Apple Pay'in Gelmesi, Google Wallet'a Çok Yaradı - Son Dakika
Teknoloji

Apple Pay'in Gelmesi, Google Wallet'a Çok Yaradı

Apple Pay\'in Gelmesi, Google Wallet\'a Çok Yaradı

Google'ın kendi NFC kullanan dijital ödeme sistemi olan Google Wallet, rakibi olan Apple Pay'in gelişi ile hareket kazandı.

07.11.2014 11:01

Google'ın kendi NFC kullanan dijital ödeme sistemi olan Google Wallet, rakibi olan Apple Pay'in gelişi ile hareket kazandı.

Dijital ödeme sistemleri pazarına iOS 8.1 işletim sistemi güncellemesi ile gelen Apple Pay sayesinde giriş yapan Apple, farkında olmadan rakibine destek olmuş gibi görünüyor. Tim Cook'un verdiği bilgiye göre ilk 72 saatinde 1 milyon kart kaydedilen Apple Pay sistemi, Google'ın dijital ödeme sistemi olan Google Wallet kullanımlarını da aniden artırmış.

ArsTechnica sitesinin raporuna göre Google Wallet kullanıcılarının sayısı son ay içinde ikiye katlanmış ve Google Wallet ile yapılan alışverişlerin miktarı %50 kadar artmış. Apple Pay sisteminin de daha ancak bir aydır aktif olduğu düşünülürse, durum pek de şans eseri gibi görünmüyor.

Sektör yetkilileri Apple'ın dijital ödeme sistemini tanıtma ve pazarlama aşamasında, Google'ın zamanında yaptığından daha başarılı olduğunu düşünüyorlar. Ayrıca konuya, Apple sadık müşterilerine Apple Pay'i kullanmaları için daha fazla güven aşılamış diye de bakılabilir. Apple'ın dünya çapındaki tüm büyük bankalarla anlaşma yapmış olması, web sitesinde Apple Pay'e öncelik veriyor olması hep bu güveni artıran ayrıntılar.

Genel olarak, akıllı telefon kullanan ABD vatandaşlarının alışverişlerinde dijital ödeme kullanma konseptine, Apple sayesinde artık daha sıcak baktıkları söylenebilir. Ama Google Wallet sistemi de en az Apple Pay kadar iyi çalışıyor. Aşağıdaki videoda Google Wallet için örnek kullanım görebilirsiniz.

The post Apple Pay'in Gelmesi, Google Wallet'a Çok Yaradı appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Apple Pay'in Gelmesi, Google Wallet'a Çok Yaradı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement