United Seriye Bağladı! - Son Dakika
Spor

United Seriye Bağladı!

United Seriye Bağladı!

İngiltere Premier Lig'in 10.haftasında Manchester United ve Arsenal karşı karşıya geldi.

03.11.2012 16:50

İngiltere Premier Lig'in 10. haftasında Manchester United ve Arsenal karşı karşıya geldi. Old Trafford'da oynana karşılaşmanın galibi 2-1'le Manchester United oldu.

Karşılaşmanın başından itibaren baskı bir görüntü çizen Manchester United, 3. dakikada Robin van Persie ve 67. dakikada Patrice Evra'nın golleriyle 3 puana uzandı. Arsenal'in tek golü 94. dakikada Santi Cazorla'dan geldi. Manchester United'da ilk devrenin sonunda Wayne Rooney penaltı  vuruşundan yararlanamadı.

United'da rakibinin baskılı oyununa direnmekte zorlu çeken Arsenal için Jack Wilshere'in 69. dakikada gördüğü kırmızı kart, maçın bitmesi anlamına geldi.

United bu maçta da gol bularak Premier Lig'de kendi sahasında 54 maç üstüste gol bularak rekoru kırmış oldu.

Manchester United, 10 hafta sonunda puanını  24'e yükseltirken, Arsenal 15 puanda kalarak zirve yarışından iyice uzaklaştı.

Man United gelecek hafta Aston Villa'ya konuk olacak. Arsenal ise kendi sahasında Fulham'ı konuk edecek.

Walcott ve Scholes kulübede

Karşılaşmaya ideal 11'iyle çıkan Manchester United, geçen hafta Stamford Bridge deplasmanında Chelsea'yi mağlup eden kadroyu  bozmadan çıktı.

Kalede David de Gea'ya görev veren Sir Alex Ferguson, savunmanın sağında Rafael, solunda Evra, ortada ise Ferdinand ve Jonny Evans'ı oynattı. Orta sahanın sağında Valencia, solunda Ashley youn, göbekte ise Carrick ve Cleverley görev aldı. İleri ikilide ise Wayne Rooney ve Robin van Persie United'ın gol ayaklarıydı.

Arsenal'de sakatlığı süren Wojciech Szczesny yerine Vito Mannone'yi oynatan Arsene Wenger, savunmada sağ bek Sagna, sol bek Andre Santos, ortada Mertesacker ve Vermaelen'e şans verdi. Orta sahada Arteta, Ramsey, Wilshere 3'lüsünü bozmadı. İleride Cazorla, Podolski ve Olivier Giroud görev aldı.

Manchester United'ın yıldız oyuncularından Paul Scholes ve Nani karşılaşmaya yedek başlarken, Arsenal'de Theo Walcott ilk 11'de yer bulamadı.

İlk dokunuş, ilk gol

Karşılaşmaya hızlı başlayan Manchester United, henüz dakika 3'te ilk pozisyonunu buldu. Antonio Valencia'nın ara pasında Vermaelen'in ağır hatasını iyi değerlendiren  Robin van Persie tek vuruşla kaleci Mannone'yi avladı.

Eski takımına karşı çıktığı ilk maçta ilk dokunuşuyla golü bulan van Persie'nin bu golü Manchester United açısından bir rekor oldu aynı zamanda. Manchester United, İngiltere Premier Lig'de kendi evinde oynadığı üstüste 54 maçta da gol bularak rekor kırmış oldu.

Robin van Persie, eski takımına attığı gol sonrası sevinmedi.

Son pasları atamadılar

Golden sonra orta sahada pas yapan ve kontrolü eline almaya çalışan her iki takımda bu isteklerinde başarılı olamadılar.

Son paslarda sürekli hata yapan iki takım oyuncuları birçok fırsattan yararlanamadılar. Manchester United özellikle Wayne Rooney'nin hücumda oyun kuruculuğu ve top tutmasıyla dengeyi kendi lehine çevirmeye başladı.

22. dakikada Robin van Persie ile önemli bir fırsat yakalayan United, Arsenal kalecisi Mannone'yi aşamadı.

Top Arsenal'de, pozisyonlar United'da

van Persie'nin kaçırdığı golden sonra topla daha fazla oynamaya başlayan Arsenal, United'ın savunmasını aşamadı. United'ın alanı iyi daraltması karşısında sık sık hatalı paslar veren Arsenal kalesinde tehlike yaşamaya başladı.

29. dakikada Rooney sol kanattaki Carrick'i gördü. Carrick, ceza sahası içindeki van Persie'ye iyi bir pas çıkarsa da Hollandalı golcü bir kez daha Mannone'yi aşamadı. 33. dakikada Tom Cleverley ile bir pozisyondan daha faydalanamayan United, ilk yarının son bölümünde baskısını artırmaya başladı.

Penaltı laneti

Özellikle, sağ kanatta Valencia ve Rafael'in etkili oyunuyla hücumda aksiyon geliştiren United, bu kanatta oynayan Podolski ve Andre Santos'un savunma zaaflarından sık sık faydalanadı.

Karşılaşmanın 45. dakikasında Ashley Young'ın soldan ortaladığı top Santi Cazorla'nın koluna çarptı ve hakem Mike Dean penaltı noktasını gösterdi.

Bu sezon birçok kez penaltıdan yararlanamayan Manchester United, Wayne Rooney'nin devrenin sonunda kullandığı penaltıdan yararlanamadı. Wayne Rooney penaltıda çerçeveyi bulamadı.

Valencia boş kaleye vuramadı

Karşılaşmanın ikinci yarısına baskılı başlayan Manchester United oldu.

Son adam konumunda olan Vermaelen, ceza sahasının 4-5 metre önünde van Persie'nin baskısı sonrası topu kaptırdı, Hollandalı yıldız ceza sahası içinde müsait pozisyonda olan Valencia'ya çıkardı. Valencia bomboş kaleye topu yuvarlayamayınca United bir kez daha farkı artırma şansını kaçırmıştı oldu.

50. dakikada United bir kez daha etkili geldi. Arsenal savunmasının uzaklaştırmak isterken ceza sahası yayına çıkardığı topa iyi bir vuruş yapan Carrick'in şutu kale direğini yalayarak dışarı çıktı.

Arsenal direnemiyor

Oyunun gidişatını değiştirmek isteyen Arsenal menajeri Wenger, Aaron Ramsey'i çıkararak Theo Walcott'ı oyuna aldı.

2. golü bulup rahatlamak için baskısını sürdüren United, 61. dakikada Cleverley'nin yerine Anderson'u alarak orta sahadaki üstünlüğünü korumayı amaçladı.

66. dakikada Robin van Persie mutlak bir gol pozisyonunu harcadı. Penaltı noktası üzerinde bomboş kalan van Persie yerden köşeye plaseledi ama Mannone bir kez daha gole engel oldu.

Pozisyonun devamında korner kullanan United, demarke pozisyonda kalan Fransız sol beki Patrice Evra'nın kafasıyla 67. dakikada 2-0 üstünlüğü yakaladı.

Golden sonra oldukça agresifleşen Arsenal oyuncularının, saha içinde oyun disiplininden kopması pahalıya mal oldu. 71. dakikada Patrice Evra'ya sert giren Jack Wilshere, Mike Dean tarafından direkt kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Oyunun hakimi olan Manchester United, kırmızı karttan sonra oyunu tuttu ve tempoyu olabildiğince düşürdü. Maçın son bölümü seyir zevki açısından oldukça düşük geçti.

Rakip kaleyi bulan ilk şutunu 90+2. dakikada atan Arsenal, 90+4'de Santi Cazorla'nın golüyle farkı 1'e indirdi. Maç bu skorla 2-1 bitti.

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor United Seriye Bağladı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement