Aç Televizyonu da Konuşalım! - Son Dakika
Teknoloji

Aç Televizyonu da Konuşalım!

Aç Televizyonu da Konuşalım!

Televizyondan Televizyona Görüntülü Görüşme Devri Başlıyor.

07.08.2010 04:08

Panasonic ile Skype arasındaki anlaşma sayesinde, 2010 model VIERA CAST özellikli HDTV'ler üzerinden Skype yazılımıyla sesli ve görüntülü görüşme yapılabilecek. Bu özelliğe sahip olan ve Türkiye'de de satışa sunulan VIERA televizyonlar G20 ve VT20 modellerini kapsıyor.

Bu işbirliği, bilgisayar ve cep telefonlarından erişilebilir olan Skype'ı, yeni bir platforma, evlerde teknolojinin kalbi olan televizyona taşıyacak. Skype on your VIERA özelliği, Skype'ın yaygın olarak kullanılan pek çok hizmetini içerecek:

• Skype'tan Skype'a ücretsiz sesli ve görüntülü görüşme

• Ekonomik Skyoe tarifeleriyle ev ve cep telefonlarına çağrı

• Gelen çağrıları kullanıcının çevrimiçi Skype numarası üzerinden kabul etme seçeneği

• Skype sesli mesaj (Kurulumu kullanıcıya aittir)

• 24'e kadar kullanıcıyla sesli konferans görüşmelerine davet

VIERA CAST HDTV üzerinden Skype araması gerçekleştirmek için ayrı bir aksesuar olarak satılan, özel Panasonic kamerayı televizyona bağlamak yetiyor. Yüksek performanslı kamera, kullanıcının sesini oturduğu kanepeden rahatlıkla alabilen özel bir mikrofon sistemi içeriyor ve internet bant genişliğine bağlı olarak 720p yüksek tanımlı video görüntü kalitesi sağlayabiliyor.

VIERA CAST harici kutu ya da bilgisayar gerektirmiyor. Erişim ise uzaktan kumada üzerindeki tek bir düğmeden kolayca gerçekleştiriliyor. VIERA CAST işlevlerini kullanabilmek için herhangi bir ücret ödemek gerekmiyor.

Panasonic'in VIERA CAST özellikli HDTV'leri üzerinden sunulan ve Amazon Video On Demand, YouTube, Picasa Web Albums, Bloomberg News ve hava durumu bilgisi gibi hizmetleri içeren kapsamlı listeye bir yenisi eklenmiş oldu.

Kaynak: CnetTurkiye.com

Son Dakika Teknoloji Aç Televizyonu da Konuşalım! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement