Tanrıkulu, Finali Son Saniyede Kaçırdı - Son Dakika
Spor

Tanrıkulu, Finali Son Saniyede Kaçırdı

Tanrıkulu, Finali Son Saniyede Kaçırdı

Milli tekvandocu Bahri Tanrıkulu, Gabonlu rakibine son saniyede verdiği puanla yenildi.

11.08.2012 20:22  Güncelleme: 08:39

2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda, milli tekvandocu Bahri Tanrıkulu, Gabonlu rakibine son saniyede verdiği puanla yenildi. Milli tekvandocu Bahri Tanrıkulu, bronz madalya maçına çıkacak.

Milli tekvandocu Bahri Tanrıkulu, kırık parmakla mücadele ettiği olimpiyat oyunlarında Gabonlu Anthony Obame'ye yarı finalde son saniyede verdiği puanla 3-2 mağlup oldu. Bahri Tanrıkulu, saat 23.45'te bronz madalya mücadelesine çıkacak.

İlk turda Yunan rakibi Aleksandros Nikolaidis'i 7-3 mağlup eden Bahri Tanrıkulu'nun sol el serçe parmak kemiğinin kırılmıştı. Kırık parmağıyla çıktığı çeyrek final maçında 1 numaralı seribaşı olimpiyat şampiyonu Güney Koreli Dongmin Cha'yı 4-1 yenen Bahri Tanrıkulu, yarı finalde Gabon'dan Anthony Obame ile karşılaştı.

Bahri Tanrıkulu ile Anthony Obame arasında oynanan yarı finalin ilk raundunda, tekvandocumuz oyunu istediği şekilde götürdü. Rakibine 1 ceza puanı verdiren ve kendisi de 1 puan alan Bahri Tanrıkulu, ilk raundu 2-0 önde kapattı. Bahri Tanrıkulu, ikinci rauntta rakibi karşısında 1 ceza puanı kaybetti ve son raunda 2-1 önde girdi. Hakemler, 3. rauntta Bahri Tanrıkulu'na bir ceza puanı daha verice durum 2-2 oldu. Maçın bitmesine 2 saniye kala rakibine yumrukla atak yapan Bahri Tanrıkulu, aynı esnada Gabonlu tekvandocunun tekmesine engel olamadı ve karşılaşmayı 3-2 kaybetti.

Bahri Tanrıkulu saat 23.45'te, Kübalı ve Samoalı tekvandocuların yapacağı maçın galibiyle bronz madalya için karşılaşacak.

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Tanrıkulu, Finali Son Saniyede Kaçırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement