Axl Rose, 20 Milyon Dolar İstiyor. Guitar Hero: Guns N' Roses Yapılmadı - Son Dakika
Teknoloji

Axl Rose, 20 Milyon Dolar İstiyor. Guitar Hero: Guns N' Roses Yapılmadı

Axl Rose, 20 Milyon Dolar İstiyor. Guitar Hero: Guns N\' Roses Yapılmadı

Activision, 2007 yılında ritim müzik oyunu Guitar Hero III: Legends of Rock'ı piyasaya sürmüş ve yüz milyonlarca dolar para kazanmıştı.

16.08.2012 00:00

Mahmut Saral - - Ünlü hard rock grubu Guns N' Roses'ın kurucularından biri ve solisti olan Axl Rose, 2010 yılında Activision'a kullanım hakları ihlali gerekçesiyle 20 milyon dolarlık tazminat davası açmıştı. Dava hala sürüyor ve ortaya yeni bilgiler de dökülmeye devam ediyor.

İsterseniz olayın başına gidelim. Activision, 2007 yılında ritim müzik oyunu Guitar Hero III: Legends of Rock'ı piyasaya sürmüş ve yüz milyonlarca dolar para kazanmıştı. Oyunun kutu tasarımında Guns N' Roses'ın efsane eski gitaristi Slash yer alıyordu ve ayrıca Slash'i oyunun içinde de kontrol edebiliyorduk.

Peki Axl Rose, Activision'a neden dava açtı? Çünkü oyunda Guns N' Roses'ın efsane şarkısı Welcome to the Jungle da bulunuyor ve Rose, bu şarkının kullanıldığı bir oyunda, eski Guns N' Roses'a çağrışım yapacak hiçbir unsurun olmasını istememiş, bunlara eski üyeler de dahil. Ancak oyun çıktığında Slash'in Guitar Hero III'ün ana malzemesi olduğunu gördüğünde, Rose da küplere binmiş ve anlaşmaya uyulmadığı için dava açmayı uygun görmüş. Bu arada oyunda Slash'in bir sonraki grubu Velvet Revolver'dan da şarkılar, ekstra indirilebilir içerikler olarak yer alıyordu.

Peki, oyun 2007 yılında çıktı. Ama Rose, neden yıllarca bekledi ve davayı neden 2010 yılında açmayı uygun gördü dersiniz? Söylenenlere göre Activision, yaptığı hatanın farkına vardı ve Rose'a, Guitar Hero: Guns N' Roses isimli yeni bir oyun yapma vaadinde bulundu. Bu oyunda da grubun son albümü Chinese Democracy'den yararlanılması düşünülüyordu. Ancak bu söylenenler yerine gelmeyince, Axl Rose da daha fazla beklemedi ve davayı açtı. Bir sonraki duruşmanın 1 Şubat 2013'te görülmesi bekleniyor.

Bu arada Activision'ın, Gwen Stefani ve grubu No Doubt ile de mahkemelik olduğu biliniyor.

Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Axl Rose, 20 Milyon Dolar İstiyor. Guitar Hero: Guns N' Roses Yapılmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement