Özel Sporculardan "Özel Başarı" - Son Dakika
Spor

Özel Sporculardan "Özel Başarı"

Özel Sporculardan "Özel Başarı"

BASIN BÜLTENİDİR.

20.10.2010 19:38

BASIN BÜLTENİDİR.

Polonya’da gerçekleşen olimpiyat yarışlarından 27 madalyayla dönen 23 özel sporcuya ödülleri Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ve Faruk Nafız Özak tarafından verildi

Procter & Gamble (P&G), Migros ve Özel Olimpiyatlar Türkiye Organizasyonu’nun zihinsel engelli gençlere desteği sürüyor. 7 yıldır 3.500 özel sporcuya verilen destekle kazanılan başarılara bu yıl da yenileri eklendi. Bu yıl Varşova’da yapılan Olimpiyat Oyunları’nda Türk sporcular 15 altın, 5 gümüş ve 7 tane de bronz madalya kazandı.

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak’ın ödül verdiği törene ayrıca spor ve sanat camiasından ünlü isimler de katıldı.

Migros, Procter & Gamble (P&G), ve Özel Olimpiyatlar Türkiye Organizasyonu işbirliği ile bu yıl Polonya’nın başkenti Varşova’da yapılan olimpiyat yarışlarında ödül kazanan sporculara ödülleri İstanbul’da düzenlenen törenle verildi. Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak ve İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Altıntaş’ın katıldığı ödül törenine ayrıca Türkiye Özel Sporcular Spor Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği Sosyal Komite üyesi Özlem Gençoğlu ve Feryal Gülman ile ünlü sunucu Acun Ilıcalı ve milli atlet Elvan Abeylegesse’de eşlik etti.

Migros, P&G ve Özel Olimpiyatlar Türkiye Organizasyonu’nun 7 yıldır verdikleri destekle 3.500 zihinsel engelli gencin spor yapmasına olanak sağlandı. Bu yıl, Polonya’nın başkenti Varşova’da yapılan ve 23 ‘özel’ sporcunun yarıştığı olimpiyat oyunlarında Türk ekibi; basketbol, atletizm, bowling ve masa tenisi branşlarında yarıştı. Türk sporcular, 15 altın, 5 gümüş ve 7 tane de bronz madalya ile Türkiye’ye döndü. Ayrıca basketbol takımı da, oyunları birincilikle tamamlayarak altın madalya kazandı.

‘Bana kazanma şansı verin…’

Özel Olimpiyatlar Türkiye Onursal Başkanı Dilek Sabancı, zihinsel engelli sporcuların Polonya’da gösterdiği başarılı performans nedeniyle çok mutlu olduklarını söyledi. Özel Olimpiyatlar Türkiye Organizasyonu olarak, 1982 yılından bu yana özel sporcular yetiştirmek ve onları başarıya bir adım daha yakınlaştırmak için gönüllüler, aileler ve sosyal sorumluluk bilincine ulaşmış şirketlerle birlikte çalıştıklarının altını çizen Sabancı şöyle konuştu:

“Özel çocuklarımıza spor yoluyla toplumda birey olma fırsatı sunuyoruz. Özel Olimpiyatların uluslararası arenada kullanılan bir sporcu yemini var: ‘Bana kazanma şansı verin, kazanamazsam bile çabamda cesur olmama yardım edin’… Amacımız yarıştırmaktan ziyade, başarmanın mutluluğunu, keyfini özel sporcularımıza yaşatmak… P&G Türkiye ve Migros ile özel sporcularımıza destek olmak adına Migros’tan alışveriş yapan herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum.”

‘Desteğimiz sürecek’

P&G Türkiye Dış İlişkiler Direktörü Hayrünnisa Aligil, 2004 yılından bu yana Migros ve Özel Olimpiyatlar Türkiye işbirliğiyle, zihinsel engelli gençleri sporla hayata bağlamak amacıyla yürüttükleri kampanyanın 7. yılına girdiğini belirtti. Bu projeyle engelli gençlerin sosyalleşmeleri ve başarmaları için olanak sağlayan önemli bir misyon üstlendiklerini belirten Aligil, bu gençlerin desteklenmesi halinde harikalar yarattığına 7 yıldır tanık olduklarını da ifade ederek şunları söyledi:

“Gençlerimiz, bize gururların en büyüğünü yaşattı. Onların başarma azmi bizlere ilham veriyor. P&G’nin tüm çalışanları olarak bu gençlerimizin en sadık taraftarıyız ve markalarımız da her zaman destekçileri olacaktır. Kampanyamız sayesinde hem toplumda hem de zihinsel engelli çocukları olan ailelerde de bir farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar 3500 sporcunun yetiştirilmesine destek verdik. Ailelerin çocuklarını spora yönlendirmede daha istekli olduğunu bize gelen taleplerden anlıyoruz. Projemizde en temel iki motivasyonumuz; hayatta her şeyin mümkün olduğunu bize gösteren sporcularımız ve duyarlılıklarıyla kampanyanın hedefine ulaşmasını sağlayan tüketicilerimiz oldu. Migros mağazalarında P&G’nin ürünlerini tercih eden ve özel sporcularımızı destekleyen tüketicilerimize teşekkürü borç biliyoruz.”

‘Kahramanlar yaratmaya devam ediyoruz’

Migros Kurumsal İletişim Müdürü Ahu Başkut Alyanak, Migros olarak, P&G ve Özel Olimpiyatlar işbirliği ile sürdürülen projede 7. yıla girdiklerini söyledi. “Başlangıçta suya bir çakıl taşı atmak gibi başlayan proje, dalga dalga kamuoyu ve müşterilerimizin desteği ile büyüdü” diyen Alyanak şöyle konuştu: “Migros olarak her zaman sorumluluklarımızın bilinciyle hareket ediyoruz. Bu doğrultuda pek çok sosyal sorumluluk projesini gerçekleştiriyor ve bunların sürdürülebilir olmasını çok önemli buluyoruz. Özel sporcularımızın eğitim ve gelişmelerine destek, başta aileleri olmak üzere toplum adına atılmış çok önemli bir adım. Projemiz onların sesi oluyor, ortaya koydukları başarıları, topluma bu özel gençlere fırsat verilmesi için çağrı oluyor. Onların gelişim alanlarına dikkat çekiyoruz. Bu özel gençlerimize sadece spor yapma imkanı değil, elde edecekleri başarılarla özgüven duygularını geliştirmeleri için bir fırsat yaratıyoruz. Bu gençler ailelerine, annelerine gurur kaynağı oluyor. Böyle projelerle, bu özel çocuklara yaşamda daha fazla yer açıyor, bu konudaki duyarlılığı artırıyoruz. Bizim en önemli görevimiz, bu gençlerdeki başarı potansiyelini bulup çıkararak başarmalarına fırsat vermek ve toplumsal ihtiyaçları konusunda farkındalık yaratmak. Böylelikle başarı onlara bir adım daha yakınlaşıyor.”

“Bu vesileyle kampanya dahilinde 7 yılda 3.500 zihinsel engelli sporcumuzun yetişmesinde desteklerini bizden esirgemeyen 5 milyon duyarlı müşterimize özellikle teşekkür etmek istiyorum” diyen Ahu Başkut Alyanak, “Kahramanlar yaratmaya devam ediyoruz” dedi.

‘14 bin kayıtlı sporcumuz var’

Türkiye Özel Sporcular Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği’nin (TÖSSED)Türkiye’de yaklaşık 14 bin kayıtlı sporcusu bulunduğunu belirten TÖSSED Başkanı Necmettin Aydın, 8 yaş ve üzeri zihinsel engelli çocuk ve gençleri, yakın çevrelerinin dar sınırlarından çıkararak yaşamın içine çekmeyi hedeflediklerini söyledi. Bu gençlere toplumda kabul ve saygı gören yararlı ve üretken bireyler olabilme fırsatı sağladıklarını kaydeden Aydın, “Bu çocuklarımızı hayata bağlamak için daha çok desteğe ihtiyacımız var. Desteklerini de 7 yıldır hiç esirgemeyen P&G ve Migros’a da huzurlarınızda teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Özel takıma özel taraftar…

Polonya’nın başkenti Varşova’da yapılan oyunlara 23 kişilik ekiple katılan Özel Olimpiyatlar’da Aysun Bezirgan 100 metre koşuda birinci, uzun atlamada 3. oldu. Arzu Dalyan, 100 metre koşu ve uzun atlamada 1. olarak altın madalya kazandı. Altın madalya kazanan diğer özel sporcu ise uzun atlamada 1. olan Sevinç Sertel. Sertel, aynı zamanda 100 metre koşuda da 4. oldu. Şirin Fadime Demir ise masa tenisinde ödül aldı. Basketbol takımı 23 Eylül’de oynanan final maçında rakibi Ukrayna’yı yenerek basketbolda birinci oldu.

P&G ve Migros tarafından düzenlenen kampanyanın ilk etabı 10 Haziran – 4 Ağustos tarihleri arasında yapılmıştı. Kampanyanın ikinci etabı ise 1 Ekim – 30 Kasım 2010 tarihleri arasında devam edecek. Bu tarihler arasında Migros’tan P&G ürünleri satın alanlar kampanyaya destek vermiş olacak. Migros’ta satılan P&G ürünlerinden elde edilen gelirin bir kısmı, Özel Olimpiyatlar Türkiye organizasyonuna aktarılarak 500 engelli gencin spor yapmasına olanak sağlarken, sporcuların olimpiyatlara katılımına da destek verecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Özel Sporculardan 'Özel Başarı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement