Youla Yakalanıp Serbest Bırakıldı - Son Dakika
Spor

Youla Yakalanıp Serbest Bırakıldı

Youla Yakalanıp Serbest Bırakıldı

Youla, Bugün Belçika'dan Uçakla Geldiği Eskişehir Havaalanında Polis Tarafından Gözaltına Alındı.

08.07.2010 12:47

Eskişehirspor'da forma giydiği sırada kadro dışı bırakılmasının ardından teknik direktör Rıza Çalımbay'a 'Sahtekar' dediği için hakkında 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nde 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan ve ifadesi alınıp serbest bırakılmak üzere hakkında yakalama emri çıkartılan Youla, bugün Belçika'dan uçakla geldiği Eskişehir havaalanında polis tarafından gözaltına alındı. Götürüldüğü adliyede ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Youla “sahtekar kelimesini numaradan düşme olarak biliyordum" dedi.

Alınan bilgilere göre Belçika'dan bugün tarifeli uçakla saat 03.00 sıralarında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Havaalanı'na inen Souleymane Youla, pasaport kontrolü sırasında Eskişehir 3'üncü Sulh Ceza Mahkemesi tarafından hakkında yakalama emri bulunduğu belirlenince polis tarafından yakalandı. Gözaltına alınan Youla götürüldüğü Emniyet Müdürlüğü Tepebaşı Polis Merkezi'nde sabaha kadar bekletildi.

Polis merkezinde gerekli işlemleri yapılan Youla çıkışta gazetecilere “Neden gözaltına alındığımı bilmiyorumö dedi. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Aran Şahıslar Bürosu'nda görevli polisler Youla'yı Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne götürerek sağlık raporunu aldı. Youlu daha sonra polisler tarafından Eskişehir Adliyesine götürüldü.

Yargılandığı Eskişehir 3'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'nde ifadesi alınan Yolua, Rıza Çalımbay'a hakaret kastıyla konuşmadığını söyledi. Türkçeyi iyi bilmediği, sahtekar kelimesini de maç sırasında numaradan düşen futbolcular için kullanıldığını ifade eden Youla şöyle konuştu:

"Ben Türkçeyi iyi konuşamıyorum. Rıza Çalımbay'ın benim için 'Maçı sattı' şeklindeki sözlerinin doğru olmadığını belirtmek için sahtekar kelimesini kullandım. Suçlamaları kabul etmiyorum. Ben sahtekar kelimesini ise şu şekilde öğrenmiştim. Biz futbolcular bazen antrenmanda bazen maç sırasında numaradan düşeriz. Futbolcu arkadaşlarım bu şekilde numaradan düşmelere sahtekar kelimesini kullanıyorlardı. Yani gerçek bir düşme olmadığını belirtmek için bu kelimeyi kullanıyorlardı. Amaç biraz dalga geçmekti. Bu nedenle doğru olmayan bir olayı ifade etmek için bu kelimeyi kullandım. Suç kastım yoktur. Türkçeyi de yeteri kadar bilmiyorum. Sahtekar sözcüğünü de söylediğim manada bilmiyorum."

İfadesi alınan Youla daha sonra serbest bırakıldı. Adliyeden çıkan Youla gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakarak sadece “Ben bir şey bilmiyorumö demekle yetindi. Youla bir taksiye binerek uzaklaştı. Youla'nın yargılandığı davanın duruşmasına 7 Eylül 2010 tarihinde devam edileceği belirtildi.

KEMAL ATLAN -SAADET KEFAL - ESKİŞEHİR/ DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Youla Yakalanıp Serbest Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement