Apple'ın Kasasında 170 Milyar Dolar Nakit Birikecek - Son Dakika
Teknoloji

Apple'ın Kasasında 170 Milyar Dolar Nakit Birikecek

Apple\'ın Kasasında 170 Milyar Dolar Nakit Birikecek

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Apple'ın nakit kasası yıl sonuna kadar 170 milyar doları göreceğini ön görüyor.

20.03.2013 21:00

Emre Çetinkaya - - Halihazırda geçtiğimiz aylarda dünyanın en değerli şirketi ünvanını Exxon Mobil'a kaptıran Apple'ın kasası dolup taşacak gibi görünüyor. Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in açıkladığı son rapora göre, şu an 137 milyar dolar bulunan Apple'ın hissedarlara kar payı dağıtma ve hisse geri satın alma konusundaki stratejisini değiştirmemesi durumunda nakit kasası yıl sonuna kadar 170 milyar doları görecek.

Hissedarlarına kar payı dağıtmayan Apple, ara ara bu konu gündeme getirilse de bu tutumunu değiştirmiyor. Hissedarların tepkisini çeken bu tutum Apple'ın nakit kasasını yıl sonuna kadar doldurması bekleniyor. Öte yandan Apple yatırımcılarından hedge fon yöneticisi David Einhorn birçok kez Apple'ın nakit kasasındaki parayı hissedarlarına kar payı olarak dağıtması gerektiğini dile getirmişti.

Tabii bu kadar yüklü miktar olmasa da bazı büyük şirketlerin nakit kasasında da yüklü miktarlar bulunuyor. Apple'a bu konuda en çok yaklaşabilen şirket ise 68.3 milyar dolar ile Microsoft oldu. Microsoft'u ise, 48.1 milyar dolar ile Google, 46.9 milyar dolar ile Pfizer ve 46.4 milyar dolar ile Cisco Systems izliyor.

Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Apple'ın Kasasında 170 Milyar Dolar Nakit Birikecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement