Basketbol: Hazırlık maçı - Son Dakika
Spor

Basketbol: Hazırlık maçı

Basketbol: Hazırlık maçı

Salon: Sinan ErdemHakemler: Yener Yılmaz, Kaan Büyükçil, Çağlar ÖzkanTürkiye: Cedi Osman 24, Sadık Emir Kabaca 2, Buğrahan Tuncer, Furkan Korkmaz 33, Sertaç Şanlı 8, Onuralp Bitim 8, Metecan Birsen, Şehmus Hazer 4, Furkan Haltalı, Yiğitcan Saybir 5, Doğuş Özdemiroğlu, Alperen Şengün 19,...

12.08.2022 23:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Salon: Sinan Erdem

Hakemler: Yener Yılmaz, Kaan Büyükçil, Çağlar Özkan

Türkiye: Cedi Osman 24, Sadık Emir Kabaca 2, Buğrahan Tuncer, Furkan Korkmaz 33, Sertaç Şanlı 8, Onuralp Bitim 8, Metecan Birsen, Şehmus Hazer 4, Furkan Haltalı, Yiğitcan Saybir 5, Doğuş Özdemiroğlu, Alperen Şengün 19, Melih Mahmutoğlu

Slovenya: Goran Dragic 28, Tobey, Zoran Dragic 7, Cancar 12, Doncic 23, Samar 4, Nikolic 2, Prepelic 14, Muric 10, Blazic, Hrovat, Dimec 4,

1. Periyot: 26-21

Devre: 40-46

3. Periyot: 73-62

Normal süre: 90-90

Beş faulle çıkanlar: 43.50 Alperen Şengün (Türkiye), 34.12 Dimec (Slovenya)

A Milli Erkek Basketbol Takımı, Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen hazırlık turnuvasında Slovenya'ya uzatma sonunda 104-103 yenildi.

İlk sayılarını faul atışlarıyla kazanan Türkiye, ilk dakikalarda geriye düşse de Cedi Osman'ın bloku sonrasında Furkan Korkmaz ve Sertaç Şanlı'nın peş peşe üç sayılık basketleriyle skoru lehine çevirdi (12-9). Doncic'in üst üste gelen sayılarıyla Slovenya üstünlüğü tekrar ele geçirdi. Slovenya pota altını iyi savunmasına rağmen Türkiye, Alperen Şengün'ün basketleriyle etkili oldu ve ilk bölümü 26-21 önde bitirdi.

Türkiye, ikinci çeyreğe Sertaç Şanlı'nın üç sayılık basketiyle başlasa da Slovenya 13. dakikada skoru eşitledi (29-29). Savunmada sert bir oyunu tercih eden Slovenya, oyunda üstünlüğü tekrar ele alırken, Cedi Osman pota altından ürettiği sayılarla rakibinin arayı açmasına engel oldu. 7-0'lık seriyle farkı yükseltmeye başlayan Slovenya, soyunma odasına 46-40 üstünlükle gitti.

Üçüncü periyotta Türkiye, Cedi Osman'ın sayılarıyla 24. dakikada skoru eşitledi (50-50). Furkan Korkmaz'ın kritik anlarda kaydettiği üç sayılık basketlerle rakibinin arayı açmasına izin vermeyen ay-yıldızlılar direncini uzun süre devam ettiremedi. Üçüncü çeyreğin son dakikasına 10 sayı farkla (70-60) önde giren Slovenya, çeyreği 73-62 önde tamamladı.

Son bölümü gergin geçen karşılaşmada Slovenya dış atışlarla üstünlüğünü korumaya çalıştı. Türkiye'nin hücumlardan eli boş dönmesini değerlendirerek yakaladığı fırsatları sayıya çeviren Slovenya, uzun süre üstünlüğünü korusa da ay-yıldızlı ekip son 30 saniyede bulduğu basketlerle bitime 6 saniye kala farkı tek sayıya düşürdü (89-88). Serbest atışlardan birini sayıya çeviren Slovenya karşısında Türkiye son hücumda Furkan Korkmaz'la pota altından bulduğu basketle skoru eşitledi ve normal süre 90-90 sona erdi.

Uzatma periyoduna taraftarlarının desteğini alarak başlayan Türkiye, ilk sayıyı bulan taraf oldu. Furkan Korkmaz'ın üç sayılık basketiyle üstünlüğü ele geçiren kırmızı-beyazlı ekip, bitime 18 saniye kala Goran Dragic'in basketine engel olamadı ve Slovenya karşılaşmayı 104-103 kazandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Basketbol: Hazırlık maçı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Maraton İzmir Nedeniyle ESHOT ve İZTAŞIT Hatlarında Geçici Güzergah Değişiklikleri
    09:53 Maraton İzmir Nedeniyle ESHOT ve İZTAŞIT Hatlarında Geçici Güzergah Değişiklikleri

    İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Maraton İzmir nedeniyle bazı ESHOT ve İZTAŞIT hatlarında geçici güzergah değişiklikleri yapacak. Ayrıca, Bostanlı-Üçkuyular Feribotu da çalışmayacak ve yerine yolcu gemisi seferleri düzenlenecek. Maraton katılımcılarının rahat ulaşımı için Bostanlı-Karşıyaka-Pasaport iskeleleri arasında ring seferleri yapılacak.

  • Taha Akgül, Paris 2024 Yaz Olimpiyatları için hazırlıklarını sürdürüyor
    09:49 Taha Akgül, Paris 2024 Yaz Olimpiyatları için hazırlıklarını sürdürüyor

    Serbest Güreş Milli Takımı'nın teknik kadrosu, Paris 2024 Yaz Olimpiyatları öncesinde kamp çalışmalarını Kastamonu'da tamamladı. Taha Akgül, sakatlığının ardından iyileşerek çalışmalara başladı. Akgül, Rusya A Milli Takımı ile kamp yapacak ve ikinci kez altın madalya hedefliyor.

  • Melikgazi Belediyesi Salon Sporları Merkezi Projesi
    09:36 Melikgazi Belediyesi Salon Sporları Merkezi Projesi

    Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Salon Sporları Merkezi projesi ile sporu ve sporcuyu destekleyecek bir projeye daha imza atıyor. Proje sayesinde spor kulüpleri yer aramak zorunda kalmayacak ve gençlerin sağlıklı bir ortamda spor yapmaları sağlanacak.

  • Düzce Belediyesi Güreş Kulübü Sporcusu Türkiye 3'üncüsü oldu
    09:30 Düzce Belediyesi Güreş Kulübü Sporcusu Türkiye 3'üncüsü oldu

    Düzce Belediyesi Güreş Kulübü sporcusu Sivas'ta düzenlenen U-15 Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası'nda rakiplerini geride bırakarak Türkiye 3'üncüsü olarak Milli Takımı'na katılmaya hak kazandı.

  • Trendyol Süper Lig'in 33. haftası yarın başlıyor
    09:21 Trendyol Süper Lig'in 33. haftası yarın başlıyor

    Trendyol Süper Lig'in 33. haftası yarın başlayacak ve 20 Nisan Cumartesi, 21 Nisan Pazar ve 22 Nisan Pazartesi günü oynanacak maçlarla devam edecek. Haftanın açılış maçında Beşiktaş, MKE Ankaragücü ile karşılaşacak. Lider Galatasaray ise Pendikspor'u ağırlayacak. Zirve yarışını sürdüren Fenerbahçe ise Sivasspor ile deplasmanda mücadele edecek.

  • Kayserispor'un Gineli futbolcusu Julian Jeanvier ameliyat oldu
    09:01 Kayserispor'un Gineli futbolcusu Julian Jeanvier ameliyat oldu

    Trendyol Süper Lig'de mücadele veren Kayserispor'un Gineli futbolcusu Julian Jeanvier, sağ diz iç menisküs yırtığı nedeniyle ameliyat oldu. Ameliyat sonucunda 1 ay sahalardan uzak kalacak olan Jeanvier'in sağlığına kavuşması temenni ediliyor.

  • Develigücü, kümede kalmak için kalan maçlarını kazanmak istiyor
    08:51 Develigücü, kümede kalmak için kalan maçlarını kazanmak istiyor

    Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Develigücü, kalan maçlarını da kazanıp kümede kalmak istiyor. Başkan İbrahim Şimşek, hedeflerine çok yaklaştıklarını belirtti. Develigücü, 4. sırada bulunuyor ve son 3 maçını kazanarak hedefine ulaşmayı arzuluyor. Ancak Hacılar Erciyesspor'un puan kaybetmesini bekleyeceklerini de sözlerine ekledi.

  • Hacılar Erciyesspor, 12 Bingölspor maçını kazanmak istiyor
    08:48 Hacılar Erciyesspor, 12 Bingölspor maçını kazanmak istiyor

    Bölgesel Amatör Lig (BAL) ekiplerinden Hacılar Erciyesspor, sahasında oynayacağı 12 Bingölspor maçını kazanmak istiyor. Futbol Şube Sorumlusu Halit Aysu, 'Kümede kalmak için kazanmalıyız' dedi. Ligde 5. sırada bulunan Hacılar Erciyesspor, 12 Bingölspor müsabakasından galibiyetle ayrılarak yeniden çıkışa geçmeyi hedefliyor.

  • Hisarcık'ta 23 Nisan kutlamaları kapsamında satranç turnuvası düzenlendi
    08:17 Hisarcık'ta 23 Nisan kutlamaları kapsamında satranç turnuvası düzenlendi

    Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde ortaokullar arası satranç turnuvası düzenlendi. Turnuvada dereceye giren öğrencilere ödülleri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programında verilecek.

  • Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı
    06:52 Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanş maçında Kadıköy’de Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Pire’deki ilk maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe'nin yarı finale çıkması için iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Olympiakos ise beraberlik veya galibiyetle yarı finale çıkacak takım olacak. Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda yarı finaldeki rakibi, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak.

  • Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı
    06:52 Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanş maçında Kadıköy’de Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Pire’deki ilk maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe'nin yarı finale çıkması için iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Olympiakos ise beraberlik veya galibiyetle yarı finale çıkacak takım olacak. Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda yarı finaldeki rakibi, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.


Advertisement