Apple Yeni İphone'da Güvenliğin Peşinde! Baseband İşlemcisi Planları - Son Dakika
Teknoloji

Apple Yeni İphone'da Güvenliğin Peşinde! Baseband İşlemcisi Planları

Apple Yeni İphone\'da Güvenliğin Peşinde! Baseband İşlemcisi Planları

Yeni çıkan söylentilere göre Apple kendi işlemci tasarımını yapmak istiyor.

10.04.2014 13:03
Hasan Uğur Nayır - -

Apple'la alakalı her geçen gün yeni bir iddia ortaya atılıyor. Bunlara son olarak yeni biri daha eklendi. Digitimes, Apple'ın 2015'teki iPhone'larda kullanmak üzere baseband işlemcisini geliştirmek için kendi araştırma ve geliştirme ekibini kurmayı gizlice planladığını iddia ediyor.


Apple'ın sistem çiplerine, uygulama ve baseband çiplerini entegre edebileceği gibi ayrı olarak da baseband yongalarını kullamaya devam edebileceği de belirtiliyor. Farklı olasılıklar söz konusu. Apple şu anda baseband çiplerini Qualcomm'dan temin ediyor. Ancak Apple'ın yeni planında siparişlerin GlobalFoundries ve diğer üreticilere kayacağı vurgulanıyor.


Kaynakların belirttiğine göre baseband yongalarının global üretim değeri yıllık toplamda yaklaşık olarak 16-19 milyar doları buluyor. Qualcomm segmentte %50'den fazla paya sahip. Apple'ın gizli planları eğer gerçekleşirse, Apple tasarruf etmiş olacak ve kendi istediğine göre özel özellikleri baseband işlemcilerine ekleyebilecek.


Apple'ın iki eski Broadcom mühendisini de işe alması bu iddianın gerçek olabileceğini ortaya koyuyor. Broadcom'dan proje yöneticisi Paul Chang ve donanım geliştirme mühendisi Xiping Wang, Apple'a katıldı.


Bunlarla birlikte bazı araştırmacıların ve mühendislerin baseband çiplerinde bir açık bulduklarını, uzaktan giriş ve kontrolün böylece sağlanabildiği belirtilenler arasında. Geçtiğimiz ay Replicant, baseband yazılımında Samsung Galaxy telefonlara uzaktan erişim sağlayan bir açık bulduklarını açıklamışlardı.


Apple'ın kendi tasarımı baseband işlemcisiyle güvenliği daha da arttırmanın peşinde olduğunun altı çiziliyor. iWallet uygulaması için bu oldukça önemli bir adım. Apple'ın neler yapacağını ise ilerleyen günlerde göreceğiz.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Apple Yeni İphone'da Güvenliğin Peşinde! Baseband İşlemcisi Planları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement