Türkiye Basketbol Ligi Bütün Liglerin Üstünde" - Son Dakika
Spor

Türkiye Basketbol Ligi Bütün Liglerin Üstünde"

Türkiye Basketbol Ligi Bütün Liglerin Üstünde"

NBA'in 7 büyük takımında forma giyen ve oynadığı maçlarda gösterdiği performansla göz dolduran Warrick, transfer olduğu Torku Konyaspor'da da başarısını sürdürmek istiyor Warrick: "Türkiye'ye gelmeden önce Türkiye Basketbol Ligi'ni biliyordum. Oyuncularının mücadeleci ve maçın sonuna kadar oyunu bırakmadığını.

17.01.2015 11:37

MUHAMMED BOZTEPE - NBA'de 7 ayrı takımda forma giyen ve oynadığı maçlarda göz dolduran 32 yaşındaki deneyimli basketbolcu Hakim Warrick'in hedefi, yeni takımı Torku Konyaspor'u yukarılara taşımak.

Hakim Warrick 2005 yılında Memphis Grizzlies ile başladığı NBA kariyeri 2013 yılına kadar sürdü. NBA'da oynadığı 8 yıl içerisinde ligin önemli 7 takımının formasını giyen Warrick, forma giydiği takımların önemli oyuncuları arasına girdi.

Memphis Grizzlies ile oynadığı 4 yılda başarılı çaylaklar arasına giren Warrick, daha sonra Milwaukee Bucks, Chicago Bulls, Phoenix Suns, New Orleans Hornets, Charlotte Bobcats, Orlando Magic'te forma giydi. Warrick, 2013 yılında kariyerine yön vererek, Çin Basketbol Ligi'ne transfer oldu. Burada aradığını bulamayan Warrick, Türkiye Basketbol Ligi'nde gösterdiği performansla herkesin beğenisi toplayan Torku Konyaspor'a transfer oldu.

"Türkiye Basketbol Ligi kaliteli bir lig"

Torku Konyaspor'un yeni transferi Hakim Warrick, AA muhabirine Türkiye Basketbol Ligi'ni değerlendirdi. Türkiye'ye gelmeden önce arkadaşlarından ligle ilgili son değerlendirmeleri aldığını söyledi.

Yurt dışında oynarken Türkiye Basketbol Ligi'nin iyi ve mücadeleci oyunculardan oluştuğunu duyduğunu vurgulayan Warrick, şöyle devam etti:

"Türkiye Basketbol Ligi kaliteli bir lig. İyi oyuncular ve başantrenörler son dönemde Türkiye Basketbol Ligi'ni tercih ediyor. Burada oyuncular, maçın son anına kadar mücadele ediyor. Sadece 4-5 takımının sürekli kazandığı bazı ligler var. Ancak burası böyle değil. Türkiye'ye gelmeden önce Türkiye Basketbol Ligi'ni biliyordum. Oyuncularının mücadeleci ve maçın sonuna kadar oyunu bırakmadığını izlemiştim. Bu yapısıyla Türkiye Basketbol Ligi, bütün basketbol liglerinin üzerinde."

"Asla pes etmediler"

Warrick, Torku Konyaspor'un sahasında oynadığı Royal Halı Gaziantep maçını izlediğini, arkadaşlarının 12 sayı geriye düşmelerine rağmen maçı çevirdiğini aktararak, şöyle konuştu:

"Asla pes etmediler. Arkadaşlarım skor 'ne olursa olsun' diye düşünmeden, vazgeçmeden, kalpten inanarak mücadele etti ve oyunu çevirdi. Torku Konyaspor gerçekten iyi takım. Takım arkadaşlarım saatlerce kendilerini daha da geliştirmek için çalışıyor. İnşallah bende çok çalışıp, takımıma uyum sağlayacağım. İkinci yarıya hazır olacağım. Takımım için ne gerekiyorsa yapacağım. Umarım takım olarak başarılı olup, tüm arkadaşlarımla uyum içinde oynayıp, üst sıralara çıkarız. Bütün benliğimle savaşacağım çünkü burada bana çok iyi davranıyorlar." - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Türkiye Basketbol Ligi Bütün Liglerin Üstünde' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement