Apple'ın 'Susam Sokağı' Temalı Yeni Tv Programı, Çocuklara Kodlamayı Öğretecek - Son Dakika
Teknoloji

Apple'ın 'Susam Sokağı' Temalı Yeni Tv Programı, Çocuklara Kodlamayı Öğretecek

Apple\'ın \'Susam Sokağı\' Temalı Yeni Tv Programı, Çocuklara Kodlamayı Öğretecek

Bugün düzenlediği "Gösteri Zamanı" etkinliğiyle Apple, çocuklara yönelik yeni çalışmasını da duyurdu.

25.03.2019 23:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Susam Sokağı'nın orijinal versiyonu çocuklara sayılar ve harfler gibi temel kavramları eğlenceli bir şekilde öğretiyordu. Bugün düzenlediği etkinlikte Susam Sokağı karakterlerinin kostümünü giyen kişiler tarafından yapılan tanıtımda Apple'ın; Susam Sokağı temalı yeni televizyon programı ile çocuklara kodlamanın temellerini öğreteceği açıklandı.

Apple'ın 'Susam Sokağı' Temalı Yeni Tv Programı, Çocuklara Kodlamayı Öğretecek

Apple'ın yeni platformu Apple TV Plus'a (bugün duyurulan film, dizi ve canlı yayınlar için yeni Netflix benzeri Apple uygulaması) gelecek olan Susam Sokağı; kritik düşünme becerileri, kodlama yöntemleri ve her çocuğun öğrenmesi gereken bir kodlama dilini çocuklara aşılamak üzere yayında olacak.

Apple'ın 'Susam Sokağı' Temalı Yeni Tv Programı, Çocuklara Kodlamayı Öğretecek

Gösterim sırasında söz alan küçük kukla Cody, yaptığı konuşmada "'Okul öncesi çocuklara kodlamayı öğreterek onlara dünyayı değiştirme fırsatı veriyoruz!' ifadelerine ve 'Programımızda ayrıca 'havalı müzikler' ve 'çılgın dans hareketleri' de olacak" söylemlerine yer verdi.

Büyük Kuş da Cody'e yanıt olarak: "Çocukların daha akıllı, daha güçlü ve daha nazik olmalarına yardımcı oluyorsunuz" dedi. Kodlamanın çocukların anlayacağı şekilde nasıl aktarılacağı konusunda bir tanıtım videosu gösterilmezken bunun, yakın zamanda yayınlanacağını tahmin ediyoruz.

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji Apple'ın 'Susam Sokağı' Temalı Yeni Tv Programı, Çocuklara Kodlamayı Öğretecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement