Bankalarda Unutulan Paranız Varsa Tıklayın Öğrenin - Son Dakika
Teknoloji

Bankalarda Unutulan Paranız Varsa Tıklayın Öğrenin

Bankalarda Unutulan Paranız Varsa Tıklayın Öğrenin

TBB ve TMSF, bankalarda 10 yıldır kullanılmayan hesapların hazineye aktarılmaması için hesap sahiplerini uyarıyor.

12.02.2013 14:00  Güncelleme: 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Bankalar Birliği – TBB ve TMSF, bankalarda 10 yıldır kullanılmayan hesapların hazineye aktarılmaması için hesap sahiplerini uyarıyor.

TMSF'nin http://zamanasimisorgu.tmsf.org.tr/ ve TBB'nin http://www.zamanasimi.org/tbb adreslerinden hangi bankalarda hesabınızın zaman aşımı konumunda bulunduğunu öğrenebilirsiniz. Bunun için adınızı ve soyadınızı yazıp, aşağıya doğru açılan menüden banka adı seçmelisiniz. Eğer banka adı seçmezseniz, sistem tüm bankalardaki unutulan hesaplarınızı ekrana döküyor.

Ayrıca bu sitede sorgu yaparken nüfus cüzdanınızda yazan tam adınızı kullanmanız gerektiğini unutmayın. Eğer evlilik ya da başka gerekçelerle soyadınız değiştiyse, eski soyadınızı da denemenizi öneririz.

Bu sistem ilgili kanun gereği Mayıs ayına kadar açık kalacak. Unutulan hesaplardaki paralara ulaşmanız içinse TC kimlik numaralı bir kimliğinizle bankanızın ilgili şubesine başvuruda bulunmanız gerekmekte.

Bu sistem sayesinde sorgusunu yaptığınız kişinin Doğum Tarihi, Doğum Yeri, Banka Adı, Şube kodu nosu, Şube Adı, Hesap numarası, Hesap Tipi, Hesap Türü, Para birimi cinsi, Faiz işletin bir hesap olup olmadığı, son işlem tarihi ve hesapta unutulan tutar bilgilerini görebilirsiniz. Tutar belli bir rakamın üstündeyse bu sistemden söylenmiyor, şubenize şahsen başvurmanız isteniyor. Şu an hayatta olmayan kişilerin de hesaplarının sorgulanabildiği zaman aşımı hesap sorgulama sitelerinde yakınlarınıza ait kayıtlara rastlamanız durumunda veraset ilamınızı da beraberinizde götürmeniz gerekmete.

Bankalardaki hesaplarda unutulan paralar için gerekli adresleri pcextra.com.tr olarak bir kere daha listeleyelim:

- http://www.zamanasimi.org/tbb

- http://zamanasimisorgu.tmsf.org.tr

Kaynak: PcExtraComTr

Son Dakika Teknoloji Bankalarda Unutulan Paranız Varsa Tıklayın Öğrenin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement