Sinop'ta Spor Çalıştayı - Son Dakika
Spor

Sinop'ta Spor Çalıştayı

Sinop\'ta Spor Çalıştayı

Sinop İl Genel Meclisi tarafından ilki gerçekleştirilen "Spor Çalıştayı" amatör spor kulüplerini, bürokratları, yerel idarecileri, sivil toplum kuruluşları ve tüm spor camiasını bir araya getirdi.

22.05.2012 17:38

Sinop İl Genel Meclisi tarafından ilki gerçekleştirilen "Spor Çalıştayı" amatör spor kulüplerini, bürokratları, yerel idarecileri, sivil toplum kuruluşları ve tüm spor camiasını bir araya getirdi. İki gün sürecek olan Spor Çalıştayı'nda il genelindeki sportif sorun ve çözüm önerileri masaya yatırılıyor.

İl Genel Meclisi salonunda yapılan törenle başlayan çalıştayda açılış konuşmasını yapan Sinop İl Genel Meclisi Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Murat Akça, amaçlarının kulüplerin sorunlarını masaya yatırmak ve bu sorunlara çözümler üretmek olduğunu söyledi.

Programda konuşan Vali Dr. Ahmet Cengiz de il özel idarelerinin görev alanını belli konular dışında sosyal ve sportif konuları da kapsadığını söyledi. Vali Cengiz, "Öncelikle İl Genel Meclisimizin bir sosyal sorumluluk örneği göstererek, bu sosyal probleme, sosyal konuya eğilmesini ben önemli buluyorum. İl Özel İdaresi aslında yetkileriyle, görevleriyle çok sayıda branşı, hizmeti içerisinde barındırıyor. Ama bazıları ön plana çıkıyor. Bunun tabi ki değişik sebepleri var. Sosyal faaliyetleri, sportif faaliyetleri sanki biraz geri planda kalıyor. Tabii, öncelik sırası da önemli. Sporun, eğitimin, kültürün de önemi çok büyük. Bu öncelikleri, bu anlayışın, bu bilincin yavaş yavaş değişmekte olduğunu görmek bizi mutlu ediyor" dedi.

Sinop'un diğer illerle kıyaslandığında önemli avantajlara sahip olduğunu dile getiren Vali Cengiz, "Sinop genel itibariyle gerçekten eğitimi kültürü yüksek bir il. Sinop'ta yapılan çalışmaların çok sısa sürede meyvesini vermesi mümkün. Dolayısıyla bizim Sinop'u bir yerden bir yere taşımamızın bize getireceği maliyet çok yüksek değil. Her alanda biz Sinop'u ayağa kaldırabiliriz. Bir noktadan bir noktaya her branşta taşıyabiliriz. Sinop'u hep birlikte birlik ve beraberlik içerisinde, uyum içerisinde bir yerlere getirmenin hayalini, rüyasını, birer vatansever olarak, birer ülke sevdalısı olarak ve önder, öncü kişi olarak, maddi imkanlar ne olursa olsun, kişisel çıkarlarımızın önüne koyup kurmalıyız. Sinop'ta problemlerimiz yok mu? Her yerde olduğu gibi maddi problemleri yüzde yüz çözmek mümkün değil. Hayat devam ettiği sürece ihtiyaçlarda devam edecektir. Nasıl kişisel bütçelerimizi dengelemede zorlanıyorsak, kurumların bütçelerini dengelemekte çok daha zor. Dolayısıyla maddi kaynaktan ziyade, idealist olmayı, kararlı olmayı önemsiyoruz. Bu sene içerisinde Sinop'ta çok güzel çalışmalar yapıldı. 2012'ye beden eğitimi öğretmenlerimizin çalıştayı ile başladık. Güzel bir çalışma oldu. Ülkemizin her yerinden bu çalıştaya katılımlar oluyor. Değerli arkadaşlar biz ilimizin tüm problemlerin el yordamıyla değil, akademik ve bilimsel usullerle çözmekten yanayız. Eğer Sinop'u bir yerlere götürmemiz gerekiyorsa, bunu akademik usullerle yapmamız lazım. Bu çalıştay da akademik ve bilimsel çalışmalara bir örnek diye düşünüyorum" diye konuştu.

Çalıştayın açılış töreninde sırasıyla en çok lisanslı sporcu sayısına sahip olan Sinop Gençlik Spor Kulübü Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Ayhan Özhan, İl Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Mustafa Çelik, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Alpay, İl Genel Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Abdullah Batur, AK Parti Grup Başkan Vekili Güryay Güzel, İl Genel Meclisi Başkanı Uğur Giresun, belediye başkanları adına Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Sinop'taki amatör spor kulüplerine verdiği destekten dolayı Sinop Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından İl Genel Meclisi Başkanı Uğur Giresun'a plaket verildi. Plaketi Giresun'a Vali Dr. Ahmet Cengiz takdim etti.

Öğleden sonra devam eden oturumda sırasıyla AK Parti Grup Başkan Vekili Güryay Güzel'in oturum başkanlığında, "Sinop'un spor tesisleşme sorunları ve çözüm önerileri", İl Genel Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Abdullah Batur oturum başkanlığında "Kulüplerin maddi sorunları ve çözüm önerileri", İl Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Mustafa Çelik'in oturum başkanlığında, "Elit ve amatör sporcuların sorunları" konuları masaya yatırıldı. - SİNOP

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Sinop'ta Spor Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement