Roket'ten Beşinci Masters Zaferi - Son Dakika
Spor

Roket'ten Beşinci Masters Zaferi

Roket\'ten Beşinci Masters Zaferi

Ronnie O’Sullivan, Masters finalinde karşılaştığı Mark Selby’yi 10-4 mağlup ederek kupanın sahibi oldu.

26.02.2014 17:10

'Üçlü Taç' Robertson'ın

Dünya Şampiyonası ve Birleşik Krallık Şampiyonası ile birlikte snooker'ın en prestijli üç turnuvası arasında yer alan Masters, Ronnie O'Sullivan'ın üstünlüğüyle sona erdi.

Finalde kupa için dünya iki numarası Mark Selby ile kozlarını paylaşan O'Sullivan, 19 frame üzerinden oynanan mücadeleyi 10-4 kazanarak kariyerinde beşinci kez Masters'ta şampiyonluğa ulaştı.

Günün ilk seansını 7-1 tamamlayarak büyük bir avantaj yakalayan 'Roket', akşam seansında da üstünlüğünü 8-1'e taşıdıktan sonra iyi oyununu sürdürerek kupanın sahibi oldu.

Maçın ardından çok mutlu olduğunu dile getiren Ronnie O'Sullivan, karşılaşmanın 10-8 ya da 10-9 gibi bir skorla biteceğini düşündüğünü ifade etti. Stephen Hendry'nin altı Masters zaferiyle elinde bulundurduğu rekora bir kupa uzakta olan başarılı sporcunun açıklamaları şu şekilde:

"Mark büyük bir savaşçı ve geri düştüğünde daha iyi oynuyor. Onunla karşılaşırken skor ne olursa olsun son top cebe gidene kadar maç bitmiş sayılmaz.

Artık beş Dünya Şampiyonası, beş Masters ve dört Birleşik Krallık zaferim var. Bu kadar başarıya ulaşacağımı hiçbir zaman hayal etmemiştim. 38 yaşında hala oynuyor ve kazanıyor olmak çok güzel çünkü rakiplerimin çoğu 20'lerinde ya da 30'lu yaşlarının başında. Kendime 40'lı yaşlarda dünya şampiyonu olmak gibi bir hedef belirledim.

Son iki yılda sergilediğim oyun, bundan önceki 18 yılda hayal ettiğim oyundu. Geç de olsa hiç olmamasından iyidir."

Ronnie O'Sullivan daha önce 1995, 2005, 2007 ve 2009 yıllarında bu kupayı müzesine götürmüş, 2009'daki finalde yine Mark Selby'yi mağlup etmişti. İngiliz oyuncu 1996, 1997, 2004, 2006 ve 2010'da ise finale kadar yükselmesine rağmen şampiyonluğun uzağında kaldı.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Roket'ten Beşinci Masters Zaferi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement