Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Play-Off Çeyrek Finali... - Son Dakika
Spor

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Play-Off Çeyrek Finali...

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Play-Off Çeyrek Finali...

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Play-Off Çeyrek Finali...

25.03.2011 21:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜRKİYE KADINLAR BASKETBOL LİGİ PLAY-OFF ÇEYREK FİNALİ...

PANKÜP KAYSERİ ŞEKERSPOR: 74 - BEŞİKTAŞ COLA TURKA: 67

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Play-Off Çeyrek Final mücadelesinde Panküp Kayseri Şeker ile Beşiktaş Cola Turka karşı karşıya geldi. Baştan sona büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmada rakibini 74-67 mağlup eden Panküp Kayseri Şekerspor, seride durumu 2-1'e getirerek öne geçti.

Serinin ikinci maçı 28 Mart Pazartesi günü saat 17:30'da İstanbul Beşiktaş Cola Turka Arena'da oynanacak.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Beşiktaş Cola Turka, Iveta Salkauske, Izıane Marques ve Kelly Santos'un sayıları ile 8-0'lık bir seri yakaladı. İlk 3 dakika boyunca skor üretemeyen Panküp Kayseri Şeker, periyottaki ilk sayısını Vickie Johnson ile buldu. Her iki takımın da savunma ağırlıklı bir oyun sergilemesi sayı bulmalarını zorlaştırırken özellikle Vickie Johnson ile etkili olan evsahibi ekip periyodun son 3 dakikasına girilirken farkı 3 sayıya indirerek skoru 8-11 yaptı. İlsu Darıcıoğlu'nun üçlüğü ile skora dengeyi getiren Panküp Kayseri Şeker, Iziane Marques'in sayısına engel olamadı. Son dakikaya 11-13 Beşiktaş Cola Turka üstünlüğünde girilirken, her iki takım da son dakika içinde karşılıklı sayılar buldu ve ilk periyot 14-15 Beşiktaş Cola Turka üstünlüğünde sona erdi.

İkinci periyoda Pınar Demirok'un sayısı ile başlayan evsahibi ekip skor üstünlüğünü eline geçirse de Beşiktaş Cola Turka cevap vermekte zorlanmadı ve Nykesha Sales'in sayıları ile 18-22'lik üstünlüğü ele geçirdi. Yasemin Horasan ve Esra Ataç ile skor üretmeye devam eden konuk ekip devrenin son 6:37 dakikası içinde skoru 18-29'a taşıdı. Skordaki suskunluğuna Nakia Sanford ile son veren Panküp Kayseri Şeker, Pınar Demirok ve Gizem Yavuz'un da sayıları ile skoru 26-29'a taşıdı. Her iki takımın da karşılıklı sayıları ile devam eden maçta Gizem Yavuz ile devrenin bitimine 3:48 kala 31-30'luk üstünlüğü eline geçiren evsahibi ekip, bu avantajını iyi değerlendiremedi. Beşiktaş Cola Turka Tuğba Taşçı ve Iziane Marques ile sayılar bulurken devrenin son dakikasına da 35-40 önde giren taraf oldu. Son dakika içinde de skor avantajını koruyan Siyah Beyazlı ekip ilk devreyi 37-43 önde tamamlayan taraf oldu.

İkinci devreye Beşiktaş Cola Turka Iziane Marques'in sayısı ile başlarken, Panküp Kayseri Şeker de rakibine Bahar Öztürk ile cevap verdi. Nakia Sanford ve Vickie Johnson'ın sayıları ile farkı eriten evsahibi ekip periyodun son 5 dakikası içinde farkı 1 sayıya indirerek skoru 46-47'ye getirdi. Iveta Salkauske'nin üçlüğü ile rahat bir nefes alan Beşiktaş Cola Turka, Latoya Pringle'nin sayısına engel olamadı. Başa baş bir mücadelenin yaşandığı 3. periyodun son 2:28 dakikasına da 50-52 Beşiktaş Cola Turka üstünlüğünde girildi. Bahar Öztürk'ün turnikesi ile skora dengeyi getiren evsahibi ekip, İlsu Darıcıoğlu'nun üçlüğü ile de 55-52 öne geçti. Periyodun son dakikasına bu skorla girilirken, son dakika içinde Nykesha Sales ile bir kez daha sayı bulan Beşiktaş Cola Turka, son saniye içinde Kelly Santos ile de skor üretti ve maçın final periyoduna da 55-56 önde girdi.

Maçın final periyoduna Iziane Marques'in sayısı ile başlayan Beşiktaş Cola Turka'ya, Bahar Öztürk'ün üçlüğü ile cevap veren Panküp Kayseri Şeker 58-58'lik eşitliği ele geçirdi. Kelly Santos ile bir kez daha öne geçen konuk ekip, Nykesha Sales ile de bitime 7 dakika kala skoru 59-62 yaptı. Nakia Sanford ile farkı bir kez daha 1 sayıya indiren evsahibi ekip, Gizem Yavuz ile de bitime 4:24 dakika kala skoru 63-62 yaparak öne geçti. Bu dakikalarda her iki takım da temkinli ve savunma ağırlıklı bir oyun ortaya koyarken, skor üretmekte zorlandılar. Kelly Santos'un turnike basketi ile skoru 63-64 yapan Beşiktaş Cola Turka, yine aynı oyuncunun sayısı ile de son 3 dakikaya 63-66 önde giren taraf oldu. Gizem Yavuz ve Vickie Johnson ile rakibine cevap vermekte gecikmeyen Panküp Kayseri Şeker bitime 1:25 kala bir kez daha 67-66 öne geçmeyi başardı. Vickie Johnson ile skor üretmeye devam eden evsahibi ekip karşılaşmanın son dakikasına da 70-66 önde giren taraf oldu. Son dakika içinde de Bahar Öztürk ile iki serbest atıştan yararlanan Panküp Kayseri Şeker bitime 20 saniye kala skoru 72-66 yaparken, geride kalan sürede de skor avantajını koruyan evsahibi ekip karşılaşmadan 74-67 galip ayrılarak seride durumu 2-1'e getirdi.

SALON: Kadir Has Spor Salonu

HAKEMLER: İsmail Aydın, Turgut Işık, Cem Cengiz

PANKÜP KAYSERİ ŞEKER (74): Pınar Demirok 8, İlsu Darıcıoğlu 6 (1 ribaund), Gizem Yavuz 13 (4 ribaund), Bahar Öztürk 13 (6 ribaund-6 asist), Latoya Pringle 8 (11 ribaund-4 asist), Aynur Metin, Nakia Sanford 10 (11 ribaund), Vickie Johnson 16 (10 ribaund-3 asist).

BEŞİKTAŞ COLA TURKA (67): Esra Şencebe, Esra Ataç 5 (5 ribaund-1 asist), Nilay Kartaltepe 6 (2 ribaund-2 asist), Iziane Marques 13 (2 ribaund), Tuğba Taşçı 8 (4 ribaund-1 asist), Yasemin Horasan 4 (4 ribaund), Melike Bakırcıoğlu, Nykesha Sales 12 (4 ribaund-1 asist), Kelly Santos 13 (6 ribaund), Ivata Salkauske 6 (8 ribaund).

1. PERİYOT: 14-15

2. PERİYOT: 23-28

3. PERİYOT: 18-13

4. PERİYOT: 19-11

KAYSERİ - DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Play-Off Çeyrek Finali... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement