Pegasus Airlens WA Windsurf Dünya Kupası Başlıyor - Son Dakika
Spor

Pegasus Airlens WA Windsurf Dünya Kupası Başlıyor

Pegasus Airlens WA Windsurf Dünya Kupası Başlıyor

Pegasusu Airlens sponsorluğunda Professional Windsurfers Association Winsurf Dünya Kupası öncesi basın toplantısı düzenlendi.

12.08.2014 15:01  Güncelleme: 15:27

Pegasusu Airlens sponsorluğunda Professional Windsurfers Association (PWA) Winsurf Dünya Kupası öncesi basın toplantısı düzenlendi.

26 Ağustos tarihinde Çeşme Alaçatı'da gerçekleşecek Windsurf Dünya Kupası öncesi basın toplantısına Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Sertaç Haybat, Professional Windsurfers Association (PWA) Yönetim Kurulu Başkanı Jimmy Diaz, Sportworks Ajans Başkanı Kutlu Torunlar, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç katıldı.

HAYBAT: "2007 YILINDAN BERİ KESİNTİSİZ OLARAK SPONSORLUĞUMUZU SÜRDÜRÜYORUZ"

Basın toplantısında konuşan Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Sertaç Haybat, bu tür organizasyonların zamanlamasının çok önemli olduğunu belirterek, "Windsurf sporuna 2007 yılından beri kesintisiz olarak sponsorluğumuzu sürdürüyoruz ve bu sporun gelişimini desteklediğimiz önemli alanlardan biri. Bu tür organizasyonların sezonun ortasında değil de, sezonu uzatacak şekilde yayılması gerektiğini düşünüyorum. Alaçatı bölgesinin sezonu çok kısıtlı" dedi.

DIAZ: "MUHİTTİN DALGIÇ'A VERMİŞ OLDUĞU DESTEKTEN DOLAYI ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM"

Tüm sörfçüler adına Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'a teşekkür eden Professional Windsurfers Association (PWA) Yönetim Kurulu Başkanı Jimmy Diaz ise, "Winsurf'un Alaçatı'da geliştirilmesinde bu etkinliğin daha ileriye taşınmasında, dünya çapında Alaçatı'nın tanınmasında ve vermiş olduğu destekten ötürü. Bu etkinlikleri düzenlerken ortaya çıkan komplikasyonları da karmaşık durumları da çok başarılı bir şekilde koordine ettiği için belediye başkanımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

TORUNLAR: "SPORCULARIMIZ DÜNYA İKİNCİSİ OLDU"

Windsurf sporunda Alaçatı'dan önemli sporcular yetiştiğini söyleyen Sportworks Ajans Başkanı Kutlu Torunlar da, "Sayın Muhittin Dalgıç'ın bundan 10 sene önceki destekleriyle başlayan yolculuğumuza şuan geldiğimiz noktada Bora Kozanoğlu, Fulya Ünlü, Poyraz Akay, Enes Yılmazer gibi Alaçatı'dan çıkan sporcular hem eğitim kariyerlerini Windsurf bursuyla sürdürüyorlar hem de gençler, büyükler dünya ikinciliği gibi büyük başarılara imza attılar" şeklinde konuştu.

DALGIÇ: "WINSURF, TURİZMİ ETKİLİ BİR ŞEKİLDE ARTTIRMAYA DEVAM EDİYOR"

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Windsurf, Pegasus ailesinin ana sponsorluğunda bugüne kadar getirilen şampiyona hakkında şunları söyledi:

"Sörf Alaçatı'ya tanıtımın dışında orada yaşayan bütün gençlere hakikaten sosyal ayrı bir yaşam getirdi. Hem bir meslek gibi bu sporu yapmaya başladılar hem de spor olarak yapmaya başladılar. Yüzlerce gencimiz hem bu spor ile ilgili eğitimcilik yapmaya başladı hem de ekonomik girdilerle kendilerini hızlandırmaya başladılar. Alaçatı bölgesine gerçekten sörf ilk etaptan beri tanıtımla ilgili katkı yapmaya başladı. Bugün geldiğimiz ortam içerisinde Sertaç beye çok söz veremiyorum rüzgarla ilgili ama pervaneleri, rüzgar güllerini o yana çeviririz. Ama şunu söyleyeyim; sezonun bitmesine yakın bu tür etkinliklerin oradaki hareketliliği ve turizmi etkili bir şekilde arttırmaya devam ediyor. Gerçekten ciddi sporcular yetişmeye başladı. Bundan sonra da daha iyi arkadaşlarımız çıkacaktır. Buna gönülden inanıyorum. Belediye olarak bu tür etkinliklere her zaman açığız. Her zaman biz de destek vermeye çalışıyoruz ama gerçekten Pegasus ailesine çok büyük teşekkür ediyorum. Bu organizasyonun içerisinde baştan beri bulunan Kutlu'ya teşekkür ediyorum. Federasyon başkanı Jimmy'e teşekkür ediyorum." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Pegasus Airlens WA Windsurf Dünya Kupası Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement