Soçi'de Bizimkiler Ne Yaptı? - Son Dakika
Spor

Soçi'de Bizimkiler Ne Yaptı?

Soçi\'de Bizimkiler Ne Yaptı?

Soçi 2014’te Türkiye’yi temsil eden altı sporcu, 22. Kış Olimpiyatları’ndaki performanslarını tamamladı.

26.02.2014 15:03

Alp disiplininde mücadele eden Emre Şimşek'in slalomdaki yarışının ardından, Soçi 2014'te Türkiye'yi temsil eden altı sporcu olimpiyat maceralarını tamamlamış oldu.

Kariyerindeki ilk olimpiyat yarışına büyük slalomda çıkan Emre, 79 sporcunun tamamladığı iki turlu mücadeleyi 68. sırada tamamlamıştı. Emre ikinci yarışına çıktığı slalomu ise son metrelerde düşünce tamamlayamadı ve slalomun ikinci yarışında yer alma hakkını elde edemedi.

Alp disiplininde kadınlardaki temsilcimiz ise Tuğba Kocaağa idi. Emre gibi ilk olarak büyük slalomda piste çıkan Tuğba, Rosa Khutor Alp Disiplini Merkezi'ndeki sis nedeniyle planlanandan daha geç koşulan yarışı 63. tamamladı. Tuğba, slalomda daha iyi bir performans sergilemeyi başardı. Milli sporcu, ABD'li Mikaela Shiffrin'in kazandığı mücadeleyi 41. tamamlayarak Soçi'ye veda etti.

Alisa-Alper kısa programı geçemedi

Alisa Agafonova-Alper Uçar ikilisi, Türkiye'yi artistik buz pateni buz dansında temsil etti.

24 çiftin katıldığı ve 20 çiftin serbest programa yükseldiği mücadeleyi 22. sırada tamamlayan Alisa-Alper ikilisi, seyircilerin beğenisini kazansa da bir üst tura yükselmeyi başaramadı.

Kayaklı koşuda da iki temsilci

Kış sporlarının ilgi çeken dallarından kayaklı koşuda da Alp disiplininde olduğu gibi iki temsilcimiz mücadele etti.

Erkeklerde hem serbest sprint hem de 15 km klasikte yer alan Sabahattin Oğlago, ilk olarak serbest sprint için piste çıktı. Bu mücadelede 75. sırada kalarak elemeleri geçemeyen Oğlago, Dario Cologna'nın altının sahibi olduğu ikinci yarışında ise 71. sırada finiş çizgisine ulaştı.

Kadınlardaki temsilcimiz Kelime Çetinkaya ise Soçi'de katıldığı üç yarışla profesyonel kariyerini noktaladı. 32 yaşındaki sporcu, Laura Kayaklı Koşu ve Biatlon Merkezi'nde gerçekleştirilen ve 61 sporcunun katıldığı skiatlon mücadelesinde son sırada kaldı. Kelime, serbest sprintte de son sıradan kurtulamazken; kariyerinin son yarışında ise 10 km klasik yarışı için pisteki yerini aldı. Bu yarışta 19 rakibini arkasına alarak finişe 56. sırada ulaşan temsilcimiz, böylece kariyerine nokta koydu.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Soçi'de Bizimkiler Ne Yaptı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement