İnceleme merkezimizin yeni konuğu Avea inTouch 3 oldu. Avea'nın kendi ismiyle Android deneyimini sunduğu inTouch ailesi yeni modelle birlikte biraz daha genişledi. Bir süre boyunca kullandığımız telefona mercek tuttuk. Bakalım neler sunuyormuş?
Videonun yüksek çözünürlüklü hali için buraya tıklayın
Tasarım yapısı
inTouch 3 Avea ve ZTE işbirliğiyle hazırlanmış bir telefon. Zaten çıkartılabilir bataryasındaki ZTE logosu var. Tasarımdan devam edelim. Kasası plastik olan telefon sade bir tasarıma sahip. Kasayı saran metal şeritle birlikte görünüşü hoş. Avea logosuna ve telefonun ismine arkada yer vermiş, iyi de yapmış. Ön tarafta logonun boşuna yer kaplamasına gerek yok, her zamanda önde logo veya isim olmamasından yanayım. Çıkartılabilir arka kapak parlak ve esnek yapıda. Ancak parmak izi tutabiliyor. Arka kapağı açtığımız zaman sim kart ve microSD kart girişleri kullanıcıyı karşılıyor. Cihazın üstünde kulaklık girişi ve güç düğmesi, sol tarafında ses düğmesi, altında ise USB girişi bulunuyor. Arkada bulunan kamera ise kasadan çıkık vaziyette.
#Sayfa#
4.5 inç'lik ekran 480x854 çözünürlük sunuyor. Ekran giriş segmenti bir telefon için yeterli. Görüntü kalitesi kendi sınıfı için genel olarak iyi. Aynı segmentte yer alan bazı telefonlarda ekran renkleri soluk olabiliyor. Ama inTouch 3'te bu tür bir duruma rastlamadım. Parlaklık normalde yeterli olsa da, güneş altında parlaklığın en üst seviyede olması lazım. Yoksa ekranı görmek zorlaşıyor. Telefonu kullandığım sürede birkaç kere geç algılama problemi de yaşadım.
Performans detayları
Telefonun yongasında tanıdık bir isim MediaTek var. Cihazda Tayvanlı yonga üreticisinin Cortex-A7 mimarili MT-6572 işlemcisi yer alıyor. Çift çekirdekli olan bu işlemci 1.3 GHz'de çalışıyor. Telefonda Mali 400 GPU'su, 1 GB RAM ve 4 GB dahili depolama alanı var. inTouch 3, internette dolanmak, sosyal ağlara bağlanmak, müzik dinlemek gibi normal aktiviteler gibi günlük kullanımda görevini yeterince yerine getiriyor. Ağır uygulamalarda ve grafiği yüksek oyunlarda ise performansı düşüyor. Uygulamalar diye bahsetmişken inTouch 3'ün arayüzünden ve içindeki uygulamalara değinmeden olmaz. Avea Bulut, Avea Müzik, Tivibu Cep Avea, Avea Mobil Dergi, Avea Fırsat, Avea Oyun gibi uygulamalar telefonda ön yüklü olarak geliyor. Ayrıca 3 ay boyunca aylık 50 şarkı paketi, 1 yıl boyunca 4 GB bulut hesabı da telefonla birlikte sunuluyor. İlk 3 ay da internet hediyesi var.
#Sayfa#
Arayüz en dikkat çekici noktalardan biri. Kolay şekilde seçeneklere ve uygulamalara erişilebiliyor. Tabii ki üç boyutlu animasyonlu çoklu pencere kısmı da oldukça hoş. İsterseniz buraya yeni paneller ekleyebilirsiniz. İşletim sistemi Android 4.2.2. Bu sürüm aslında yeni farklı modellerde de karşımıza çıkıyor. Kullanıcıların iyi bir Android deneyimi yaşayabileceği bir sürüm. 4 GB depolama alanı günümüz için yetersiz gibi görünse de, microSD kart desteği ise bu açığı kapatıyor.
Kamera
Otofokuslu 5 megapiksel kamera ne tatlı ne tuzlu diyelim. Anları ölümsüzleştiriyor. Yüz tanıma, gülümseme tanıma, panaroma, HDR çekim yapabilme özelliklerine sahip. Yaptığım deneme çekimlerinde genel olarak beğendim. Sonuçta üst düzey performans sunmuyor. Ön tarafta ise 0.3 megapiksel bir kamera bulunuyor. Görüntülü görüşmek için yeterli.
#Sayfa#
İncelemenin en başında bataryanın çıkartılabilir olduğunu ve ZTE logosundan sizlere bahsetmiştim. Batarya 1800 mAh. Kullanım süresi aslında kullanıcıdan kullanıcıya değişse de, kendi deneyimlerimde batarya 1 günü ancak çıkartabildi. Yoğun bir kullanımda 1 günlük süre biraz daha azalabilir. Ama normal bir kullanım için batarya süresi yeterli diyebilirim.
Sonuç olarak Avea inTouch 3 günlük kullanımda işini yapan, ucuz telefon almak isteyenlere hitap eden bir cihaz. Eğer ucuz fiyatıyla bir telefon düşünüyorsanız, seçenekler arasında inTouch 3'ü de eklemenizi tavsiye ederim.
Son Dakika › Teknoloji › Avea İntouch 3 - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?