98 Yaşındaki Otomobil Tekrar Yollara Dönüyor - Son Dakika
Teknoloji

98 Yaşındaki Otomobil Tekrar Yollara Dönüyor

98 Yaşındaki Otomobil Tekrar Yollara Dönüyor

Bir işadamının ABD'de hurdacıda bulduğu 1915 model Ford T, klasik otomobillerin aranan kaporta ustası Ali Ersöz'ün atölyesinde yenileniyor.

17.10.2013 14:00

- Bursa'da hurdaya çıkmış arabalara yeniden hayat veren, klasik otomobil tutkunlarını kuyrukta bekleten kaportacı Ali Ersöz'ün atölyesinde hummalı bir çalışma sürüyor. Ersöz'ün son konuğu 1915 model Ford T marka otomobil. Adını açıklamayan bir işadamının ABD'de hurdacıda bulup satın aldığı otomobil, yollara döneceği günü bekliyor. Kaportacı ustası Ali Ersöz, dünyanın en eski otomobillerinden biri olan ancak günümüzde çok nadir olarak bulunan Ford T'yi yeniden hayata döndürüyor. Üretildiği dönem uygun fiyatı ve konforu sayesinde milyonlarca satan hatta günümüzde dahi en çok satan otomobiller sıralamasında ikinci sırada yer alan Ford T, yaklaşık yüz yıl sonra yeniden caddelerdeki yerini alacak.

'Parçaları orijinal'

Bir işadamı tarafından Amerika'dan getirtilen otomobilin tüm parçalarının tam olduğunu ve tamamen orijinal olarak restore edileceğini belirten Ersöz, "Araç diğer otomobillere göre çok farklı. Bazı bölümleri sac parçalardan yapılmışken, direksiyon ve tekerlekleri gibi parçaları ise ağaçtan yapılmış durumda. Biz tarihe tanıklık etmiş olan bu otomobili tamamen orijinal olarak fabrikadan ilk çıktığı anki haline döndüreceğiz. Şu an bu otomobilden Türkiye'de bulmak çok zor. Dünyada ise çok az sayıda kaldı. Tekrar caddelere döndüğünde muhtemelen birçok insan hayatında ilk defa böyle bir araba görmüş olacaktır" dedi.

Kaynak: Sabah

Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji 98 Yaşındaki Otomobil Tekrar Yollara Dönüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement