Španski Mediji O Sinocnjem Derbiju U Madridu: „zid Zvani Oblak" - Son Dakika
Spor

Španski Mediji O Sinocnjem Derbiju U Madridu: „zid Zvani Oblak"

Sinocnji prvi mec cetvrtfinala Lige prvaka izmedu madridskih rivala Atletica i Reala glavna je vijest današnje pisane štampe u Španiji, a mladi slovenski golman Jan Oblak je izvanrednim nastupom sacuvao mrezu Atletica i zaradio epitet glavne zvijezde gradskog derbija, javlja Anadolu Agency (AA). Mec izmedu Atletica i Reala na stadionu „Vicente Calderon" završen je bez golova, a ugledni španski sportski list „Marca" objavila naslovnicu „Zid zvani Oblak", odajuci priznanje 22-golmanu iz Slovenije Janu Oblaku, koji je sredinom marta na golu zamijenio povrijedenog Moyu i na najbolji nacin iskoristio svoju priliku. List „Marca" piše da kraj Oblaka „ni metak nije mogao proci". Oblak je na pocetku ove sezone došao u Atletico Madrid, a taj transfer je kritikovan u krugu navijaca tima, ali je sinoc blistao u mecu u kojem je igralo mnogo zvijezda iz samog vrha fudbalske elite.

15.04.2015 14:55

Sinocnji prvi mec cetvrtfinala Lige prvaka  izmedu madridskih rivala Atletica i Reala glavna je vijest današnje pisane štampe u Španiji, a mladi slovenski golman Jan Oblak je izvanrednim nastupom sacuvao mrezu Atletica i zaradio epitet glavne zvijezde gradskog derbija, javlja Anadolu Agency (AA).

Mec izmedu Atletica i Reala na stadionu „Vicente Calderon" završen je bez golova, a ugledni španski sportski list „Marca" objavila naslovnicu „Zid zvani Oblak", odajuci priznanje 22-golmanu iz Slovenije Janu Oblaku, koji je sredinom marta na golu zamijenio povrijedenog Moyu i na najbolji nacin iskoristio svoju priliku.

List „Marca" piše da kraj Oblaka „ni metak nije mogao proci". Oblak je na pocetku ove sezone došao u Atletico Madrid, a taj transfer je kritikovan u krugu navijaca tima, ali je sinoc blistao u mecu u kojem je igralo mnogo zvijezda iz samog vrha fudbalske elite.

I list „El Mundo Deportivo" je Oblaka ocijenio najboljim pojedincem meca i najzasluznijim što je Atletico ostao u igri za plaman u polufinale Lige prvaka.

„Real je vec u prvom poluvremenu mogao osigurati prolazak u polufinale, ali Oblak se nije slagao s tim", piše list „As".

„El Pais" je u tekstu pod naslovom „Oblak brani sve" istakao da je samo u prvom poluvremenu ovaj golman ukrotio šest izrazitih udaraca Realovih zvijezda.

Nakon sinocnjeg meca i trener Atletica Diego Simeone je hvalio Oblaka za nastup i kazao da je „sretan da ga ima u ekipi", prenosi Anadolu Agency.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Španski Mediji O Sinocnjem Derbiju U Madridu: „zid Zvani Oblak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • dwd: bu ne la 0 0 Yanıtla

Advertisement