UEFA İcra Komitesi'nden Avrupa Ligi'ne Katılım Şartında Değişiklik - Son Dakika
Spor

UEFA İcra Komitesi'nden Avrupa Ligi'ne Katılım Şartında Değişiklik

UEFA İcra Komitesi\'nden Avrupa Ligi\'ne Katılım Şartında Değişiklik

Komitenin aldığı karara göre, hem ligi hem de kupayı aynı takımın kazanması halinde, UEFA Avrupa Ligi'ne kupa finalisti diğer takım gitmeyecek, bunun yerine ligdeki sıralamaya bakılacak

22.09.2013 00:09

UEFA İcra Komitesi, UEFA Avrupa Ligi'ne katılım şartlarında değişikliğe gitti.

Hırvatistan'ın Dubrovnik kentinde toplanan komitenin aldığı karara göre, ligini şampiyon bitiren takımın aynı zamanda ülke kupasını da kazanması halinde UEFA Avrupa Ligi'ne kupa finalisti olan diğer takım gitmeyecek. Bu takımın yerine ligdeki sıralamaya bakılacak. Uygulama 2015-2016 sezonunda başlayacak.

Ayrıca komitenin onayladığı 2014-15 müsabaka takvimine göre UEFA'ya yeni katılan Cebelitarık'a hem UEFA Şampiyonlar Ligi'ne hem de UEFA Avrupa Ligi'ne katılma olanağı tanınacak.

Toplantıda, 2014 UEFA Süper Kupası'nın 12 Ağustos 2014'te Cardiff Stadyumu'nda oynanmasına, 21 Yaş Altı Final Turnuvası'nın ise 17-30 Haziran 2015'te Çek Cumhuriyeti'nde düzenlenmesine karar verildi.

Komite, Avrupa'daki birinci lig kulüpleri tarafından 2012 mali yılında bildirilen toplam zararlarda 600 milyon avroluk azalma olduğunu gösteren raporu da onayladı.

UEFA İcra Komitesi'nin bir sonraki toplantısı 12-13 Aralık'ta İspanya'nın Bilbao kentinde yapılacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor UEFA İcra Komitesi'nden Avrupa Ligi'ne Katılım Şartında Değişiklik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement