Apple Yönetiminden Tim Cook'a Uyarı - Son Dakika
Teknoloji

Apple Yönetiminden Tim Cook'a Uyarı

Apple Yönetiminden Tim Cook\'a Uyarı

Steve Jobs tarafından bir dünya markası haline getirilen Apple, Tim Cook'un yönetimi altında başka bir kulvara girince şirketin yönetici isimlerinden çatlak...

10.08.2013 22:59

Burçin Aygün - - Steve Jobs'ın ölümünden sonra oldukça zorlu bir görevi üstlenen, Apple'ın şimdiki CEO'su Tim Cook zor durumda. Şirketin yöneticilerinden bazı isimler Cook'un yakın zamada aynen Jobs'ın yaptığı gibi yeni işler ve fikirler üretmesini talep ediyor. Bu kişilerin bir kısmı ise şu şekilde; eski Amerikan Başkan Yardımcısı Al Gore, Intuit yöneticisi Bill Campbell, Disney CEO'su Robert Iger. Bu isimlerin her birinin şikayeti, markanın inovasyon (yenilik yaratma) konusunda geri kalmaya başlamış olması.

Fox Business'ın raporuna göre yöneticilerin sıkıntıları arasında, Apple'ın bir zamanlar pazarda iPhone ile tek isim olması, şimdi ise tablet sektöründe bile hükümdarlık payının yarı yarıya düştüğünü ve geçen yıl 700 dolar olan hisse değerlerinin 461 dolara kadar inmesi varmış. Fox'tan Charlie Gasparino'nun söylediklerine bakarsak Cook'un işi tehlikede olmasa da, durum kurul açısından pek iç açıcı değil.

Gasparino, Apple'ın Jobs'ın gidişinden sonra nerede ise hiç bir yenilikçi işe imza atmadığını, sadece iPad ile oyalandıklarını ve Tim Cook üzerinde yeni bir inovasyon için baskı gerektiğini, dile getiriyor. Cook'a göre ise gerçekleştirilen yeni atılımlar arasında iPhone 5S ve iPhone'un ucuz versiyonu olan iPhone 5C ve yeni iPad bulunuyor.

Şirket için korkutucu olan bir başka konu ise Çin ile ilgili. Küresel pazar payında yaşanan düşüşe rağmen, Amerika'da beklenenin üzerinde satış yakalayan iPhone, yine de Çin'de yaşadığı sıkıntıyı bir türlü egale edemiyor. Dünyanın en kalabalık ülkesinde çok pahalı olan iPhone serisi, yerini farklı markalara bırakıyor ve böylece bu isimler akıllı telefon satışı konusunda Apple'ı ikiye katlıyorlar.

Apple'ın, Çin'in en büyük iletişim şirketi (ki 700 milyon müşteriye sahip) ile anlaşma gerçekleştirememiş olması da işin tuzu biberi oluyor. Böylece ünlü marka ülkenin tercih edilen yedinci ismi olabiliyor.

Tim Cook, Apple'ın bu yaz mevsiminde yeni ürünler sunmayacağını söylerken, akıllı telefon dünyasının yüzde 80'ine egemen olan Samsung'un başını çektiği ve Google gibi Android kardeşliğinin üyeleri olan diğer isimler de yeni ürünler ile göz dolduruyor.

Charlie Gasparino'nun son sözü ise oldukça manidar, "Çevremde sürekli olarak kurulun endişelerini ve de Cook'un doğru adam olup, olmadığını tartışan sesler duyuyorum."

Burçin Aygün - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Apple Yönetiminden Tim Cook'a Uyarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement