Sivasspor - İstanbul Büyükşehir Belediyespor Maçının Ardından - Son Dakika
Spor

Sivasspor - İstanbul Büyükşehir Belediyespor Maçının Ardından

Sivasspor - İstanbul Büyükşehir Belediyespor Maçının Ardından

Sivasspor Teknik Direktörü Çalımbay: "hayatımda Böyle Mağlubiyet Almadım"

07.11.2010 20:00

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, 4-0 yenildikleri maçla ilgili olarak, "Teknik direktörlük hayatımda böyle mağlubiyet almadım. Devre arasında önemli değişiklikler yapacağız" dedi. Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ise oyundan keyif aldıklarını vurguladı.

4-0'lık mağlubiyetle biten Belediyespor maçı sonrası değerlendirmelerde bulunan Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, kötü bir maç çıkardıklarını belirterek, "Ben teknilk direktörülük hayatımda böyle bir mağlubiyet almadım. Maça iyi başlamamız gerekirken çok kötü başladık. Zaten takımın üzerinde bir güvensizlik vardı. Burada bazı şeylerin değişmesi gerekiyor. Elimizdeki kadro ile devre arasına kadar gideceğiz. Bu kadrodan da alabileceğimizin maksimumunu almamız gerekiyor. Devre arasında hem takviye yapacağız, hem de iyi hazırlanacağız. Takımda köklü bir değişiklik yapıp eski ruhu buraya tekrar getirmemiz gerekiyor. Çünkü taraftar yüzde 100 haklı. Çok başarılı günler geçirmiş taraftar bunları hazmedemeyebilir. Ama takıma sahip çıkması gerekiyor" dedi.

Göreve gelirken işlerinin zor olduğunu bildiklerini söyleyen Çalımbay, "Ancak bu kadar zor olduğunu düşünmemiştik. Kadronun hepsini değiştireceğiz. Ona göre takviyeler yapacağız. Bir iki isim hariç oyuncularımız kapasitelerinin çok altında oynadılar. Bizim için önümüzdeki 6 hafta çok önemli. Devre arasında gerekli değişiklikler yapacağız. Keşke devre başında buraya gelseydik, ona göre kadromuzu kurmuş olurduk. Elimizdeki kadro bu, imkanımız bu. 6 hafta çok önemli. Taraftarlarımız bize destek versin. Bazı arkadaşların dikkatini çekmek gerekiyor. Devre arasında da toplu bir değişiklik kesinlikle şart. Bunu da gerçekleştireceğiz" dedi.

Kaleci konusunda yaşanan sıkıntıyı da açıklayan Çalımbay, "Akın ve Alişan var elimizde. Tecrübesiz bir Alişan ve 8 yıldır oynayan bir Akın var. Bazı oyuncularımız güvenlerini kaybetmiş. Sıkıntılı bir dönemde geldik. Futbulcularımızın beynini değiştirmek lazım yoksa oyuncularımızı değiştireceğiz. Bu maç Sivasspor'un kurtuluşu olacak. Buradaki eksikliklerimizi görüp takımımız kurtaracağız. Bazı şeylerin burada değişmesi gerektiğini gösteriyor bize" dedi.

Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ise, futbol ve sonuçtan memnun olduğunu belirterek, "Oyunun 3'üncü dakikasında 3'üncü pozisyonumuzda golü bulduk. Oyunun genel yapısı, 35'inci dakikada durumun 4-0 olması ve kontrolünde bizde olması oyunu lehimize çevirdi. İkinci yarıda da çok pozisyona girdik ve kaçırdık. Pas oyununu çok iyi oynadık. Geçen yılı doğru yerde bitirmiş bir takım olarak üst sıralara çıkıyoruz. İbrahim Akın'a ayrı bir parantez açıyorum. Oyuna keyif verdi ve Sivassporlu taraftarların bizi alkışlamasında önemli rol oynadı. Rakibimize de Türk futboluna renk katmış bir kulübümüze bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum" dedi.

Belediyesporlu Cihan Haspolatlı ise, "Kazandığımız için mutluyuz. İlk 35 dakikada farka gideceğimizi düşünmemiştik. Rakibe pozisyon vermeden maçı tamamladık. Sıralama olarak üst sıralara çıkıyoruz. Sivas'ın puana ihtiyacı vardı. Biz daha konsantrasyonlu çıktık. Kazandık. Önümüzdeki maçlara bakacağız" dedi.

4 aylık cezası bittikten sonra bu sezon ilk kez lig maçında oynayan Sivassporlu Kamanan, kötü bir gün geçirdiklerini belirterek, "Bizim için zor ve kötü maç oldu. 15. dakikada 3-0 geriye düştük. Keşke mağlubiyetin nedenini bilsem. Motivasyonumuz ve idmanlarımız çok iyi. Ancak bir şansızlık var. Bu maçı unutup önümüze bakacağız. Kötü yorumlar yapanlar da ligin sonuna doğru lige tutunduğumuzu görüp 'düzeldiler' diyeceklerdir. Hepimiz savaşçıyız. Ama istediğimizi alamıyoruz. Maçı geriye döndürmek zordu" dedi.

Sivasspor'un genç oyuncusu Ziya ise sonuçtan dolayı taraftarlardan özür dileyerek, "Maça kötü başladık. 15'inci dakikada 3-0 oldu. Taraftarımız belki sezon içinde göreceği en kötü Sivasspor'u gördüler. Takımı bu hale biz getirdik bu halden de biz kurtaracağız. Kasımpaşa maçında galip gelip düzelmeye başlayacağız. Bir galibiyet her şeyi değiştirecektir. Taraftarlarımız ve yönetimimizden özür diliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Sivasspor - İstanbul Büyükşehir Belediyespor Maçının Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement