Spor İçin Toplandılar Para Konuştular - Son Dakika
Spor

Spor İçin Toplandılar Para Konuştular

Spor İçin Toplandılar Para Konuştular

Federasyonun Fair Play çalışmalarının artırılması için yaptığı toplantının gündemini kazanç nasıl artırılıra döndü!

05.03.2013 11:59  Güncelleme: 12:06

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), profesyonel kulüplere yönelik olarak, Kulüp Lisans ve Mali Fair-Play, Stadyum ve Güvenlik Toplantısı yapıldı. Toplantıda TFF Başkan Vekili Ufuk Özerten, kulüp yönetimlerinin değişse bile kulüp müdürleri ve mali işler sorumlularının görevlerinde kalması gerektiğini söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Radisson Blu Conference&Airport Hotel'de profesyonel kulüplere yönelik olarak, "Kulüp Lisans ve Mali Fair-Play, Stadyum ve Güvenlik Toplantısı" yapıldı. Toplantıya TFF Başkan Vekili Ufuk Özerten, Kulüp Lisanstan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Taylan Üner, Genel Sekreter Prof. Dr. Emre Alkin, UEFA Kulüp Lisans ve Mali Fair-Play Koordinatörü Andrea Traverso, UEFA Taraftar İletişim Projesi Sorumlusu Stuart Dykes, profesyonel kulüplerin müdürleri, mali işler, güvenlik ve stadyum sorumluları ile TFF'nin ilgili birim çalışanları katıldı.

"BANA GÖRE KULÜPLERİNİZDE YAPTIĞINIZ İŞLER İTİBARİYLE FUTBOLUN A TAKIMI SİZLER OLMALISINIZ"

TFF Başkan Vekili Ufuk Özerten toplantıda yaptığı konuşmasında, kulüpçülükte 'A Takımı' diye bir söylem olduğunu vurgulayarak, "Futbolcu A Takımı'nı hedefler ve herkes bu takıma girmeyi ister. Ben bu A Takımı kavramını değiştirmek istiyorum. Bana göre kulüplerinizde yaptığınız işler itibariyle futbolun A Takımı sizler olmalısınız. Önümüzdeki süreçte ülke, futbol ve kulüplerimizin ekonomileri bakımından sizlerin ihtisas sahibi olmanız gerekiyor. Kulüp yönetimleri değişse bile bu tür seminerlere katılan sizlerin kulüplerdeki görevlerinize devam etmeniz gerektiğine inanıyorum" dedi.

"BASİRETLİ BİR TÜCCAR GİBİ HAREKET ETTİĞİMİZ SÜRECE, KULÜP LİSANS TALİMATININ ÇOK BÜYÜK ÖNEMİ YOKTUR"

Kulüp lisans kurulu bilgi birikimlerinin, futbolun bir sektör olduğu dönemde bilinçle yapılması gereken mali konuların ihtisaslaşması şekli olduğunu belirten Özerten, "Burada basiretli bir tüccar gibi hareket ettiğimiz sürece, kulüp lisans talimatının çok büyük önemi yoktur. Sadece bir takım incelikleri vardır. Gelir-gider tablosunu iyi ayarlayabildiğimiz sürece, ayağımızı yorganımıza göre uzattığımız sürece hatta haddimizi bildiğimiz sürece herhangi bir sıkıntı olmayacaktır. Sizlere düşen, ülke nüfusunda yaş farkı olmadan herkesin oynayabildiği bu güzel oyunun bundan sonra mali kriterlerini de sağlam dayanak noktalarına bastırmaktır" diye konuştu.

"BİRÇOK KULÜBÜMÜZÜN EN BÜYÜK GELİRLERİNİ YAYIN GELİRİDİR"

Özerten, kulüp müdürleri ve mali işler sorumlularının basiretli ve dirençli olmaları durumunda kulüplerin ayaklarının yere daha sağlam basacağının altını çizerek, "Birçok kulübümüzün en büyük gelirlerini yayın gelirleri oluşturmaktadır. Yayın gelirlerinin dışındaki diğer gelirleri, çok ufak bir yer bulmaktadır. Bir de iddia gelirlerimiz var. Birkaç kulübümüz, kombine ve diğer gelirlerinden dolayı bu kapsamın dışında kalıyor. Onların da giderleri çok fazla oluyor. Sizlerin kulüplerde basiretli ve dirayetli davranmanız sonucunda kulüplerin ayakları yere çok sağlam basacaktır. Lütfen hiçbir zaman direncinizi kaybetmeyin. Sizler kulüplerinizde mali konuda ne kadar mali dirençli olursanız, doğruyu anlatırsanız kulüplerinizin A takımında

bugün olmayan, bugün süt içen mensupları size şükredeceklerdir. Sizlere bundan sonra 'Kulüplerin A Takımı' demeye devam edeceğim" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Spor İçin Toplandılar Para Konuştular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement