Apple Watch, üç ay gölde kalmasına rağmen çalışmaya devam etti - Son Dakika
Teknoloji

Apple Watch, üç ay gölde kalmasına rağmen çalışmaya devam etti

Apple Watch, üç ay gölde kalmasına rağmen çalışmaya devam etti

Apple Watch, su geçirmezlik özelliği sayesinde dayanıklılığını kanıtladı. Bir kullanıcı, akıllı saatinin göle düşmesi sonucu saati kaybetti ancak üç ay sonra dalgıçlar tarafından bulunduğunda hala çalışıyordu.

25.10.2023 20:59

Teknoloji alanındaki önemli isimlerden olan Apple'ın saatleri, sahip olduğu su geçirmezlik özelliği ile yıllardır dikkat çekiyor. Bununla birlikte türlü senaryoya konu olan Apple Watch, geçtiğimiz günlerde yaşanan bir olay sonucunda dayanıklılığını kanıtlamış oldu. İşte detaylar!

Apple Watch üç ay gölde kalmanın ardından "kusursuz" şekilde çalıştı!

Apple, sunmuş olduğu Watch Series 2'den itibaren 50 metreye kadar su geçirmezlik sertifikasına sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Bu iddialı özellik ise geçtiğimiz gün Apple Watch'un su geçirmezlik sınırının 100 metreyi bulmasıyla kanıtlandı.

Amir Noorani adlı bir Apple kullanıcısı, ABD Texas'ta yer alan bir göle yüzmeye gittiğinde akıllı saatini göle düşürdü. Sahip olduğu tasarımdan ötürü Apple Watch Ultra kolay kolay koldan çıkmaz. Ancak Noorani'nin, akıllı saatini silikon bantla takmasından dolayı saati kolundan çıktı.

Ekran koruyucudan kordona: Apple Watch'u kişiselleştirmenin en iyi yolları!

Bu olay üzerine bir dalgıç yardımıyla saatini uzun süre arasa da bulamadı. Bunun üzerine kullanıcı, "Cihazımı bul" özelliğini kullandı ve Apple Watch'unu kayıp moduna aldı. Akıllı saat söz konusu bu modda olduğu zaman ekranda saatin kayıp olduğunu belirten bir mesaj yer alıyor. Bu sayede de saat kullanıcısı saatine ulaşıyor.

Ancak uzun uğraşlar sonucu saatin bulunamadığı ortaya çıktı. Bu olaydan üç ay sonra ise bir dalgıç, göle daldığı zaman saati buldu. Bulan kişi saatin üstünü temizledikten sonra birkaç gün boyunca saati şarjda tuttu.

Apple Watch, üç ay gölde kalmasına rağmen çalışmaya devam etti

Uzun süre şarjda kalan akıllı saat sonrasında çalışmaya başladı. Bunun üzerine ise Noorani, üç ay sonra kayıp Apple Watch'una sağlam bir şekilde kavuştu. Noorani, akıllı saatinin kusursuz bir şekilde çalıştığını belirtti. Ayrıca bunun Apple'ın mühendislikteki başarısının bir kanıtı olduğunu ifade etti.

Peki, siz Apple Watch dayanıklılık konusu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Apple Watch, üç ay gölde kalmasına rağmen çalışmaya devam etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement