Yakın Tarihin Olaylı Fenerbahçe-Galatasaray Derbileri - Son Dakika
Spor

Yakın Tarihin Olaylı Fenerbahçe-Galatasaray Derbileri

Yakın Tarihin Olaylı Fenerbahçe-Galatasaray Derbileri

Süper Lig'de merakla beklenen Fenerbahçe-Galatasaray maçı öncesinde, son 10 yılda gergin geçen derbilere bir göz attık.

08.03.2015 13:08

27 Şubat 2008: Volkan-Lincoln kovalamacası

Ezeli rakipler, Türkiye Kupası çeyrek finalinde 0-0 biten ilk maçın rövanşında Ali Sami Yen Stadı'nda karşı karşıya geldi. Diego Lugano ve Gökhan Gönül'ün oyundan atılmasıyla 9 kişi kalan Fenerbahçe, buna rağmen kendisine turu getirecek olan 1-1'lik skoru elde etmişti. Fakat 90. dakikada sahneye çıkan Ümit Karan, Galatasaray'ı 2-1 öne geçirdi. Golün ardından Volkan ve Lincoln arasında yaşanan kovalamaca hafızalara kazınırken, iki oyuncu da kırmızı kart görmüştü.

12 Nisan 2009: Golsüz maçta dört kırmızı kart

Son dakikalarda Lugano'nun Emre Aşık'a kafa atmasıyla alevlenen ortam, Semih Şentürk ile Arda Turan'ı karşı karşıya getirmişti. İki milli oyuncunun yaşadığı arbede, işin milli takım boyutunun işin içine girmesiyle uzun süre gündemi meşgul etti. Maçın hakemi Fırat Aydınus bu dört oyuncuya da kırmızı kartını gösterirken, tribünde çıkan olaylar nedeniyle Galatasaray'a "1 maç seyircisiz oynama" ve "1 maç saha kapatma" cezaları verildi.

Olaylar yaşanırken iki Brezilyalı Cassio Lincoln ve Roberto Carlos'u kol kola vermiş halde uzaktan olayları izlerken gösteren fotoğraf karesi, aslında olması gereken centilmenliğin bir simgesi haline gelmişti.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Yakın Tarihin Olaylı Fenerbahçe-Galatasaray Derbileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement