Trabzonspor, Juventus'a Direnemedi: 2-0 - Son Dakika
Spor

Trabzonspor, Juventus'a Direnemedi: 2-0

Trabzonspor, Juventus\'a Direnemedi: 2-0

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi'nde Juventus'a konuk olduğu maçta rakibine 2-0'lık skorla boyun eğdi.

20.02.2014 22:15

UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında Juventus'a konuk olan Trabzonspor, zorlu maçta rakibine 2-0'lık skorla boyun eğerek umutlarını azalttı.

Maçın başlarında yenik duruma düşen bordo-mavili ekip uzatma dakikalarında baskısını arttırarak beraberlik golünü ararken, Pogba'nın 90+4'teki golüne engel olamadı.

Juventus golü erken buldu

2 - 0

8

İsabetli şut

3

11

İsabetsiz şut

4

8

Korner

5

10

Faul

11

0

Sarı kart

1

0

Kırmızı kart

1

%50

Topla oynama

%50

Karşılşmanın ilk yarısında oyunun genel olarak kontrolü Juventus olurken, Trabzonspor rakip kalede net gol pozisyonu üretemedi.

Maça hızlı başlayan Juventus, ilk pozisyonunu 5. dakikada buldu. Sağ kanatta topla hareketlenen Isla'nın pasında topu alan Tevez'in şutunda top üstten auta gitti.

Juventus aradığı golü 15. dakikada buldu. Tevez'in pasında Olcan'a çarpan top Osvaldo'nun önüne düştü. Sağdan ceza sahasına sokulan Osvaldo, yerden yaptığı vuruşla fileleri havalandırdı: 1-0.

29. dakikada Tevez sağdan içeri sokulan Isla'yı gördü. O da Aykut'tan sıyrılarak sağ çaprazdan vuruşunu yaptı ama Onur gole izin vermedi.

30'da sol kanatta topu alan Peluso'nun pasında ceza sahası içinde müsait pozisyonda topla buluşan Tevez'in plase vuruşunda top yan kale direğinin hemen yanından dışarı gitti.

40. dakikada sağ kanattan hareketlenen Isla'nın içeri çevirdiği topu şık bir hamleyle önüne alan Tevez bomboş pozisyonda vuruşunu yaptı ama Onur üzerine gelen topu çelmeyi başardı ve ilk 45 dakika 1-0'lık Juventus üstünlüğüyle sona erdi.

Trabzonspor yüklendi ama...

Mücadelenin ikinci yarısında ise oyunun genel olarak temposu düşüktü. Bu bölümde Trabzonspor ilk yarıya oranla daha fazla rakip yarı sahada görünse de aradığı golü bulamadı.

51. dakikada Juventus ikinci gole yaklaştı. Tevez'in ara pasında soldan ceza sahasına sokulan Osvaldo'nun çaprazdan yaptığı vuruşta Onur şık bir kurtarışla gole izin vermedi.

71. dakikada bu kez Trabzonspor aradığı gole çok yaklaştı. Savunmanın arkasına atılan topa iyi hareketlenen Henrique, sol çaprazdan uzak kale direğine doğru vuruşunu yaptı. Direğin hemen arkasında Yusuf topu tekrar ortaya çevirdi ve Olcan boş kaleye topu gönderdi ancak yan hakem Yusuf'un topu

71'

Colman'ın topuk pasında ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Henrique uzak direğe doğru vuruşunu yaptı. Uzak kale direğinin dibinden top dışarı çıkarken Yusuf ortaya çevirdi, Olcan da topu ağlara gönderdi ama kalkan bayrak var. Yan hakem, Yusuf'un topu dışardan çevirdiği görüşünde...

dışarıdan çevirdiği gerekçesiyle golü vermedi.

75'te Zokora'nun Tevez'i düşürmesiyle kazanılan serbest vuruşta topun başına Pirlo geçti. Deneyimli oyuncunun kaleyi cepheden gören noktadan yaptığı vuruşta Onur iki hamlede topun sahibi oldu.

81'de bu kez Trabzonspor'un kazandığı serbest vuruşta Olcan sert bir vuruşla kaleyi yokladı ama top Buffon'da kaldı.

90'da ceza sahası içinde topla buluşan Llorente, arkasındaki Pogba'yı gördü. Onun bekletmeden yaptığı vuruşta Aykut'a çarpan direğe de çarpıp yandan kornere çıktı. Geri kalan dakikalarda ise gol sesi çıkmadı ve 90 dakika Juventus'un 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

İki takım arasındaki Hüseyin Avni Aker Stadyumu'ndaki rövanş mücadelesi 27 Şubat Perşembe günü oynanacak.

MAÇIN HEYECANINI YENİDEN YAŞAMAK İÇİN TIKLAYIN!

Antonio Conte

Performans: 7/10

Önemli oyuncularını yedek kulübesinde oturtarak risk aldı, bu kararı pahalıya da m acirc;l oluyordu. İkinci yarıda gerekli değişiklikleri yapsa da takımı zorlandı ama istediğini aldı.

Hami Mandıralı

Performans: 6/10

İlk yarıda takımı biraz etkisiz kalsa da ikinci yarıda ellerinden geleni yaptılar. Yapabileceği fazla bir şey yoktu. Emre Güral'ı oyundan alması ise doğruydu.

Hami Mandıralı ilk kez... Hami Mandıralı, uzun yıllar formasını giydiği takımın başında teknik sorumlu olarak ilk kez bir Avrupa kupası maçına çıktı.

Conte'den rotasyon Ev sahibi Juventus'ta ise teknik direktör Antonio Conte, Trabzonspor karşısına ligde son oynadıklar Chievo Verona maçının kadrosundaki 5 ismi değiştirdi. Chievo karşısında forma giyen Lichtsteiner, Asamoah, Vidal, Giovinco, Llorente'nin yerlerine Peluso, Pogba, Isla, Tevez ve Osvaldo forma giydi.

Tribünlerde boşluklar göze çarptı Torino'daki 41 bin kişilik Juventus Stadı'nda yaklaşık 2 bin kadar bordo-mavili taraftar da takımlarını yalnız bırakmadı. Trabzonsporlu taraftarların, takımlarını yoğun bir şekilde destekledikleri gözlendi. Juventus tribünlerinde ise yer yer boşluklar göze çarptı.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Trabzonspor, Juventus'a Direnemedi: 2-0 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement