rika! 1-0 - Son Dakika
Spor

Ölüm Grubu'nun Celladı Kosta Rika! 1-0

Ölüm Grubu\'nun Celladı Kosta Rika! 1-0

D Grubu'nun ilk maçında Uruguay'ı mağlup eden Kosta Rika, İtalya'yı da yenerek büyük bir sürprize daha imza attı.

20.06.2014 21:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

D Grubu #39;nda ilk maçlarından galibiyetle ayrılan İtalya ile Kosta Rika arasındaki mücadeleyi Kosta Rika 1-0 kazandı! Kosta Rika bu galibiyetin ardından ikinci tur biletini kaptı.

İlk maçta sakatlığı nedeniyle oynamayan tecrübeli kaleci Gianluigi Buffon ilk 11 #39;de maça başladı ama 44. dakikada Ruiz #39;in kafa golüne engel olamadı. Kupanın ilk maçında Joel Campbell #39;in muhteşem oyunuyla Uruguay #39;ı 3-1 yenerek büyük bir sürprize imza atan Kosta Rika, grubun en zayıf halkası olarak gösterilmesine rağmen D Grubu #39;ndan çıkmayı garantiledi.

İTALYA ÇEKİNGEN BAŞLADI

Başlama düdüğüyle birlikte iki takım da kontrollü bir oyun anlayışıyla sahada yer aldı. Top Kosta Rika #39;nın kontrolündeyken İtalyanlar adeta cesur Kosta Rika #39;nın hata yapmasını bekledi. Gök Mavililer, Amerika temsilcisinin Uruguay #39;a karşı yaptıklarını yaşamamak adına rakibinin top çevirmesine izin verdi... Kosta Rika, 5. dakikada Tejeda #39;yla sol çaprazan etkili geldi fakat Barzagli #39;nin müdahalesinde top kornere çıktı. Maçın ilk tehlikeli pozisyonu da bu kornerden geldi. Kornerden gelen topa Borges çok iyi yükseldi ama top üst direğin üstünden dışarı çıktı.

İtalya karşısında ilk 15 dakikada 3 korner şansı bulan Kosta Rika, duran toplara çok iyi çalışmış ki, 3 kornerde de etkili oldular.

Kosta Rika, orta sahada baskıyı ilk 25 dakikada çok iyi yaptı. Pirlo #39;nun varlığını hissettiremediği bu dakikalarda İtalyanlar, uzun toplarla Balotelli #39;yi pozisyona sokmayı denediler ama etkili olamadılar.

CAMPBELL VE PİRLO #39;YA ÖZEL ÖNLEM

İki takımın en etkili isimleri şüphesiz Pirlo ve Campbell. İlk yarım saatte iki isim de sahada pek görünmedi.

Orta sahada baskıyı elden bırakmayan Amerika temsilcisi, Pirlo #39;nun topla buluşmasına pek de izin vermedi. fakat Balotelli #39;ye atılan uzun topların en tehlikelisi yine usta ayak Pirlo #39;dan geldi. 30. dakikada Pirlo #39;nun savunmanın arkasına attığı uzun topta Balotelli topu aşırttı ama top auta çıktı. Bu pozisyonun 2 dakika sonrasında Balotelli yine kaleyi denedi ama Bravo, yıldız futbolcuya izin vermedi.

İtalyanlar, Uruguay savunmasını dağıtan Campbell #39;a ilk yarım saatte top yapma şansı tanımadı.

#39;AKIN AKIN KOSTA... #39;

İtalya #39;nın Balotelli #39;yle iki defa gole çok yaşlanmasının ardından Kosta Rika tehlikenin farkına vardı. Orta sahada pas yapmaya başlayan Kosta Rika #39;da Bolanos, uzaktan İtalya kalesini yokladı ama #39;Yaşlı Kurt #39; Buffon topu çıkardı.

İtalya maçın başından 40. dakikaya kadar çekingen futbolunu sergilemeye devam ederken, Kosta Rika bir kez daha kaleyi denedi. 40. dakika #39;da Ruiz, orta sahadan aldığı topla ceza yayına kadar ilerledi ama etkisiz bir şut attı ve Buffon topun kontrolünü sağladı.

GOL GELİYORUM DEDİ! RUIZ ATTI

İlk yarının son dakikalarına doğru akın akın gelen Kosta Rika #39;da Joel Campbell orta sahadan aldığı topla ceza sahasına kadar girdi ama Chiellini, Campbell #39;i düşürdü. Amerika temsilcisinde herkes penaltı beklerken maçın Şilili hakemi Osses devam kararı verdi.

Penaltı itirazlarını sürdüren Kosta Rika, baskıyı elden bırakmadı ve aradığı golü Ruiz #39;le buldu! Diaz #39;ın orta sahanın sol çaprazından açtığı ortada arka direkte Ruiz kafayı vurdu. Önce üst direğe çarpan top sonra yerden sekerek oyun alanına geri döndü. Kısa bir duraklamanın ardından maçın hakemi Osses topun çizgiyi geçtiği kanaatine vardı. Ve kaptan Ruiz, takımını 1-0 öne geçirdi.

Ruiz #39;in 44 #39;te attığı golle 1-0 geriye düşen İtalyanlar, ilk yarının sona ermesiyle golün şokunu soyunma odasında yaşamak zorunda kaldı...

PRANDELLI FORVETİ İKİLEDİ

İtalya #39;nın teknik patronu Prandelli ikinci yarıya değişiklik yaparak başladı. İlk yarıda pek de iyi bir oyun sergilemeyen Motta #39;nın yerine Cassano oyuna girdi.

Son maçını Uruguay #39;a karşı oynayacak olan İtalya, Cassano #39;yla forveti ikiledi.

SAHNE NAVAS #39;IN...

Cassano #39;yla ikili forvete dönen İtanlyanlar ikinci yarıya baskılı başladı. 50. dakikada sol bek Darmian, sol çaprazdan müthiş bir şut çıkardı ama kaleci Navas topu dışarı çeldi. Bu pozisyonun hemen ardından servest vuruş kazanan İtalya #39;da gözler usta ayak Pirlo #39;ya çevrildi. Topun başına Pirlo gelince stadyumda nefesler tutuldu fakat Pirlo #39;nun sert şutunda Navas yine gole izin vermedi.

İtalyanlar uzaktan şut atmaya devam etti ama Navas #39;ı bir türlü avlayamadıklar. 61 #39;de Cassano #39;nun attığı şut Kosta Rika savunmasından sekti ve kaleci Navas #39;ın kucağında kaldı.

KONTROL KOSTA RIKA #39;DA!

İkinci yarıda 20 dakikanın ardından İtalyanlar, çok net bir gol fırsatı bulamazken, Amerika temsilcisi topun kontrolünü elinde tutmaya başladı.

İtalya orta sahada topa sahip olmada zorlanında Kosta Rika daha çok pas yapmaya başladı. İlk maçta da taraftarlarından büyük destek gören Kosta Rika #39;nın her pasında taraftarlar #39;oley... oley #39; yaptı.

İTALYANLAR ORGANİZE OLAMADI

İlk yarının son 15 dakikasına girilirken İtalya bir türlü pozisyona giremedi. Topun kontrolünü elinde tutan İtalya, oyunu Kosta Rika #39;nın yarı alanına yıkamayınca maçın son 10 dakikasına 1-0 geride girdi.

Kosta Rika ise skora razı bir görüntü çizerken, oyun taktiğini kontra atağa çevirdi.

RUIZ ALKIŞLARLA DIŞARDA...

Kosta Rika #39;nın 10 numarası Bryan Ruiz 81. dakikada yerini Brenes #39;e bıraktı. Takımını 44. dakikada 1-0 öne geçiren kaptan, attığı golün yanı sıra oynadığı futbolla taraftarlardan büyük alkış aldı.

URENA MAÇI BİTİREBİLİRDİ

İtalya 1-0 geride olmasına rağmen etkili oyununu bir türlü sahaya yansıtamadı. Kosta Rika aradığı kontra atağı Urena #39;yla buldu. Savunmadan gelen uzun topta Urena bir anda Chiellini ile teke tek kaldı. Urena, hızla ceza sahasına girdi ve penaltı noktası üzerinde şutunu çıkardı ama tecrübeli Chiellini müdahalesini yaptı ve tehlikeyi uzaklaştırdı.

Maçın son dakikasında Ruiz #39;in yerine oyuna giren Brenes müthiş bir şut çıkardı ama top az farkla auta gitti.

Geriye kalan dakikalarda gol olmayınca Amerika temsilcisi Kosta Rika, sahadan 1-0 galip ayrıldı. Turnuva öncesi D Grubu #39;nun en zayıf halkası olarak gösterilen Kosta Rika, Dünya Kupası #39;nda ikinci tura kalmayı garantiledi.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Ölüm Grubu'nun Celladı Kosta Rika! 1-0 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement