Türk Sporcular Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası'nda Altın Madalya Kazandı - Son Dakika
Spor

Türk Sporcular Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası'nda Altın Madalya Kazandı

Türk Sporcular Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası\'nda Altın Madalya Kazandı

Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası Serisi Finali 'Sarıgerme 2023' organizasyonunda altın madalya kazanan milli sporcular, şampiyon olmanın mutluluğunu yaşıyor. Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Azerbaycan, Arjantin, Fransa, Gürcistan, İran, Ukrayna, ABD, Slovenya, Yunanistan, Romanya'dan kadın ve erkek 67 sporcu mücadele etti. Emine Çataloğlu, 50 kilo kadınlarda altın madalya kazanarak dünya şampiyonluğunu yaşadığını belirtirken, Fatih Yaşarlı ise 90+ kiloda üçüncü kez şampiyonluk yaşadığını dile getirdi. Sporcular, olimpiyatlara girerek ülkelerini en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyor.

16.10.2023 01:01

Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası Serisi Finali "Sarıgerme 2023" organizasyonunda altın madalya kazanan milli sporcular, şampiyon olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Ortaca ilçesindeki Sarıgerme Belediye Plajı'nda düzenlenen organizasyonda Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Azerbaycan, Arjantin, Fransa, Gürcistan, İran, Ukrayna, ABD, Slovenya, Yunanistan, Romanya'dan kadın ve erkek 67 sporcu mücadele etti.

50 kilo kadınlarda altın madalya kazanan Emine Çataloğlu, AA muhabirine, dünya ikinciliğinin ardından ilk defa dünya şampiyonluğunu yaşadığını söyledi.

Dünya şampiyonasının son serisinin Muğla'da yapılmasının kendileri için avantaj olduğunu belirten Çataloğlu, "Bütün destekçilerimiz Türk'tü ve onların desteklerinden dolayı kendimizi çok güçlü hissettik. Onların sayesinde de dünya şampiyonluğunu elde ettim. Sarıgerme halkına da çok teşekkür ediyorum." dedi.

90+ kiloda dünya şampiyonu olan Fatih Yaşarlı da daha önce iki defa birinci olduğunu, üçüncü kez şampiyonluk yaşadığı için mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Diğer sporcuların da çok iyi mücadele ettiğini söyleyen Yaşarlı, "İnşallah hedefimiz olimpiyatlara girersek en iyi şekilde ülkemizi temsil etmek." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Türk Sporcular Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası'nda Altın Madalya Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement