UEFA EURO 2012™'nin Resmi Sponsoru adidas - Son Dakika
Spor

UEFA EURO 2012™'nin Resmi Sponsoru adidas

UEFA EURO 2012™\'nin Resmi Sponsoru adidas

Adidas, UEFA EURO 2012TM'nin resmi formalarını tanıttı.

08.06.2012 08:41

adidas, Almanya, Danimarka, İspanya, Rusya, Ukrayna, Yunanistan takımlarının, Polonya ve Ukrayna'da gerçekleştirilecek UEFA EURO 2012TM'de giyecekleri yeni forma setlerini, takımların kendi ülkelerinde düzenlenen özel etkinliklerle tanıttı.

UEFA EURO 2012™'nin resmi sponsoru, maç topu ve takımların resmi ürün tedarikçisi adidas'ın, Almanya, Danimarka, İspanya, Rusya, Ukrayna ve Yunanistan için UEFA EURO 2012™'ye özel tasarladığı yeni formaları, her takımın kendi ülkesinde düzenlediği özel etkinliklerle tanıtıldı.

Zafer sizinle başlıyor

adidas'ın, Rusya'ya özel tasarladığı yeni forma, adidas yöneticileri ve Rusya milli takımının forvet oyuncusu Alexandr Kerzhakov, futbolcular Roman Shirokov ve Denis Glushakov'ın da katılımıyla düzenlenen etkinlikte tanıtıldı. Yeni forma, Ruslar'ın kültürel mirasına uygun olan orijinal sembollerini taşıyor. Forma çapraz göğüs bandı şeklinde ulusal bayrak sembolü ve Rus Bağaturlar(cesur savaşçılar) dönemini hatırlatan ve Rusya milli takım futbolcularının gücünü ve cesaretini temsil eden şık bir zırh süslemesi ile tasarlandı.

Tek millet, tek forma

adidas'ın yeni Yunanistan formasında düz çizgilerin yanı sıra formanın ön kısmında hem futbolcular hem de Yunan taraftarlar için bir ilham kaynağı olan Yunanistan Bayrağı'nda da yer alan haç sembolü öne çıkıyor. Takımın tarihindeki en büyük başarısına dikkat çekmek için arka yaka içinde, UEFA EURO 2004 CHAMPIONS yazısı yer alıyor. Takımın kendi sahasında giyeceği forma klasik "milli" renkler olan beyaz ve maviyi, deplasman forması ise ilk kez kolej mavisi, beyaz ve açık maviden oluşan üç rengi taşıyor.

UEFA EURO 2012™ ile her şey yeniden başlıyor

İspanya'nın, adidas tarafından üretilen yeni forması, şampiyon takımın ruhunu yansıtan sade bir tasarıma sahip. Yeni forma, adidas'tan Federasyon'a ve onları 1964 ile 2008 yıllarında Avrupa Şampiyonu yapan ve mevcut Dünya Şampiyonu unvanlarını kazandıran sağlam köklerine bir saygı niteliği taşıyor. Yeni, kırmızı rengi daha yoğun olan forma, aynı zamanda, İspanya'nın geçmiş başarılarını ve gücünü de simgeliyor. Retro stili ile detay göğüs bandı formaya farklı bir görünüm katarken, yıdız figürü formanın tartışmasız odak noktası olacağa benziyor. Formanın ince V yaka uygulamasını belirginleştirmek için içerisine, "Campeones de Europa 1964 y 2008" (1964 ve 2008 Avrupa Şampiyonları) yazan bir ibare yerleştirildi.

Haydi Ukrayna

adidas, ev sahibi ülkelerden biri olan Ukrayna takımı formasının tasarımı sırasında Ukrayna tarihinden ilham aldı. Hem deplasman formalarında hem de takımın kendi sahasında giydiği formalarda tipik kültürel özellikler kullanılıyor. Tarihi Ukrayna kumaşlarında kullanılan süslemeler, formanın göğsünde yer alan geniş banda yansıtıldı ve formalar, çapraz dikişe benzeyen sarı ve mavi süslemelerin yanı sıra meşe yaprağı şeklindeki nakışlar ile süslendi. Forma ayrıca, bandın ortasında ve yakasında ülkenin resmi sembollerini de taşıyor. Ulusal bayrağın renkleri ise, şort kenarlarında ve Ukrayna Futbol Federasyonu'nun logosunda görülebiliyor. Formanın yakasında ayrıca "Go, Ukraine!" (Haydi Ukrayna!) şeklinde bir yazı bulunuyor.

Danimarka zaferini hatırlıyor

Danimarka milli takım forması, 20 yıl önceki UEFA EURO zaferine saygı niteliği taşıyor. adidas'ın hazırladığı yeni deplasman formasında futbolcuların kaslarını güçlendirmelerine ve stabilize etmelerine yardımcı olan ileri TechFit ve Powerweb basınç teknolojileri kullanıldı.

Almanya=Tutku ve gelenek

adidas, Almanya takımının formasını, Teknik Direktör Joachim Löw ve Kaptan Philipp Lahm'ın yanı sıra Lukas Podolski, Thomas Müller ve Manuel Neuer'ün da katılımıyla Hamburg'da düzenlenen bir törenle tanıttı. Takımın geçmişten bugüne uzanan değerleri; tutku, gelenek ve yeşil renk bu formada buluştu. Göğüs kısmında bulunan asil, yeşil çizgiler ve beyaz şort tasarımı tamamlıyor.Tasarım, DFB logosu ile özel bir anlam kazanıyor. Üniformanın boyun kısmındaki yazı, takım için adeta bir motivasyon kaynağı: "1972 bu büyük başarı öyküsünün başlangıcı, 2012'de ise yepyeni bir başarı yazılacak".

Yeni formalar, özel adidas ileri teknolojileri ile donatıldı

Her ülke takımına özel tasarlanan formalar, adidas'ın eşsiz teknolojilerine de sahip. Atletik tasarım teknolojisinin son noktası olan, adidas TECHFIT™ PowerWeb, karşılaşma esnasında oyuncuyu güçlendirerek, hazırlıktan dinlenme süresine kadar her aşamada vücudu destekliyor. adidas TECHFIT™ PowerWeb teknolojisine sahip formalar, TPU güç bantlarının kombinasyonundan oluşuyor, oyuncunun duruşunu destekliyor. Kan akışını artırarak kaslara daha fazla enerji gitmesini sağlıyor ve yorgunluğu azaltarak, sporcunun performansının daha uzun sürmesine olanak tanıyor.

Geleneksel forma kumaşlarından yaklaşık yüzde 30 daha hafif olan adidas Formotion™ kumaşları, üç boyutlu modelleme ile dikişleri azaltarak sürtünmeyi minimuma indiriyor. Vücuda mükemmel uyum sağlayarak, oyuncunun doğal hareketlerini destekliyor ve maksimum hareket özgürlüğü ile esneklik sunuyor.

adidas ayrıca futbolculara, ilk defa TECHFIT™ ile Formotion™ formalar arasından kendi kişisel performansına en uygun teknolojiye sahip formayı seçme olanağı da sunacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Spor UEFA EURO 2012™'nin Resmi Sponsoru adidas - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement