Siirt Spor Resmen Küme Düştü - Son Dakika
Spor

Siirt Spor Resmen Küme Düştü

Siirt Spor Resmen Küme Düştü

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Spor Toto 3. Lig ekiplerinden Siirt spor'un bir alt lige düşürülmesine karar verdi.

01.02.2014 18:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TFF'den yapılan açıklamada, kurulun gerçekleştirdiği toplantıda, Siirt spor'un, Spor Toto 3. Lig 1. Grup'ta Derince Belediyespor ile yapacağı maçta belirlenen ve ilan olunan saatte sahaya gelmemesinden ötürü, Futbol Müsabaka Talimatı'nın 24/a maddesi uyarınca 3-0 hükmen mağlup sayılmasına, bir lig devresi içinde 2. kez belirlenen ve ilan olunan saatte sahaya gelmemesi nedeniyle de bir alt lige düşürülmesine karar verdiğini açıkladı. Bu müsabaka tarihinden itibaren bu takımla maçları olan diğer takımların müsabakaları oynamaksızın hükmen galip sayılmasına karar verdiği bildirildi.

Yola Kartal Spor İle Devam Edilecek

Siirtspor Genel Menajeri M. Nezir Öztaş, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) kulübün içinde bulunduğu ekonomik sorunları nedeniyle ligden çekildiklerini, TFF'nin de 2 maç üst üste sahaya çıkmamamız nedeniyle takımı düşürdüğünü duyurdu. Öztaş, önümüzdeki haftada Kulübün kapanışını vereceklerini söyledi.

Öztaş, "liglerden resmen çekildiğimizi haftalar önce TFF'ye bildirmişti. Geçen hafta toplanan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Spor Toto 3. Lig ekiplerinden Siirt spor'un bir alt lige düşürülmesine karar verdi. 1969 yılında eski Köy Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan takım, 45 yılda 1. lig, 2. lig ve 3. ligde yer aldı. 1997-1998 yılında bir kez amatöre düşen takımı, ilerleyen yıllarda süper ligde oynadı. 2013-2014 yılında ise ekonomik sıkıntılar nedeniyle ligden çekilme kararı aldı. Gerekçe ise yaklaşık 2 trilyona tekabül eden piyasa, esnaf, SGK, kira, futbolcu ve eski kulüp yönetiminin alacaklarından dolayı sık sık kulübe gelen hacizlerdir. Siirt spor'u kapatıp yeni bir takımla yola devam edeceğiz. Bu amaçla Valimiz Ahmet Aydın'ın da görüşünü alarak, yeni bir yol çizdik. Kulüp iflasla kapandığı zaman borçlar da otomatik olarak siliniyor. Siirt spor'un kuruluş yılı olan 1969 yılını baz alarak ilimizde amatör ligde mücadele eden Kartalspor'un ismini '1969 Siirt spor' olarak değiştirerek borçsuz ve yeni bir takım ile liglere katılacağız. Bu konuda Valimiz gerekli desteği de verdi. Biraz çile çekeceğiz ama nihayetinde Siirt spor için daha güzel günlerin yakın olduğu inancındayım" dedi.

Muhabir: M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Spor Siirt Spor Resmen Küme Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • doğan: merhaba bende inanıyorum ben siirt liyim selamlar 0 0 Yanıtla

Advertisement