Sırbistan'da Bursaspor Taraftarlar Derneği Kuruldu - Son Dakika
Spor

Sırbistan'da Bursaspor Taraftarlar Derneği Kuruldu

Sırbistan'ın ağırlıklı olarak Arnavutların yaşadığı Preşova kentinde Bursaspor Taraftarlar Derneğinin resmi kuruluş işlemlerinin tamamlandığı bildirildi.

23.11.2016 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

VEDAT YÜCEBAŞ - Sırbistan'ın ağırlıklı olarak Arnavutların yaşadığı Preşova kentinde Bursaspor Taraftarlar Derneğinin resmi kuruluş işlemlerinin tamamlandığı bildirildi.

Balkanlarla Sürekli İşbirliği ve Temas Derneği Başkanı Ali Sait Adiloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bursaspor'un Balkan ülkelerinde en fazla takip edilen Türk takımları arasında yer aldığını söyledi.

Bursaspor'un Spor Toto Süper Lig'de 2010 yılında elde ettiği şampiyonluğun ardından bilinirliğinin daha da arttığına dikkati çeken Adiloğlu, daha önce Kosova'da Bursaspor Taraftarlar Derneğinin kurulduğunu anımsattı.

Sempati, taraftarlık duygusuna dönüştü

Adiloğlu, dernek olarak gittikleri Balkan ülkelerinde kendilerine en çok Bursaspor'un sorulduğunu, Bursa'ya gelen misafirlerinin de kendilerinden mutlaka takımın maçına gitmeyi talep ettiğini vurgulayarak, bu sempatinin son dönemde büyük bir sevgiye ve taraftarlık duygusuna dönüştüğünü kaydetti.

Sırbistan'da dernek kurulması önerisinin kendilerinden değil Preşova'daki dostlarından geldiğini ifade eden Adiloğlu, "Bursa'da Balkan göçmenlerinin sayısı oldukça fazla ve bu vatandaşlarımızın neredeyse tamamı Bursaspor taraftarı. Onlar bu sevgilerini Balkan ülkelerinde yaşayan akraba ve dostlarına aktarıyorlar. Orada Bursaspor taraftarı sayısı oldukça arttı." dedi.

Dernekler federasyon çatısı altında toplanacak

Adiloğlu, geçen ay Bursa'ya gelen Bursaspor taraftarı Şevki Jonusi'nin kendilerine "Bursaspor bayrağını Sırbistan'da dalgalandırmak" istiyoruz dediğini ve ardından dernek kuruluşu için çalışma başlattıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Preşova Bursaspor Taraftar Derneğinin resmi kuruluşu tamamlandı. Kosova'dan sonra Sırbistan'da da Bursaspor bayrağını dalgalandıracak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah, Makedonya, Arnavutluk, Bulgaristan, Yunanistan ve diğer Balkan ülkelerinde de derneklerin açılmasına vesile oluruz. Edindiğim izlenim, çok yakın gelecekte diğer Balkan ülkelerindeki Bursaspor sevdalılarının da dernek çatısı altında toplanacağı yönünde. Diğer Balkan ülkelerinde de açılırsa tüm dernekleri federasyon çatısı altında toplamayı planlıyoruz."

Preşova Bursaspor Taraftar Derneği başkanının büyük olasılıkla Şevki Jonusi'nin olacağını vurgulayan Adiloğlu, dernek merkezinin de Preşova Belediyesi tarafından tahsis edileceğini, açılışın önümüzdeki günlerde yapılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Sırbistan'da Bursaspor Taraftarlar Derneği Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement