Ve İlk Beraberlik Nijerya-İran İkilisinden: 0-0 - Son Dakika
Spor

Ve İlk Beraberlik Nijerya-İran İkilisinden: 0-0

Ve İlk Beraberlik Nijerya-İran İkilisinden: 0-0

Dünya Kupası'na iyi bir başlangıç yapmak için sahaya çıkan Emenikeli Nijerya, İran karşısında aradığını bulamadı.

16.06.2014 23:59

Süper Lig #39;den Emmanuel Emenike, Godfrey Oboabona ve Joseph Yobo #39;nun forma giydiği Nijerya ilk yarıya oldukça hızlı başladı. Emenike bir defa gol pozisyonuna girerken bir defa da takım arkadaşına gol şansı yarattı. İran #39;da da Ghoochannejhad karşılaşmanın ilk yarısında gole çok yaklaştı. Ancak top ilk yarıda ikinci defa santra noktasına gitmedi. İkinci yarıda İran kalesinde Emenike ve Ameobi ikilisi ile fırsatlara giren #39;Kartallar #39; yine skoru değiştiremediler. Karşılaşmada sessizlik bozulmayınca takımlar, turnuvada ilk defa 1 #39;er puan alan ekipler oldular.

EMENIKE POZİSYONU YARATTI!

2014 Dünya Kupası #39;nda F Grubu #39;nda oynanan İran-Nijerya maçına Emenike ile hızlı başlayan Afrika temsilcisi, ilk 10 dakikada rakip kaleyi ablukaya almayı başardı. Fenerbahçeli golcüsü ile kaleyi yoklayan ve pozisyonlara giren Nijerya, bu süredeki yoğun baskısından istediği sonucu çıkaramadı. Emenike #39;nin erken dakikalardaki nefis pasında da Efe Ambrose, topa hareketlendiyse de İranlı savunmacı topa ondan önce yetişti ve mutlak bir gol şansını engelledi.

Bu dakikadan itibaren oyunun kontrolü beklenmedik bir şekilde İran #39;ın eline geçti. Asya devi, üst üste ataklarla Nijerya kalesine saldırsa da son toplarda ve yine son paslarda oldukça kötü tercihler yaptı. 20 #39;li dakikalarda baskısını üst vitese çıkaran komşu ülke, Reza Ghoochannejhad ile Nijerya kalesini yokladı. Kaleci Vincent Enyeama harika bir şekilde topa uzandı ve gole izin vermedi. Bu pozisyon ilk yarıdaki en tehlikeli pozisyon olarak akıllara kazındı.

OBOABONA YERİNİ YOBO #39;YA BIRAKTI

Devrenin geri kalanı boyunca iki takımda orta sahada bolca top kaybı yaptı ve özellikle kısa paslaşmalarda istedikleri isabet oranını yakalayamadı. 22. dakikada Çaykur Rizesporlu Godfrey Oboabona sakatlandı. Bir süre için oyunda kalmaya çabalayan ve bileğinden sakatlanan Rizesporlu defans oyuncusu, yerini Fenerbahçe #39;nin başarılı stoperi Joseph Yobo #39;ya bırakmak zorunda kaldı.

BU DEVRE GOL YOK

Nijerya, devrenin sonlarına doğru Emmanuel Emenike ve Ahmed Musa ile pozisyonlara girse de çerçeveyi tutan bir pozisyon üretmeyi başaramadı. İran da bir türlü son topları düzgün kullanamayınca ilk yarı heyecansız ve tehlikeli pozisyonlar olmadan sona erdi.

Böylece 2014 Dünya Kupası #39;nda ilk defa bir maç oldukça sakin geçmiş oldu. Şaşırtıcı olan ise Stephen Keshi #39;nin hücum futbolunu seven bir teknik adam olmasına rağmen ilk yarıda oyuncularını kontrollü oynamaya zorlamasıydı.

NİJERYA YİNE ETKİLİ BAŞLADI, AMA...

Kartallar ikinci yarıya da hızlı bir başlangıç yaptılar. Emenike üst üste çalımlarla sağ çaprazdan içeriye girip ceza sahası içerisindeki Moses #39;e topu ulaştırmak istedi ancak son anda pas yerine çalımı tercih edince Nijerya bir gol şansından oldu.

Emenike #39;nin yanına Shola Ameobi de kulübeden katılınca Nijerya #39;nın hücum gücü bir hayli arttı. Bu değişiklik Nijerya #39;nın oyun sistemine de yansıdı. Nijerya forvetlerini daha fazla kanatlara çekmeye başlarken arkalardan gelen orta sahalar da ceza sahası dışından gol aramaya başladı. İran bu sisteme karşı başta açıklar verse de Nijerya #39;nın yeni oyun planına çabuk alıştı ve iyi kapanarak bu atakların etkisini azalttı.

İran savunmaya çekildikçe saldırmaya başlayan Nijerya, geride de hiç açık vermedi. İran #39;ın hücum hattı da bir hayli geriye çekilince, Keshi #39;nin öğrencilerini savunmada düşündürecek İranlı herhangi bir oyuncu kalmadı. Asya temsilcisi, yer yer küçük kıvılcımlar gösterse de Nijerya kalesi önünde tehlike yaratamadı. Ağır silahlarını ceza sahasına sokamadı.

AMEOBI KAÇIRMASA!

Maçın son 20 dakikalık bölümünde de genel olarak Nijerya #39;nın ceza sahası çevresinde etkili paslaşmaları oldu. Bu paslaşmalardan birinde Moses, Ameobi #39;yi ceza sahasında görmeyi başardı. Newcastle Unitedlı oyuncu bu pozsiyonda topa kafayla vurdu ancak meşin yuvarlak yandan auta gitti.

İran, karşılaşmanın son 10 dakikasında oyuna yeniden ortak olmaya başladı ve Afrika #39;nın son şampiyonunun kalesinin önünde tehlikeler yarattı. Her şeye rağmen iki takım da sıklıkla orta saha da ya ceza sahasının hemen dışında top kayıpları yapmaya devam etti.

SESSİZLİK BOZULMADI

İki ekip de gol atmak için çabalasa da sıklıkla yapılan yanlış tercihler, bol top kayıpları ve kötü son vuruşlar ne İran #39;a gol şansı tanıdı ne de Keshi #39;nin Kartallar #39;ı skoru değiştirebildi. Maçın uzatma anlarında Ameobi ile iki defa üst üste fırsat yakalayan Nijerya, bu iki fırsatı da tepti.Karşılaşma başladığı gibi, golsüz berabere sona erdi.

Böylece Brezilya 2014 Dünya Kupası #39;nda hem ilk defa bir maç berabere bitmiş oldu hem de ilk defa bir maç golsüz sona erdi.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Ve İlk Beraberlik Nijerya-İran İkilisinden: 0-0 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement