Pehlivanlar Er Meydanında Ter Döktü - Son Dakika
Spor

Pehlivanlar Er Meydanında Ter Döktü

Pehlivanlar Er Meydanında Ter Döktü

Manisa Yunusemre Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Yuntdağı Yağlı Güreş Festivali’nde 250 pehlivan er meydanında ter döktü.

06.07.2016 20:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Yunusemre Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Yuntdağı Yağlı Güreş Festivali'nde 250 pehlivan er meydanında ter döktü.

Manisa Yunusemre Belediyesi tarafından Yuntdağı Yağlı Güreş Festivali düzenlendi. Bu yıl ilki gerçekleştirilen festival Manisa Yunusemre ilçesine bağlı Yuntdağı mevkiindeki Ortaköy Mesire alanında yapıldı. Festivale Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi'nin ve eşi Melek Çerçi'nin yanı sıra AK Parti MKYK üyesi Murat Baybatur, AK Parti Manisa milletvekilleri Recai Berber ve İsmail Bilen, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Danışmanı Yaşar Coşkun, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Metin Öztürk, Kavaklıdere Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Karataş, Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Hocaoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Ramis Şiyak, Kılıç Kaya, Şule Uygur, Can Mercül, İdris Avşar, MESOB Başkanı Hasan Geriter, MTSO Başkanı Adnan Erbil, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire, AK Parti Yunusemre Gençlik Kolları Başkanı Emre Şener, daire müdürleri ve meclis üyeleri çok sayıda da vatandaş katıldı.

Festivalin açılış programında konuşan Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, "Bugün birincisini yaşadığımız festivali inşallah önümüzdeki yıllarda geleneksel hale getireceğiz. Daha büyük ulusal ve uluslararası katılımla tüm Türkiye'nin izlediği, belki de Balkanları izlediği daha büyük bir organizasyon haline getireceğiz" dedi.

Katılımın yoğun olduğu festivalde 25'i başpehlivan olmak üzere 250 pehlivan yağlandıktan sonra er meydanına çıktı. 1. Yuntdağı Yağlı Güreş Fesitvali'nde toplamda 13 kategoride müsabakalar gerçekleştirildi. Minik 1, Minik 2, Teşvik 1, Teşvik 2, Tozkoparan, Deste Küçük Boy, Deste Orta Boy, Deste Büyük Boy, Küçük Orta Küçük Boy, Küçük Orta Orta Boy, Küçük Orta Büyük Boy, Büyük Orta Boy, Başaltı ve Baş kategorilerinde pehlivanlar yarıştı. 1. Yuntdağı Yağlı Güreş Festivali'nde 14 kategoride gerçekleşen mücadelelerde derece yapan güreşçiler belirlendi. 24 sporcunun yarıştığı Minik 1 kategorisinde birinci Osman Keser, ikinci Ahmet Sağbilge, üçüncüler ise Okan Türkmen ve Furkan Alagöz oldu. 21 sporcunun katıldığı Minik 2 kategorisinde birinci Enver Özdemir, ikinci Burhan Karabulut, üçüncüler ise İsmail Uyar ve İlkay Akdağ oldu. 20 sporcunun yarıştığı Teşvik 1 kategorisinde birinci Süleyman Coşkun, ikinci Yiğit Özfurkan, üçüncüler ise Necati Acar ve Mustafa Tığlı oldu. Teşvik 2 kategorisinde 14 sporcu güreşti. Enis Kocakahya bu kategoride binci olurken, Mahsun Yılmaz ikinci, Bedirhan Sezer ve Enver Koruh ise üçüncüler oldu. 13 sporcunun güreştiği Tozkoparan kategorisinde birinci Sinan Yıldız, ikinci Furkan Ural, üçüncüler Mertöz Türkan ve Mehmet Çelik oldu. Ayak kategorisinde 24 sporcu güreşti. Bu kategoride Osman Kaan birinci, İsmet Topaçcı ikinci, Talha Sağbilge ve Sedat Yoksul üçüncü oldu. 18 sporcunun katıldığı Deste Küçük kategorisinde Ali Kan birinci, Serkan Makas ikinci, Umut Bayraklı ve Selçuk Kılıçaslan üçüncüler oldu. 16 güreşçinin yer aldığı Deste Büyük Kategorisi'nde Hami Cafer Çarkıcı birinci, Mustafa Akşehirlioğlu ikinci, Ramazan Evren ve Necip Al üçüncüler oldu. Küçük Orta Küçük kategorisinde 35 sporcu güreşti. Bu kategoride Emirhun Erfin birinci, Onur Nazlı ikinci, Orhan Yılmaz ve Menderes Saltuk üçüncüler oldu. 8 sporcunun güreştiği Küçük Orta Büyük kategorisinde Süleyman Efeoğlu birinci, Alparslan Güçlü ikinci, Abdullah Açıkgöz ve Gürbüz Seçkin üçüncüler oldu. Yine 8 güreşçinin yer aldığı Büyük Orta kategorisinde Mehmet Serikli birinci, Ali Gökçen ikinci, Kemal İyican ve Gökhan Öz üçüncüler oldu. Başaltı kategorisinde ise 13 güreşçi yer aldı. Kategorinin birincisi Onur Şenel olurken, Hüseyin Bakan ikinci, Sezen Topeli ve Mustafa Okulu üçüncüler oldu.

Derece alan güreşçilere düzenlenen törenle ödülleri verildi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Pehlivanlar Er Meydanında Ter Döktü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement