Yakın korumalara uluslararası sertifika - Son Dakika
Spor

Yakın korumalara uluslararası sertifika

Yakın korumalara uluslararası sertifika

Dünya Yakın Savunma Federasyonu (WDATF) özel bir üniversite ile protokol imzalayarak ortaklaşa sertifika programları düzenliyor.

01.02.2022 15:19  Güncelleme: 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Yakın Savunma Federasyonu (WDATF) özel bir üniversite ile protokol imzalayarak ortaklaşa sertifika programları düzenliyor. Eğitime katılanlar uluslararası geçerliliğe sahip e-devlet onaylı sertifika alıyor.

Gerçekleştirilen sertifika programı dahilinde Dünya Yakın Savunma Federasyonu'nun uzman eğitici kadrosu ile ilk eğitimler tamamlandı. Türkiye'nin birçok ilinden ve dünyanın farklı ülkelerinden, yakın koruma olmak isteyen adaylar ve hali hazırda koruma mesleğini icra eden kişiler verilen eğitimi tamamlayarak uluslararası geçerliğe sahip belgelerini aldılar. Askeriye ve emniyet personellerinden de yoğun katılımı ile gerçekleştirilen eğitimlerde ileri sürüş teknikleri, ileri atış teknikleri, yakın savunma eğitimi ve bir yakın korumanın alması gereken tüm eğitimlerin verildiği programlar renkli görüntülere sahne oldu.

Alınan eğitimler ile ilgili açıklamalarda bulunan kursiyer Serkan Özkün, "Son 4 aydır internet üzerinden Yakın Koruma ve Savunma Eğitimi alabileceğim bir yer araştırıyordum. Neredeyse bulduğum tüm firmaların eğitim üzerine değil para ile belge verme çabası içerisinde olduklarını gözlemledim. Anladım ki Türkiye'de bu eğitimi verebilecek ve belgelendirecek bir kurum yoktu. Ben de araştırmalarımı yurt dışı eğitimlere çevirdim. Ancak pandemi dolayısı ile eğitimlerin iptal edildiğini öğrendim ve eğitimlerin açılmasını beklemeye karar verdim. 1 ay sonra internette özel bir üniversite ile Dünya Yakın Savunma Federasyonu'nun eğitim başlattığını gördüm ve iletişime geçtim. Önce üniversite, sonrasında Federasyon Başkan Vekili Oğuzhan Aktürk ile görüştüm. Oğuzhan Bey telefonda 1 saat alacağımız eğitimlerden ve federasyondan bahsetti. Eğitim tarihine kadar daha önceki deneyimlerimden bir güvensizlik vardı. Ancak ilk günden almaya başladığımız eğitimi deneyimleyince doğru ellerde olduğuma fazlası ile inandım. Eğitimi Federasyon Başkanı İbrahim Aktürk, Başkan Vekili Oğuzhan Aktürk ve kadın kursiyerler için Selda Tükenmez hocalarımız bizzat verdiler. Aldığımız Yakın Savunma eğitiminin de yerli ve milli bir sistem olması dolayısı ile beni ve eğitimlere katılan diğer arkadaşlarımızı gururlandırmıştır. İlk yardım, ileri sürüş, ileri atış teknikleri ve yakın korumanın makamı en iyi şekilde nasıl koruyacağını öğrendik. Aklımızda soru işareti kalmayana dek eğitim verdiler. Türkiye'de bu şartlarda bu tarz bir eğitimi veren ve verebilecek disiplinde olan bir kurum olmadığını iddia edebilirim. Dünya Yakın Savunma Federasyonu Türkiye'de bir ilk olan akademik eğitim ve akademik belgelendirme fırsatını bize sunduğu için çok mutluyum ve sonsuz teşekkür ederim. Türkiye'de para karşılığı eğitimsiz belge vererek yakın koruma eğitimi verdiğini söyleyen firmaların, koruma talebinde bulunan insanların canlarını riske attığını ve çok önemli olan bu eğitimlerin bakanlık bünyesinde Dünya Yakın Savunma Federasyonu gibi işinin ehli kurum tarafından verilmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

28 Şubat 2022 tarihinde eğitimler İstanbul'da üniversite kampüsünde verilmeye başlanacak. Programla ilgili bilgi almak isteyenler internet üzerinden ya da federasyonla iletişime geçerek bilgi sahibi olabiliyor.

Federasyon tarafından üniversite aracılığı ile verilecek eğitimler:

1- Yakın Koruma Eğitimi Sertifika Programı

2- Profesyonel Yakın Koruma Eğitimi Sertifika Programı

3- VIP Yakın Koruma Eğitimi Sertifika Programı

4- Yakın Koruma - Profesyonel Yakın Koruma - VIP Yakın Koruma Eğitimi (Hızlandırılmış) Sertifika Programı

5- İleri Atış Teknikleri Eğitimi Sertifika Programı

6- İleri Sürüş Teknikleri Eğitimi Sertifika Programı

7- Yakın Savunma Eğitmenliği Sertifika Programı

Eğitimlere 18 yaşını doldurmuş herkes katılabiliyor. Eğitim şartı ise aranmıyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Yakın korumalara uluslararası sertifika - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ergene'de Bocce İlçe Birinciliği Müsabakaları Tamamlandı
    12:35 Ergene'de Bocce İlçe Birinciliği Müsabakaları Tamamlandı

    Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde, Yeşiltepe Mahallesinde bulunan Deri Sanayicileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen küçük yıldızlar kız ve erkek bocce ilçe birinciliği müsabakaları tamamlandı. Müsabakalara 27 takım katıldı. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Şenol Doğramacı, müsabakaların keyifli geçtiğini belirterek, okul takımlarını ve sporcu öğrencileri kutladı. Dereceye giren öğrencilere katılım belgesi ve hediyeler verildi.

  • Muğla Ege Yıldızları, Süper Lig maçlarını Alanya'da oynuyor
    12:35 Muğla Ege Yıldızları, Süper Lig maçlarını Alanya'da oynuyor

    Muğla Ege Yıldızları Spor Kulübü, Türkiye Kadınlar Hokey Süper Ligi Salon Sezonu'nu Türkiye Süper Ligi Şampiyonu olarak tamamladı. Ancak Muğla'da sahası olmadığı için maçlarını Alanya'da oynuyor. Son maçta Denizli Acıpayam Belediyespor'u 6-1 mağlup eden takım, Süper Lig B grubunda liderliğe yükseldi. Ancak kulüp başkanı ve antrenör Serkan Şen, Muğla'dan yeterince destek alamadıklarını belirterek diğer illerden teklifler aldıklarını söyledi.

  • Bomba iddia! Cuhmurbaşkanı Erdoğan Fenerbahçe'yi bıraktı
    12:34 Bomba iddia! Cuhmurbaşkanı Erdoğan Fenerbahçe'yi bıraktı

    Fenerbahçeli olduğu bilinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın MKYK'da, "Ben artık Fenerbahçeli değilim. Milli Takım'ı tutuyorum" dediği iddia edildi.

  • Niğde Valisi Cahit Çelik, Avrupa 2.'si olan milli boksör Emine Kılınç'ı ödüllendirdi
    12:25 Niğde Valisi Cahit Çelik, Avrupa 2.'si olan milli boksör Emine Kılınç'ı ödüllendirdi

    Niğde Valisi Cahit Çelik, Avrupa Boks Şampiyonası'nda Avrupa 2.'si olan Niğdeli milli boksör Emine Kılınç'ı makamında kabul ederek ödüllendirdi. Vali Çelik, başarılı sporcu ve antrenörünün başarılarının devamını diledi.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi Maraton İzmir için metro ve tramvay seferlerinde düzenleme yapıyor
    12:23 İzmir Büyükşehir Belediyesi Maraton İzmir için metro ve tramvay seferlerinde düzenleme yapıyor

    İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Maraton İzmir için metro ve tramvay seferlerinde düzenlemeye gidildi. Pazar sabahı metroda seferler 05.00'te başlayacak, Konak Tramvayı ise 06.00 ile 15.00 saatleri arasında sefer yapmayacak.

  • Gedizli Kick Boksçular Bulgaristan'da Ülkemizi Temsil Edecek
    12:21 Gedizli Kick Boksçular Bulgaristan'da Ülkemizi Temsil Edecek

    Kütahya'nın Gediz ilçesindeki Kick Boks kurslarında eğitim gören sporcular, elde ettikleri başarılarla dikkat çekiyor. Milli Takıma davet edilen Gedizli sporcular, Bulgaristan'da düzenlenecek olan Top Ten Bulgaria Eurocup şampiyonasında ülkemizi temsil edecekler. İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Muhammed Keskin, turnuvaya hazırlandıklarını ve Türk sporcularının büyük başarılar elde edeceğine inandığını belirtti.

  • Amedspor, şampiyonluğunu ilan edecek maça hazırlanıyor
    12:09 Amedspor, şampiyonluğunu ilan edecek maça hazırlanıyor

    TFF 2. Lig Kırmızı Grupta lider olan Amedspor, şampiyonluğunu ilan edecek maça hazırlıklarını sürdürürken, maçın oynanacağı stadyumda da hazırlıklar tamamlandı. Ligin bitimine 3 hafta kala en yakın rakibine 6 puan fark atan Amedspor, bu hafta kendi saha ve seyircisi önünde oynayacağı Iğdır FK maçına büyük bir kararlılıkla hazırlanıyor. Stadyumun kapasitesi olan 33 bin kişinin tamamının maça gelmesi beklenirken, taraftarlardan sahaya zarar verilmemesi ve stadyumu korumaları konusunda özellikle hassasiyet göstermeleri isteniyor.

  • Adana Büyükşehir Belediyesi Portakal Çiçeği Karnavalı Etkinlikleri Başladı
    11:57 Adana Büyükşehir Belediyesi Portakal Çiçeği Karnavalı Etkinlikleri Başladı

    Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında Seyhan Nehri üzerinde tenis ve voleybol müsabakaları yapılıyor, konserler veriliyor. Amatör sporcuların da katıldığı etkinlikler, izleyenlere eğlenceli anlar yaşatıyor.


Advertisement