Trabzonspor – Sanica Boru Elazığspor: 2 - 0 - Son Dakika
Spor

Trabzonspor – Sanica Boru Elazığspor: 2 - 0

Trabzonspor – Sanica Boru Elazığspor: 2 - 0

Sta.H.HAKEMLER.TRABZONSPOR.

26.08.2012 22:22

Sta: H.Avni Aker

HAKEMLER: Yunus Yıldırım (6), İsmail Şencan (6), Volkan Narinç (6)

TRABZONSPOR: Tolga (6) – Serkan (6), Mustafa (6), Bamba (5), Celustka (5) – Soner (7), Alanzinho (7) (Dk.89 Barış), Zokora (6), Yasin (7) – Henrique (6) (Dk.83 Olcan), Vittek (6) (Dk.70 Halil 5)

SANİCA BORU ELAZIĞSPOR: Ivesa (6) – Adem (5), Spahija (5), Bilica (5), Marvin Zeegelaar (6) – Faubert (5) (Dk.70 Feindouno 5), Murat Kayalı (5) (Dk.59 Sinan 5), Sezer (5), Bülent (5), Köksal (5) (Dk.70 Orhan Ak 5) - Tum (5)

GOL: Dk.41 Vittek, Dk.82 Henrique

SARI KARTLAR: Dk.58 Murat, Dk.90+3 Spahija (Sanica Boru Elazığspor), Dk.90 Bamba, Dk.90+3 Olcan (Trabzonspor)

SÜPER Lig ve UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı iki maçta da sahadan beraberlikle ayrılan ve ortaya koyduğu futbolla eleştiri oklarının hedefi olan Trabzonspor, Elazığspor'u suskun golcüleri Vittek ve Henrique ile geçti: 2–0. Perşembe günü UEFA Avrupa Ligi play off turunda 0–0'ın rövanşına Videoton deplasmanına çıkacak olan Trabzonspor, bu galibiyetle moral buldu.

VİTTEK GOLLE TANIŞTI

Geçtiğimiz sezonun başında Ankaragücü'nden büyük umutlarla transfer edilen ancak sezon başında yaşadığı sakatlık nedeniyle forma giyemeyen Vittek, Trabzonspor forması altında ilk kez resmi bir maçta golle tanıştı. Karşılaşmanın 41. dakikasında fileleri havalandıran Vittek büyük sevinç yaşadı. Henrique de bu sezonki ilk golünü attı.

GÜNEŞ VİDEOTON'U DÜŞÜNDÜ

Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş, Macaristan'ın Videoton takımıyla oynanan ilk maçta kolu çatlayan Giray'ın yanısıra hafif sakatlıkları bulunan Volkan ve Sapara'yı da Elazığspor karşısında sahaya sürmedi. Güneş, ayrıca Colman'ı kadroya almadı, Olcan'ı da yedek kulübesinde oturttu. Sakat Giray'ın yerine Mustafa ilk 11'de sahaya çıktı. Karşılaşma öncesi Gaziantep'teki terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımız, çeşitli saldırılar ve kazalarda şehit olan askerler ve geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden eski sporcular için saygı duruşunda bulunuldu.

FORVETLER SAHADA

Ligin ilk haftasında oynanan Karabükspor maçında takımı uzun süre forvetsiz oynattığı için eleştirilen, Videoton maçında da Halil'i tek forvet oynatan Şenol Güneş, Elazığspor karşısına 3 forvetle çıktı. Trabzonspor'da Vittek, Henrique ve Yasin ilk 11'de mücadele etti. İkinci yarıda ise Vittek yerini Halil'e bıraktı. Şenol Güneş de cezası nedeniyle karşılaşmayı tribünden takip etti. Güneş'in yerine yardımcısı Şeref Çiçek kulübede yer aldı.

KADIN VE ÇOCUKLAR İZLEDİ

Trabzonspor'un cezası nedeniyle sadece kadın ve çocuk taraftarların izlediği maçta tribünler dolmadı. Özellikle maraton tribününde büyük boşluklar göze çarparken karşılaşmayı yaklaşık 15 bin kişi izledi.

MAÇTAN DAKİKALAR

9. dakikada sağ kanattan Elazığspor ceza sahasına giren Serkan'ın yerden sert vuruşunu Ivesa son anda kornere çeldi.

22. dakikada kazanılan frikiği kullanan Soner'in düzgün vuruşu barajdan sekerek kornere çıktı.

39. dakikada Yasin'in ceza sahasına girerken yerden düzgün vuruşunu Ivesa iki hamlede kontrol etti.

41. dakikada Trabzonspor aradığı gole kavuştu. Alanzinho topu soldaki Celustka'ya bıraktı. Celustka'nın yerden sert ortasında Vittek kale alanı içindeki dokunuşuyla topu filelere gönderdi: 1–0.

42. dakikada Elazığspor gole çok yaklaştı. Soldan gelişen atakta Zeegelaar'ın sert vuruşunu Tolga çeldi. Dönen topa Faubert yakın mesafeden sert vurdu ancak top kale çizgisindeki Zokora'dan döndü. Bu pozisyonun ardından Elazığsporlular uzun süre topun Zokora'nın eline çarptığı iddiasıyla penaltı itirazında bulundu.

45+1.dakikada çıkmaya çalışan Elazığspor savunmasından topu kapan Soner sert vurdu. Ivesa'dan dönen topu tamamlamak isteyen Vittek'in dokunuşunda ise top üstten auta çıktı.

İlk yarı ev sahibi Trabzonspor'un 1 – 0 üstünlüğüyle sona erdi.

52. dakikada Serkan'ın sağdan ortasında Vittek'in vuruşunu deafans çizgiden çıkardı.

53. dakikada sağdan kazanılan serbest vuruşta Soner'in ortasında arka direkte Bamba'nın kafa vuruşunu Ivesa yumruklayarak uzaklaştırdı.

64. dakikada soldan Zeegelaar'ın ortasında Herve Tum'un kafa vuruşu üstten auta çıktı.

66. dakikada Alanzinho'nun pasında sağ kanattan çizgiye inen Yasin'in ortasına bomboş durumdaki Henrique'nin kafa vuruşu farklı şekilde yandan auta çıktı.

74. dakikada gelişen Trabzonspor kontratağında Serkan'ın pasıyla ceza sahasına giren Yasin'in vuruşu yandan auta çıktı.

82. dakikada soldan ceza sahasına giren Alanzinho'nun vuruşu defanstan döndü. Topu önünde bulan Henrique yarım voleyle takımını rahatlatan golü kaydetti: 2–0.

90. dakikada sağdan kullanılan serbest vuruşta Tum'un yakın mesafeden kafa vuruşunu Tolga harika bir kurtarışla önledi.

Karşılaşma Trabzonspor'un 2–0 üstünlüğüyle sona erdi. - Trabzon

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Trabzonspor – Sanica Boru Elazığspor: 2 - 0 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement