Apple, düşük maliyetli 12 inç ve 13 inç MacBook modelleri üzerinde çalışıyor - Son Dakika
Teknoloji

Apple, düşük maliyetli 12 inç ve 13 inç MacBook modelleri üzerinde çalışıyor

Apple, düşük maliyetli 12 inç ve 13 inç MacBook modelleri üzerinde çalışıyor

Apple'ın önümüzdeki günlerde düzenleyeceği etkinlikte yeni Mac modellerini tanıtması bekleniyor. Sızıntılara göre şirket, düşük maliyetli 12 inç ve 13 inç MacBook modelleri üzerinde çalışıyor. Bu modeller, uygun fiyatlarıyla dikkat çekecek ve Apple'ın Mac satışlarını artırmayı hedefliyor. Tasarım olarak 2019'da üretimden kaldırılan 12 inç MacBook'a benzer olacak olan bu modeller, M2 çipli bir versiyonla güçlendirilecek. Ancak Türkiye'de dolar kurundan dolayı fiyatlar 20 bin TL civarında olabilir.

27.10.2023 15:00

Apple'ın önümüzdeki günlerde Scary Fast etkinliğini düzenlemesi ve yeni Mac modellerini tanıtması bekleniyor. Lansmana 3 gün kala gelen sızıntılar ise şirketin düşük maliyetli 12 inç ve 13 inç MacBook modelleri üzerinde çalıştığını ortaya koydu.

M2 çipli, uygun fiyatlı 12-13 inç MacBook hamlesi

Apple analisti Ming-Chi Kuo bir süre önce Apple'ın Mac satışlarını artırmak için uygun fiyatlı Mac sunmak istediğini bildirmişti. Çin'den gelen yeni bilgiler, Apple'ın giriş seviyesi MacBook'lar tasarladığını belirtti. 12 inç ve 13 inç boyutlarında olacak bu sürümler, 700 dolar gibi bir fiyat etiketiyle iPhone 14 serisinden bile daha ucuz olacak.

Apple, düşük maliyetli 12 inç ve 13 inç MacBook modelleri üzerinde çalışıyor

İlk iddialar, Apple'ın uygun fiyatlı pazarı hedeflediğini ve Chromebook'larla rekabet etmek istediğini gösteriyor. Şirket, Mac cihazlarını hem öğrenci ve hem de ofis kullanımları için erişilebilir hale getirmeyi amaçlıyor.

3213212321

Söylentilere göre 12 inç ve 13 inç sürümler, 2019'da üretimden kaldırılan 12 inç laptop'a benzer bir tasarıma sahip olacak. Ancak şirket, modern cihazlara benzer şekilde, ekran çerçevelerini küçülterek tasarımda bazı oynamalar yapacak.

Düşük maliyetli MacBook muhtemelen gücünü M2'nin gücü azaltılmış bir versiyonundan alacak. Bu, düşük fiyat etiketine rağmen eski 12 inç MacBook'ların Intel Core M işlemcilerden daha güçlü olmasını sağlayacak.

Henüz resmi olmasa da, 12 inç ve 13 inç MacBook'ların 700 doların altında fiyatlandırılacağı haberleri, Mac serisinin daha fazla kullanıcıya açılacağını gösteriyor. Dolar kurundan dolayı bu modellerin minimum 20 bin TL civarında olabileceğini unutmamak lazım.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Apple, düşük maliyetli 12 inç ve 13 inç MacBook modelleri üzerinde çalışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement