Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, ay-yıldızlı ekibe güveniyor - Son Dakika
Spor

Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, ay-yıldızlı ekibe güveniyor

Ümit Milli Takım Teknik Direktörü ve Genç Milli Takımlar Sorumlusu Tolunay Kafkas, ay-yıldızlı ekipte çok kaliteli ve iyi futbolcularla çalıştıklarını söyledi.

24.05.2021 19:05  Güncelleme: 19:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ümit Milli Takım Teknik Direktörü ve Genç Milli Takımlar Sorumlusu Tolunay Kafkas, ay-yıldızlı ekipte çok kaliteli ve iyi futbolcularla çalıştıklarını söyledi.

Kafkas, 21 Yaş Altı Milli Takımı'nın Riva'daki TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirdiği antrenman öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yeni bir takım oluşturduklarını belirten Kafkas, "Çok yetenekli oyuncularımız var. Bu oyuncular bu yaş grubundan daha gençler. Normalde 2000-2001 doğumlu oyuncularla oynamamız gerekirken biz 2002-2003 doğumlu oyuncularla daha çok geleceğe dönük bir takım kurma çabasındayız. Sebebi 2000 ve 2001 doğumlu oyuncuların çok fazla olmaması. Elimizdeki 2002, 2003 ve 2004 grubu, çok kaliteli ve iyi bir grup. Birinci amacımız, yarışırken A Milli Takım'a oyuncular vermek. Zaman zaman oyuncular verdik. Şimdi daha yeteneklilerini, daha kalitelilerini yukarı tarafa vermek istiyoruz." diye konuştu.

Antrenör danışmanı Peters Bernhard ve Levent Sürme ile çalıştıklarını aktaran Kafkas, şu ifadeleri kullandı:

"2 Haziran'da Ukrayna ile bir hazırlık maçı oynayacağız. Eylül ayında da Avrupa Şampiyonası eleme maçları oynanacak. Ekip çalışmasına çok inanan bir insanım. Teknik direktörler, ne kadar yüksek performanslı ekipler kurarsa o kadar başarılı olur. Biz, Alman partnerlerimizle bu kampı planladık. Bu şampiyonayı da onlarla planlamak istiyoruz. Peters Bernhard, Almanya'da çok önemli işler yapmış biri. Levent Sürme, bu işi en üst düzeyde yapabilecek çok yetenekli bir arkadaşımız. Bir analiz departmanımız var. Modern teknikleri ve teknolojik ekipmanları kullanmak istiyoruz. Erdoğan Kaynak arkadaşımız Avrupa'daki tüm gelişmeleri takip ediyor. Milli takım olarak en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Doğru işler yapanlar, doğru sonuçlar alır. Umarım doğru sonuçlar alırız. İyi hazırlanıyoruz. Çok yoğun geçiyor. Sezon sonu olmasına rağmen oyuncularımızın katılımı çok iyi. Umarım iyi şeyler ortaya çıkarırız."

"Benim birinci işim A Milli Takım'ın havuzunu genişletmek"

Tolunay Kafkas, en önemli görevinin A Milli Takım'ın havuzunu genişletmek ve ay-yıldızlı ekibe maksimum sayıda oyuncu vermek olduğunu söyledi.

Genç oyuncuların Türkiye'de süre alma konusunda sıkıntı yaşadığını ifade eden Kafkas, "Oyuncular kendi gelişimlerini tamamlamak için yurt dışını seçiyor. 2002, 2003 ve 2004 doğumlu çok yetenekli, üst düzey oyuncularımız var. Benim birinci işim A Milli Takım'ın havuzunu genişletmek, kaliteli oyuncuları A Milli Takım'a vermek. Burada performans ile kaliteyi ayırmak lazım. Bunda kısmen başarılı olduk ama bu benim için yeterli değil. Ne kadar havuzu genişletebilirsek o kadar iyi. A Milli Takım'da belli bir yaşa gelmiş oyuncularımız var. Onların yerini alabilecek oyuncular çıkarmak çok önemli. Halil İbrahim Dervişoğlu çıktı, Şenol Güneş hoca takdir ederse Ali Akman çıkacak. Bu havuzu genişletip daha çok oyuncu çıkarmalıyız ki devamlı Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası'na katılabilen, sürdürülebilir bir yapı oluşturalım." değerlendirmesinde bulundu.

Yetenekli futbolcuları milli takımların en alt yaş kategorisinden alarak A Milli Takım'a kadar taşımak istediklerini vurgulayan tecrübeli teknik adam, "Kaliteli ve yetenekli oyuncularımız var ama bu başlı başına bir şey değil. Yeteneği tespit etmek, korumak ve geliştirmek gerekiyor. Bu üç aşamalı bir iş. Oyuncuları tespit edip koruyup ve geliştirmemiz gerekiyor. Bunu, milli takımdan ziyade kulüplerde yapmamız lazım." şeklinde görüş belirtti.

Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, ay-yıldızlı ekibe güveniyor
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, ay-yıldızlı ekibe güveniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • EBYÜ Öğrencileri Almanya'da Tarihi Bir Başarıya İmza Attı
    16:34 EBYÜ Öğrencileri Almanya'da Tarihi Bir Başarıya İmza Attı

    Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olan Bengisu Erçetin ve lisansüstü öğrencisi Nazlıcan İnci, Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Badminton Şampiyonası'nda çift kadınlarda bronz madalya kazanarak ilgili branşta tarihteki ilk madalyayı elde ettiler. Rektör Levent, öğrencilerin bu büyük başarısını kutlayarak, ülkemiz ve EBYÜ adına gurur verici bir başarı olduğunu belirtti ve başarıların devamını diledi.

  • Mersin'de düzenlenecek Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası başlıyor
    16:28 Mersin'de düzenlenecek Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası başlıyor

    Mersin'de düzenlenecek olan Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası'nın ilk yarışları yarın yapılacak. Yenişehir Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu iş birliğiyle organize edilen bu önemli etkinlikler, kentin renkli bir atmosfer kazanmasını sağlayacak. Organizasyona 29 ülkeden 140'ı yabancı olmak üzere toplam 380 sporcu katılacak.

  • Türkiye Kano Federasyonu'nun Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kampları Samsun'da Başladı
    16:20 Türkiye Kano Federasyonu'nun Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kampları Samsun'da Başladı

    Türkiye Kano Federasyonu tarafından düzenlenen 'Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kampları' Samsun'da başladı. 9 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen kamplarda 70 sporcuya eğitim veriliyor.

  • Trabzonspor, Kayserispor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    16:19 Trabzonspor, Kayserispor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında yarın deplasmanda Mondihome Kayserispor ile yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ndeki antrenmanın ilk bölümünde dinamik ısınma gerçekleştirildi. Bordo-mavili futbolcular, antrenmanın son bölümünde taktiksel ağırlıklı çalıştı. Takım, akşam saatlerinde özel uçakla Kayseri'ye hareket edecek.

  • 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası Samsun'dan Start Alacak
    16:15 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası Samsun'dan Start Alacak

    Vezirköprü ilçesinde düzenlenecek olan 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası için hazırlık toplantısı Samsun Valisi Orhan Tavlı'nın başkanlığında gerçekleştirildi. Şampiyona, 7 yarıştan oluşacak ve ilk ayağı Vezirköprü'de düzenlenecek. Şampiyonaya 38 farklı ilden 2 bin kişilik bir grup katılacak. Şampiyona, 14'üncü kez Vezirköprü'de düzenlenerek binlerce sporseveri bir araya getirecek.

  • Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenecek Sky To Sea Enduro Dağ Bisikleti Yarışı'na 5 ülkeden 85 sporcu katılacak
    16:04 Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenecek Sky To Sea Enduro Dağ Bisikleti Yarışı'na 5 ülkeden 85 sporcu katılacak

    Tahtalı Dağı'nın karlı zirvesinde düzenlenecek yarışta sporcular, 34 kilometrelik parkuru plaja kurulacak rampadan denize atlayışla tamamlayacak. Türkiye, Rusya, Norveç, Romanya ve Gürcistan'dan sporcuların mücadele edeceği yarış, Kemer bölgesinin bisiklet turizmi altyapısını ve coğrafyasını ön plana çıkarmak amacıyla düzenleniyor.


Advertisement